събота, 22 май 2010 г.

Бирата на плажа пазела от слънцето!


Редовната употреба на светла бира намалява наполовина риска от неприятни последствия от слънчевата радиация като петна и алергии, пише френско издание. В изследването на учени - британци участвали 65 двойки близнаци. Целта била да се установи как влияят пороците на плажа на кожата.
След 30 дни учените с изненада установили, че най-малки щети е нанесло лунцето върху кожата на „пиячите на бира". Причината е съдържаният в бирата антиоксидант, който укрепва имунната система и й помага да се пребори с негативните последствия от слънчевата радиация.

Фитнес съвети от Алекс Раева

Алекс Раева отслабна от негативна емоция, но с фитнес и силна воля се сдоби с изящно тяло. Талантливата певица, дизайнер и тв водеща притежава много спортни таланти – фитнес, дайвинг, маунтинборд, танци. Фитнес съвети от Алекс Раева.
Алекс Раева
Алекс Раева е родена на 24 септември 1980 година. Бившата вокалистка в “Шоуто на Слави” и настояща водеща на предаването “България търси талант” постигна забележима метаморфоза с тялото си. Нещастна любов доведе до голямо сваляне на килограми, фитнесът изкачи Алекс Раева в “лигата на изящните тела”.

Алекс Раева в откровено интервю за голямото отслабване, фитнеса, любовта към дайвинга, неуморното танцуване, страстта към маунтинборда и още много вълнуващи неща:


Разкажи ни за голямото отслабване. Колко килограма свали, за какъв период от време и по какъв начин?
Алекс Раева: Свалих 26 килограма за малко повече от година. Този начин на отслабване не го препоръчвам на никого, защото е чисто на емоционална основа, колкото и да не им се вярва на хората. Мислят, че съм се оперирала или съм пила нещо, но не е така. Отслабнах заради лична драма (раздялата с годеника й Камен Атов). Хубавото е, че се взех в ръце и започнах да спортувам, защото гледката не беше никак приятна, нито здравословна. Един сив силует.

А на кожата как ти се отрази?
Алекс Раева: Зле. Доста ми увисна кожата. Знаеш как като отслабнеш и вдигнеш ръка, под нея висят „пеперуди“. Много неприятно, но добре, че преди това съм спортувала доста. Преди този мой двегодишен период, в който нищо не пипах. Въобще не спортувах, това което направих беше много анти. Това е пример как не бива да се отслабва! Пак повтарям, хубавото е, че тялото ми все пак пазеше някакъв спомен от спорта преди това и затова успях да вляза във форма. А започването на спорта след това отслабване беше едно от най-трудните неща в живота ми.

Как успя да събереш воля, за да започнеш да спортуваш?
Алекс Раева: Като се погледнах в очите на най-добрите си приятели, като видях, че не съм красива в техните очи и изведнъж ми стана много стряскащо. Но чрез спорта си поех глътка въздух от тази голяма депресия. Физиката и психичното състояние са много свързани. В този смисъл спортът за мен не беше толкова важен заради физиката, защото виждах, че слабея, а по-скоро нещо, за което трябваше да се хвана чисто психически, за да изляза от дупката, в която бях попаднала. Наистина спортът изигра огромна роля за стабилизиране на психиката ми. Успях да се върна към стария си начин на живот, който е продуктивен, а не хаотичен – днес да тренирам ли или не. Просто го приемаш като миене на зъби.


Алекс Раева
Не си спазвала никаква целенасочена диета, а просто не ти се ядеше?
Алекс Раева: Да. Нямах никакъв апетит. Не знам как ще прозвучи, но освен това аз съм страшен маниак на бирата. Пия по 3-4 бири на ден.

Това означава ли, че тогава се наливаше на гладно?
Алекс Раева:
Да, а знаеш бирата колко е хранителна. Освен това аз и сега строг хранителен режим не спазвам.

От нищо ли не се ограничаваш?
Алекс Раева: Не. Просто количествата храна, които приемам, са много по-малки, все пак и стомахът ми доста се сви. Ям много често и по малко. Няма нещо, което да си забранявам. Моите проблеми с килограмите идват точно от това, че няма нещо, което да не обичам да ям. Аз съм такъв чревоугодник. Липсата на храна ме прави нещастна. През последните 10 години, в които се борех непрекъснато с килограмите, най-после си намерих златната среда, която наистина е от много тренировки.

Би ли описала по-подробно една твоя фитнес тренировка?
Алекс Раева: Ставам в 7 и отивам да тичам в парка. Под тичане не разбирай някакви олимпийски стандарти, а просто джогинг, бързо ходене.

