вторник, 5 юни 2012 г.

Задържаха преподавател от ТУ Габрово с подкуп




Преподавател от Техническия университет в Габрово е задържан при получаване на подкуп в размер на 600 лева от свой студент, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града. Задържането е станало снощи около 22,30 часа при съвместна акция на габровското полицейско звено "Противодействие на икономическата престъпност" и отдел "Икономическа полиция" в София.

50-годишният преподавател поискал парите от студента, който трябвало да се яви при него на семестриален изпит. В. "Труд" съобщи, че задържаният е доц. Петър Узунов.

В полицията е образувано досъдебно производство по член 301 от Наказателния кодекс, който третира получаването на подкуп от длъжностно лице, а законът предвижда до пет години лишаване от свобода.

Преподавателят е задържан за срок от 24 часа

http://dnes.dir.bg

   Статията е невероятна, благодаря на колегите !!!
   Мога да добавя доста апетитнии факти :)
   Скъпият доц. Узунов практикува тази афера с подкупите още от времето когато е асистент по дисциплината Теоретична електротехника !!! Взимал е пари не само за благополучно полагане на изпит, а и за подпис за заверка на семестър, за ходатайстване, курсови задачи и какво ли още не! Общо взето за всичко възможно, за което можете да се сетите. Практиката му с незаконното взимане на парички продължава от преди 2004!!! Това са повече от 8 години подкупи и рушвети. Той не е разкрит по-рано защото студентите са били наплашени от фактът, че ако не си платят няма как да получат семестриална заверка или да получат по-висока оценка на изпитът от Слаб (2). И в един момент на безизходица , в който стоиш пред дилемата да отстоиш правата си и да възтържествува моралът и това да не прахосаш години учене и парите на креди, които родителите са вложили в теб и обучението ти поддаваш ! Поддаваш и ставаш парче от огромният пъзел на корупцията и измамата!
   Изходът е само един - да променим изцяло мисленето си, да имаме далеч по-големи ценности, да бъдем малко по-морални, но в същото време и да не позволяваме такива своеволия да се правят от хора, които способстват за изграждането ни в личен и професионален план!!!