Алекс РаеваЗакусила ли си преди това?
Алекс Раева: Не. По принцип не обичам да закусвам, което за един добър фитнес режим не е препоръчително. Направо обядвам. Оттогава се разяждам и не се спирам. Организмът ми се събужда към обяд, въпреки че се събуждам сутрин. Следобед, около 15 часа, ходя да плувам. Вечер около 19 часа започвам да тренирам. Вкъщи си направих много импровизиран фитнес. След 10 години ходене във фитнес зала, най-накрай открих кои са най-простичките уреди, които ти трябват. Всяка дама, която има воля и стимул може да го направи. Преди години имах едно колело, което не ми вършеше никаква работа и нямах никакъв стимул, но сега когато си казах това е моят режим, всеки ден изпълнявам упражненията без никакъв проблем. За максимум 500 лв може да си набавиш всичко необходимо, включително степер или друг кардио уред.

Да приемем ли, че категорично препоръчваш домашния фитнес?
Алекс Раева: Препоръчвам го на жените, които вече знаят какво да правят с тялото си, защото и аз преди това съм работила с инструктор. Сам човек не може да се справи в началото. Аз съм достигнала до момент, в който достатъчно добре познавам тялото си и знам как да го оформям. Затова препоръчвам домашния фитнес на жени, които вече са минали през фитнес залата и вече не искат да дават грешни пари за нещо, което могат да правят сами вкъщи. На мен лично вкъщи ми е по-приятно да спортувам. Имам стимул за фитнес. Слушам музика, докато тренирам. Не го приемам като задължение да помпам мускули, а като някакъв вид аеробика, разгрявка. Освен това обичам да танцувам, а това във фитнеса няма как да стане. Танцувам вкъщи пред огледалото. Не знам дали това, което правя се нарича танц дори, но се чувствам ОК.

Какво е отношението ти към пластичната хирургия? Възползвала ли си се от услугите й?
Алекс Раева: Няма защо да го крия, да, възползвала съм се. Би било много забавно, ако кажа: „Аз съм против!“ При мен отново беше на психологическа основа. След като си сложих гърди, поведението ми като жена рязко се промени. Аз просто нямах гърди, а имах дупе. Нещата не бяха балансирани, нямаше логика във физиката ми.

Това комплексираше ли те?
Алекс Раева: Разбира се, коя жена няма да се комплексира от нещо, което не си харесва. Не се виждах красива просто. Не съм го направила като повечето жени, които си обкичват гърдите с етикет „търсачка на мъже“. След интервенцията започнах да работя повече за тялото си. Така, че не съм против пластичната хирургия, когато тя е в рамките на нормалното. Защото при някои жени пластичната хирургия става болестно състояние. И в България, и в световната практика на пластичната хирургия, може да се наблюдават много подобни случаи. Дори гредах една жена по „Discovery“, 45-годишна, но нямаше никакви мимики по лицето, никакви движения. Вече беше толкова опъната. Физиономията й беше брутална, но твърдеше, че няма да спре и ще продължава до края на живота си.

Какво е отношението ти към хранителните добавки?
Алекс Раева: Хранителни добавки е много разширено понятие. Да, пила съм протеин, но сега не пия. В момента пия аминокиселини и L-карнитин за задвижване на метаболизма преди тренировка. Против съм всякакви вещества, които нарушават дейността на хормоналната система. Имам предвид разните там стероиди и хормони на растежа, които се използват от много хора. Просто съм виждала ефекта, докато ги взимаш и след като вече ги спреш. Всичко, чийто състав не е ясен и не знаеш какво може да причини на организма, не го препоръчвам.

Алекс Раева

Ефективен ли е фитнесът в борбата с целулита? Ти самата имала ли си проблем с целулита?

Алекс Раева: Разбира се, коя жена не е имала проблем с целулита. Дори сега имам някакъв проблем с целулита, но е трудно забележим, не е това, което беше преди. До преди една година имах доста забележим целулит. Бях се записала на пълна програма, всеки ден – вендузи, LPG процедури, медени масажи..., това в продължение на 2 месеца. Тогава дори не тренирах, защото така ми бяха препоръчали. Дори тогава се ограничавах с храната, но нямаше никакъв ефект. Едва когато започнах да слабея и след това да тренирам, изчезна от само себе си. Иначе се мажа с какви ли не неща, като всяка жена. Обичам козметика за тяло в комплект с парфюма, който ползвам. Много харесвам и една професионална оризова козметика за масаж.

Това означава ли, че си фенка на масажите?
Алекс Раева: Разбира се, коя жена не обича масажите, но рядко се глезя.

Обичаш spa процедурите, но не им се посвещаваш често, така ли?
Алекс Раева: Да. Много обичам турската баня също така.

Сауна?
Алекс Раева:
Не, в сауната ми става лошо, а в турската баня – не.

Алекс
 Раева с маунтинбордКакво препоръчваш за релакс след фитнес тренировка?
Алекс Раева: След фитнес тренировка много важна е аеробната част, която се стремя всеки ден да променям. Въобще всеки ден правя различна тренировка, за различна мускулна група. Не обичам да повтарям една и съща тренировка в два поредни дни. Завършвам или със степер, или с бягаща пътека.

Можеш ли да обобщиш по колко време на ден отделяш конкретно за всяка мускулна група?
Алекс Раева: Около 40 минути отделям за всяка мускулна група, като аз се стремя да работя, например един ден само за рамо, друг ден само за ръцете и т.н.

А кардио? Всеки ден ли? В началото или в края на тренировката?
Алекс Раева: Всеки ден. Първо правя 15-минутна разгрявка на степер, а накрая отделям 40 минути или на степер, или на бягаща пътека. А за танци отделям толкова време, колкото душата ми иска.

Май много обичаш да танцуваш?
Алекс Раева: Да, не знам какво ми стана, при това от около една година. Преди не съм изпитвала такива желания, то и ми костваше енергия да си вдигна крака. Запалих се по формата „So You Think You Can Dance“ на абсолютно аматьорско ниво. Дори отидох на урок в една танцувална школа, но като видях, че там всички са на по 13-14 години, а аз тази година ще навърша 30 и се изнесох много бързо. Стана ми много некомфортно. Почнах да търся такива уроци в интернет, в Youtube. Нещо като хип-хоп и попинг. Общо взето на дърти години се разтанцувах.

А, не, още ти е много рано за „дърти години“!
Алекс Раева: Явно това е „кризата на 30-те“.

Фитнесът може ли да се пребори с лошите гени по отношение на фигурата?
Алекс Раева: Да. Аз например никога не съм вярвала, че имам такава свита костна система. Мислех, че имам широк таз и едри кости, но се оказа че не е така. Изцяло ми се промени структурата, но не мога да кажа, че е само от фитнеса, защото той влияе предимно на мускулатурата. По-скоро отслабването повлия.

Коя част от женското тяло е най-трудна за моделиране?
Алекс Раева: Тази, на която седя в момента. Този глутеус направо ми взима здравето. Макар че в момента страдам, че ми изчезна дупето и искам да ми е изпъкнало, но няма угодия!

Губят ли от женствеността си жените, които се занимават много активно с фитнес?
Алекс Раева: Жената е добре да бъде оформена, но в някакви граници. Не може ръката й да е колкото на един мъж.

Българката фитнес маниачка ли е?
Алекс Раева: Чак фитнес маниачка не бих казала, но определено българката се интересува от тялото си и това много ми харесва. Повечето българки сме поддържани жени и това ме радва.

Каква е връзката между фитнеса и секса?
Алекс Раева: В момента залагам на фитнес! Не знам каква е връзката, но определено като се чувстваш добре в кожата си, сексът е по-добър. Когато не се чувствам комфортно и искам да е по-тъмна светлината, сексът също страда.

Алекс Раева се гмурка

Разкажи ни малко повече за дайвинга. Как се запали по него?

Алекс Раева: Колкото повече се гмуркам, установявам, че толкова по-малко неща знам за дайвинга. Запали ме предишният ми приятел. Иначе аз имам доста страхове от водата още от дете. Плуването не е определящо. Има много по-добри дайвъри, които дори не умеят да плуват. Гмуркането във водата няма нищо общо с плуването на повърхността. От любов, както се казва, да се покажа пред мъж, се гмурнах за първи път в Турция. И така ми остана любов за цял живот, но любов не на любителско ниво. Интересуват ме неща с по-висок адреналин. Сега например ходихме за акули в Египет.

Не те ли е страх?
Алекс Раева: Страх ме е, но адреналинът и тръпката са по-силни. Трудно е да определиш дали те е страх или тази тръпка искаш да я преживееш по-нататък. При мен явно е адреналин, много, много ми харесва. Всичко свързано с дайвинга ми харесва – хората, компанията. На последния круиз не познавах хората, само Любо Дилов. Покрай предаването „България търси талант“ с него се гмурнахме заедно, иначе той се гмуркаше с друга компания, но явно ще продължим, защото съм много впечатлена от хората, които бяха с нас. 20 човека, българи, с различни професии, никой не говори за работата си, а ни свързва само гмуркането. Не сме някакви маниаци, които по 24 часа говорят само за гмуркане, но тук сме хора с общи възприятия за много неща.

Под водата по-хубаво ли е, отколкото на повърхността?
Алекс Раева: Да! Човекът не е достигнал дотам, че да може да разрушава и под водата до такава степен. Слава Богу, все още има недостъпни места.

Алекс Раева се 
гмурка

Самият дайвинг влияе ли по някакъв начин на фигурата?
Алекс Раева: Разбира се. Ако на ден направиш около 4 гмуркания по 1 час, под водата има течения, които те принуждават да плуваш много интензивно, така че определено влияе и доста се слабее, особено като имаш такъв режим. Там се губи много енергия. За дайвинга трябва сила, не е препоръчително да си много слаб.

Как решихте да гоните точно “Тропика на Рака” или това е съвсем нормален маршрут за дайвинг?
Алекс Раева: Този маршрут наистина е хубав. Аз следя маршрутите от 3 години и вече 4 пъти съм била в Египет. Този маршрут беше абсолютно в открито море, по-сериозен, без спиране. Имахме една седмица почивка в предаването и я използвахме за този вълнуващ круиз. Грабнахме куфарите, всичко стана много бързо. Не очаквах, че ще остана толкова доволна.

Би ли определила в духа на предаването, че дайвингът е един твой скрит талант?
Алекс Раева: Не бих казала талант, защото не съм на ниво, което е прието за дайвърите. Аз съм на някакво прилично ниво. Не съм изключително талантлив дайвър, има много, много по-добри от мен. Въобще талантът е нещо, което ти спира дъха. Затова не бих определила себе си като човек, който има талант, дори за пеенето.

Алекс Раева с 
маунтинбордТук може да поспорим!
Алекс Раева: Не може да поспорим, защото има Марая Кери и Уитни Хюстън. Има най-елементарни неща за база на сравнение. Да, аз може би пея добре, много добре, но не мога да го определя като талант. Талантът е нещо, което ти спира дъха, като незрящото момиче от първия епизод на „България търси талант“ Богдана, което сигурно ще продължи много напред. Аз не плаках, защото тя е сляпа, а пред таланта й. Силното при нея е, че тя не осъзнава това, което притежава. Това е талантът!

Други спортни инициативи?
Алекс Раева: Да, занимавам се с организацията "I Can Too". Тази година ни предстои работа по един голям  проект - с продукти от рециклирани материали ще направим щандове във всички спортни магазини, като тези пари ще отиват за деца в неравностойно положение. Освен това има един спорт, който заедно с Board.bg искаме да популяризираме и дори чрез някое от министерствата да направим парк за тийнейджърите. Спортът се казва маунтинборд и е летният вариант на сноуборда  - хибрид между сноуборд и скейтборд. Дъска на сноуборд с много големи гуми. Практикува се през летния сезон. Има много голям интерес при тийнейджърите към този спорт и това е начин да ги изкараме от домовете и да ги откъснем от компютрите. Няма да стане с "народна топка", както играехме ние, а с някакъв спорт, който е адекватен на тяхната възраст. Надявам се, че ще дадем тласък на този спорт и ще направим нещо полезно и хубаво, като например един парк на Витоша.

Мислиш ли, че в момента, в който отново си влюбена и всичко ти е наред, ще качиш тегло или ще пазиш тази фигура?
Алекс Раева: Не се заемам с такива обещания, защото като се познавам... Аз съм толкова емоционален човек, че емоцията може да ме затрие. Затова го давам като пример, че това не е хубаво. Жената трябва да се стреми към една златна среда. А и вече не съм в тази възраст (сега го осъзнах), в която за 2 дни да си върна някакви килограми. Тъй като знам какво ми е коствала тази една година, за да оформя фигурата си по този начин, надявам се на едно: Да срещна любов, която да не ме кара да се променям!

Черешова диета

С черешова диета ще свалите килограми и ще прочистите организма си. Черешовата диета е идеална за спазване през пролетта и ще ви помогне да влезете във форма за летните месеци.
9710_0.jpg

В 100 г череши се съдържат 85% вода, 1,1% белтъчини, 12,3% въглехидрати, 0,3% фибри, 8 г органични киселини, 233 мг калий, 13 мг натрий, 33 мг калций, 24 мг магнезий, 28 мг фосфор, 0,15 мг провитамин А, малко от витамините В1 и В3, витамин РР, 15 мг витамин С, сравнително много мед, манган, кобалт, желязо и витамин Р. 75% от черешите са фруктоза и 20% глюкоза. Енергийната стойност на 100 г череши е 48 ккал.

Черешите подобряват храносмилането, стимулират обмяната на веществата и съдействат за изразходване на собствените мастни запаси. Полезни са при анемия и ревматични заболявания. Ако не обичате да се придържате към строги диетични режими, направете си разтоварващ ден с череши. Купете си 1 кг череши и го разпределете за деня. Ограничете останалите храни до минимум и пийте много вода.

9710_1.jpgАко сте съвестни в изпълнението на диети, опитайте черешовата диета, която ви предлагаме:    

Черешова диета – примерно меню

Черешова диета - Първи ден
Закуска: 1 филийка препечен пълнозърнест хляб, намазана с извара и наредена с парченца череши
Втора закуска: черешово мляко от 200 г пасирани череши, 100 г нискомаслено прясно мляко и 1 ч.л. мед
Обяд: 300 г печена риба, 1 варен картоф, 200 г череши
Следобедна закуска: черешово кисело мляко от 1 чаша кисело мляко и 200 г череши
Вечеря: 1 зелена салата, 200 г череши, 1 чаша сок от грейпфрут

Черешова диета - Втори ден
Закуска: мюсли с череши: 2 с.л. овесени ядки, 50 мл прясно мляко, 200 г череши, 1 ч.л. мед
Втора закуска: 200 г череши
Обяд: 200 г печено пилешко месо, 1 домат, 200 г череши
Следобедна закуска: 200 г череши, 1 чаша портокалов сок
Вечеря: 1 плодова салата от 400 г череши, 100 г ягоди, 30 г орехови ядки, 100 г нискомаслено кисело мляко и 2 с.л. мед

Черешова диета - Трети ден
Закуска: 1 плодова салата от 400 г череши, 100 г ягоди, 30 г орехови ядки, 100 г нискомаслено кисело мляко и 2 с.л. мед
Втора закуска: черешово мляко от 100 г пасирани череши, 100 г нискомаслено прясно мляко и 1 ч.л. мед
Обяд: 1 салата от домати и краставици, подправена със зехтин, 150 г череши
Следобедна закуска: черешово кисело мляко от 1 чаша кисело мляко и 200 г череши
Вечеря: 200 г задушени зеленчуци, 200 г череши, 1 чаша портокалов сок

Ябълки за стройна фигура

“По една ябълка сутрин за здраве и вечер за красота” - французите добре познават здравословните, диетичните и разкрасяващите свойства на ябълката. Ябълките лекуват, зареждат с енергия и се борят с излишните килограми.

Ябълки за стройна фигура

Ябълката е плод на ябълковото дърво от семейство Розоцветни, подсемейство Ябълковидни, род Malus Mill. Съществуват около 30 основни вида ябълки и над 7500 култивирани сорта. Ябълката е известна от преди 5000 години, като за нейна родина се смятат Северозападните Хималаи. Култивирана е в Мала Азия, а по-късно е разпространена в Древна Гърция, Древен Рим и в цяла Европа.     

Ябълки за стройна фигураХранителни качества на ябълката

Ябълките са богат източник на пектин (разтворими естествени влакнини) и целулоза (предимно в кората и семките), ябълчна и лимонена киселина, флавоноиди, витамини (от групата В, С, Е, Р и РР), минерали (най-вече калий, бор) и захари (фруктоза – 6,8%, глюкоза – 2,7%, захароза – 2,2%). Ароматът на ябълките се дължи на съдържащите се в тях етерични масла, а вкусът зависи от количеството и съотношението на захарите и органичните киселини. Съдържанието на витамин С варира според сорта на ябълката. Някои видове ябълки имат до 3 пъти повече витамин С от останалите.

За да запазите хранителните качества на ябълката максимално високи, яжте я с кората, тъй като в тази част от плода има най-много флавоноиди, витамин С и пектин. Ако имате здрави зъби, консумирайте я цяла, а не нарязана на парчета, защото след като ножът мине през нея, количеството витамин С рязко намалява, а повърхността й става кафява поради окисляване. Колко витамин С ще има в ябълката зависи също от температурата на съхранение – най-много от този безценен витамин се съдържа в ябълките в хладилника, а най-малко в ябълките, преминали през топлинна обработка.         

Хранителни стойности в 100 г ябълки:
42 ккал; 0,1 г мазнини; 0,4 г белтъчини; 12 г въглехидрати

Здравословни качества на ябълката

  • Ябълки за стройна 
фигураБлагодарение на съдържащите се флавоноиди (най-вече на кверцетин и катехин), ябълките намаляват риска от някои видове рак – на белите дробове, на простатата и на храносмилателните органи, подобряват белодробните функции и облекчават астмата.
  • Ябълките предпазват от атеросклероза, инфаркт, артериална хипертония, и други сърдечносъдови заболявания.
  • Ябълките са идеални за профилактика на простудните заболявания.
  • Високото съдържание на минералите калий и бор в ябълките ги прави незаменим помощник в борбата с остеопорозата.
  • Ябълките облекчават главоболието.
  • Ябълките помагат на организма да преодолее никотиновия глад при отказване на тютюнопушенето.
  • Ябълките почистват зъбите и избелват зъбния емайл.         

Ябълки за стройна 
фигура

Ябълка в диетата

Да спазваш диета или да се храниш природосъобразно и да не ядеш ябълки е малко вероятно. Ябълката е най-честият спътник на диетите. Нискокалорична, без съдържание на мазнини, натрий и холестерол, ябълката е незаменим плод в борбата с излишните килограми и в поддържането на стройна фигура. Предпочитайте ябълките с по-ниско съдържание на захари. Похапвайте ги по всяко време на деня. Най-мощен враг на излишните килограми е ябълката, изядена сутрин на гладно.  

Обичате ли ябълки? Обичате, не обичате, включете ги в хранителното си меню. Ако имате сериозни проблеми със стомаха (гастрит, язва), пийте ябълков сок или яжте пасирани ябълки, но пак не ги изключвайте напълно от лечебния си режим. Ябълките са източник на здраве, лекота и красота.

Диета за стопяване и извайване на дупе


диета за извайване на 
дупеПрилагам тази диета преди да тръгна на море и винаги има резултат. Спазването на диетата обещава сваляне на 6-8 кг за 14 дни. Диетата осигурява всекидневно около 1000 калории. Провежда се две седмици, това е максималният й срок. След този 14-дневен период трябва да се спазва диета за поддържане на теглото и ако все още е необходимо да се свалят килограми, се прави нова 14-дневна диета за интензивно отслабване.

Ако не можете да се снабдите с някой от посочените продукти за съответното хранене, като например агнешко месо, може да ги замените с продукти от друг ден, например пилешко или риба.

Закуската е една и съща: половин грейпфрут или друг плод според сезона, 1 филийка добре препечен ръжен хляб, чай или кафе без захар

1 ден
Обяд: студено месо (телешко, пуешко, пилешко) без тлъстините, тънко нарязано, 2 обелени домата, кафе или чай без захар
Вечеря: риба или морски деликатеси, смесена салата от зеленчуци по избор, 1 филия препечен ръжен хляб, 1 грейпфрут или друг плод, чай или кафе без захар

2 ден
Обяд: много добре изпечено кюфте, домати, зелена салата с маслини, чай или кафе
Вечеря: плодова салата без ограничения, чай или кафе без захар

3 ден
Обяд: варена риба, залята с лимонов сок, плод според сезона, чай или кафе без захар
Вечеря: нарязано на тънки филийки агнешко месо без тлъстините, зелена салата, краставици, домати, чай или кафе без захар

4 ден
Обяд: 2 пържени яйца с минимално количество масло, парче изкиснато сирене, варена тиква или обелени домати, 1 филия препечен ръжен хляб, чай или кафе без захар
Вечеря: парче пилешко месо на скара, варен зелен фасул или спанак, зелена чушка

диета за извайване на 
дупе5 ден
Обяд: парчета сирене от различни видове, варен спанак, 1 филия препечен ръжен хляб
Вечеря: риба, зелена салата, зеленчуци на пара, 1 филия препечен ръжен хляб, кафе

6 ден
Обяд: плодова салата без ограничения
Вечеря: печено пиле или пуйка, зелена салата, домати, грейфрут или друг плод, кафе

7 ден
Обяд: печено пиле или пуйка, домати, моркови, зеле на пара, чай или кафе
Вечеря: бифтек на скара, зелена салата, краставици, домати, кафе или чай

8 ден
Обяд: тънко нарязани филийки студено месо от различен вид, обелени домати, кафе
Вечеря: варена риба, смесена салата от различни зеленчуци, кафе или чай

9 ден
Обяд: добре изпечено месо без тлъстините, зелена салата, домати, маслини, краставици
Вечеря: плодова салата без ограничения

10 ден
Обяд: варена риба с оцетен сос или лимонов сок, грейпфрут или друг плод, кафе
Вечеря: нарязано на тънки филийки агнешко месо без тлъстините, зелена салата, краставици, домати, чай или кафе без захар

11 ден
Обяд: 2 пържени яйца с минимално количество масло, парче изкиснато сирене, варена тиква или обелени домати, 1 филия препечен ръжен хляб, чай или кафе без захар
Вечеря: тънко нарязани филийки студено месо от различен вид, обелени домати, кафе

12 ден
Обяд: парчета сирене от различни видове, варен спанак, 1 филия препечен ръжен хляб
Вечеря: риба, зелена салата, зеленчуци на пара, 1 филия препечен ръжен хляб, кафе

диета за извайване на 
дупе13 ден
Обяд: варена риба с оцетен сос или лимонов сок, грейпфрут или друг плод, кафе
Вечеря: нарязано на тънки филийки месо без тлъстините, зелена салата, краставици, домати, чай или кафе без захар

14 ден
Обяд: печено пиле или пуйка, домати, моркови, зеле на пара, чай или кафе
Вечеря: бифтек на скара, зелена салата, краставици, домати, кафе или чай

През следващите две седмици трябва да се поддържа достигнатото тегло. За тази цел трябва да се избягват следните продукти: захар, мед, маслени кремове, сметана, мляко и пълномаслени млечни продукти. Може да се консумират в много малки количества сладолед, подсладени сокове, сиропи, пасти, торти, бисквити, вафли, сладкиши от всякакъв вид, шоколади, шоколадови изделия, картофи, ориз, зрял фасул, макарони, тестени изделия, салами, кренвирши, тлъсто месо, майонеза. Позволяват се в много малки количества масло, маргарин, олио, 2 филийки хляб, супи, които не са много мазни.

Колко струва любовта на мъжа?

В търсене на любовта и в стремежа си да бъде харесана, средностатистчиеската жена харчи определена сума
В търсене на любовта и в стремежа си да бъде харесана, средностатистчиеската жена харчи определена сума. Колко точно- 500, 1000... Познайте!
Британски учени изчислиха, че за да срещне мъжа на своите мечти, жената трябва да е излизала на поне 17 срещи. А това означава покупка на тоалет, прическа, грим. Т. е. около 2000 евро са само разходите на дамата, за да бъде харесана.
А ако е влюбена, към сумата трябва да прибавим и разходи за бельо, парфюми, транспорт и ... алкохол.
А от това излиза, че мъжката любов струва доста скъпо на дамите.
В проучването са взели участие 3 000 жени между 18-45 години, които споделили разходите си. Впрочем поради тази причина отпаднал разходът „вечеря"- в джентълменска Великобритания това все още е грижа на силния пол.

Риана е очарована от Джъстин

   Риана похвали уменията на Джъстин Тимбърлейк да пише текстове на песни. Нарича го гений.
Певицата, чийто последен сингъл "Te Amo", вече завладя радио ефира, е работила с Тимбърлейк по хита им "Rehab". Риана заяви, че тя самата е научила много от Джъстин, по времето, когато са били заедно в студиото.
    Красавицата от Барбадос: "Да работиш с Джъстин в едно студио е страхотно! Той е изключително забавен и е много приятно да си около него. Просто е гений, когато става дума за текстове на песни."
    Другата звезда, която Риана смята за свой гуру в музиката е съпругът на Бионсе - Джей Зи.
В момента певицата е в Обединеното кралство, където представя турнето си "Last Girl On Earth".

Абсурдните БГ двойки

Абсурдните БГ двойки
Снимка: БУЛФОТО
Всяка двойка може да бъде наречена „абсурдна“, ако човек се потруди да извади „плюсовете“ и „минусите“ в логиката на връзката.
Рядко някакъв баланс изобщо може да бъде изведен в любовните взаимоотношения. Изразът „лудо влюбен“ е изненадващо точен, защото той означава само това: лудост. Любовта заличава границите между душевното здраве и психопатията. И как иначе да си обясним отношенията между следващите... невъзможни от гледна точка на разума и логиката двойки!

ИРИНА ФЛОРИН и КЕВРОРК КВОРКЯН
db51adb699bdТук изненадващото не е връзката тип „млада жена – възрастен, добре устроен мъж“, защото  комбинацията е стара като любовта в мезозоя. Впечатляват предимно характеристиките на тази българо-армено-румънска връзка. Тя е нежна, красива, изтънчена и образована. Той – комай само образован. По думите й, Мистър „Всяка неделя“ е цяла вселена. Според авторката на това радикално изявление, чара си Кеворк дължи на изчитането на „два вагона книги”. Съгласни сме: но ако става въпрос за чара му в леглото - и книгите са били по сексология. За Ирина избраникът й е човекът, с когото тя се чувства най-спокойна, уравновесена и одухотворена. Думата, която очевидно й убягва е „задоволена“.
Хората, които не я разбират тая любов, биха казали, че двамата продължават да са заедно заради пиара на певицата...

КАЛОЯН МАХЛЯНОВ-КОТООШУ и АСАКО АНДО

13c18e2be6cd_400Българският сумист се ожени в Токио по будистка традиция – не за българка, разбира се. Двамата с мъничката Асако Андо избраха непрозаична дата - 14 февруари, и непрозаичен брой гости - 600.
Сумото е японски контактен спорт – борба, в която участват по двама борци - нещо като брака. Очаква се младоженецът, който за рекордния срок от 3 години достигна втория по престиж ранг в сумото – озеки, сега да отбележи своите върхове и в любовното изкуство.
Разликите между тях изглежда няма да попречат, въпреки че двамата ги делят около половин метър височина, 110 килограма телесна маса и 3 години във възрастта, като в случая Асако е по-опитната в турнира на живота... Всъщност, откакто са заедно, момичето напуска хубавата си работа на летището в Нагоя и се отдава изцяло на грижи по Котоошу, наричан още Дейвид Бекъм на сумото.


ЮЛИАНА ДОНЧЕВА и СТАНИСЛАВ НЕДКОВ - ГОЛЯМОТО СТЪКИ

c560418dceacИзбраникът на бившата жълта депутатка Юлияна Дончева не е неугледен като Кеврок. Той не застрашава да спре между етажите асансьора „за 3 лица“ между етажите - като Котоошу. Но той е Голям, защото е европейски шампион по граплинг и изключителен състезател по ММА. На арената на любовта явно чаровникът се представя не по-зле. Момчето е натоварено с важна бойна мисия – да утешава госпожата, която приключи с 20-годишния си брак. За целта Голямото Стъки е родено с 16 години по-късно от ексдепутатката.

Най-големите сексуални грехове при жените


Секс грях 1: Гнуслива сте

Много мъже изживяват най-силните си оргазми именно чрез орална любов. От тук следва, че ако откажете такова удоволствие на своя мъж е все едно да правите секс само наполовина. Жените, които скачат все едно върху тях е паднала киселина, щом капка сперма ги докосне по кожата, хич няма да влязат в мъжките фантазии, като кандидатки за еротични изживявания. Замислете се дали има мъж, който би могъл да остане възбуден само като ви види с какво отвращение се приближавате към мъжкото му достойнство? Не, нали?
Решението
Ако нещото, което ви притеснява, е всъщност миризмата на пениса, най-добре прикоткайте мъжа да си вземете заедно душ и… действайте. Имате ли позиви на повръщане, може да смените позата, която обикновено сте заели, докато му правите орална любов. Най-добре това да е поза, при която вие контролирате нещата. Например, седнала на леглото с лице към него, а той трябва да е прав, съответно.
Гълтането на сперма пък изобщо не е задължително и повечето мъже няма да ви насилят да го правите против волята си. Вместо това може да преместите устата си точно преди да свърши, продължавайки с ръка да го стимулирате, като му позволите да свърши върху някоя друга част от тялото ви или пък от неговото собствено. И, не, не всичко ще е чистичко, все пак сексът си е една голяма цапаница, но пък удоволствието си струва, затова колкото по-рано свикнете с тази мисъл, толкова по-добре.

Секс грях 2: Страх от експерименти

Приятелят ви иска да останете само по високи лачени ботуши? Или да влезете в ролята на секси медицинска сестра? А защо не и камериерка? Да поиграете на стрип покер или пък да го направите на плажа рано сутрин, докато ги няма още туристите? Вместо почти истерично да му откажете, питайки го откъде пада, се замислете дали пък не е по-добре да му угодите? Все пак хората са различни и това, което на някой не се харесва, не означава, че на друг не му доставя удоволствие. Какво значение има, че половината ти приятелки водят праволинеен, стандартен сексуален живот? Стига да не се стигне някой път до физическо или емоционално нараняване, нищо не пречи да сте със здравословен експериментаторски дух.
Няма нищо по-благоприятно за смъртта на еротиката от секс партньор, който постоянно отказва едно или други нещо, само за да не наруши своите разбирания за удоволствие и комфорт. Ако всеки път сте така настроена, знайте, че това си е негласно съобщение за партньора, че нуждите и удоволствието му не са важни за вас. Ако всеки път отказвате “лошото”, “шокиращото” или  “пошло” секс предложение, може да дойде момент, в който няма да има никакви предложения от страна на мъжа ви.
Решението
Следвайте мотото, че ако нямате някакви съществени морални възражения върху това, което ви предлага партньора, нищо не пречи да пробвате поне веднъж. А и как знаете, че нещото няма да ви хареса след като дори не сте опитала? Ето затова опитайте духа на експеримента, дори и да не е точно същото като това, което той предлага, може да измислите някоя друга роля, която ви се струва по-приемлива за самата вас, за да не го обидите. А и е много важно човек да разшири хоризонтите си в живота.

Секс грях 3: Нямате и идея какво иска тялото ви

Много от дамите за първи път получават оргазъм, когато сами се занимават със себе си, разбирайте – мастурбират. За разлика от мъжете, при жените процесът е малко по-сложен. Докато мъжете се опитват да не свършат в неподходящия момент, при момичетата ситуацията е точно обратната.
Представете си, че сте в тъмна стая и се опитвате да натиснете правилния бутон, но също така и правилния начин, по който да го направите. Не звучи много добре, нали? Но пък резултатът си заслужава. Много голям процент от жените – да кажем  около 95%, които някога са експериментирали със себе си, успяват да достигнат до върха.
Решението
Ако оргазмът не е често явление при вас, поне не колкото на вас ви се иска, ще трябва да откриете причината. А това ще стане, когато започнете да експериментирате със себе си. Така ще откриете кои от прилаганите секс техники са най-резултатни за достигане на оргазъм за вас. Докато правите секс много внимавайте за позите и действията, които ви доставят най-силно сексуално удоволствие.
Няма нищо лошо и да си помечтаете. Спомнете си за минали сексуални авантюри, за стари любовници и фантазиите ви за нови. Това ще ви покаже най-ясно всичко за вашата сексуалност, както и това, което ви възбужда наистина. Но най-вече се освободете от смешните представи, с които са напълнили главата ви, че едва ли няма нужда се грижите за нищо, хубавият секс идва ей така, като с магическа пръчица.
Все пак замислете се… ако не се поддържате във форма, скоро ще напълнеете нали, ако не се мажете с крем и маски кожата ви ще се промени, същото е и със сексуалния живот. Трябва да се положат доста грижи, за да достигнете до мечтаните резултати в секса. Не спирайте да се трудите над задачата да се чувствате максимално сексуално удовлетворена.

Секс грях 4: Не сте инициативна

Ако вечно чакате той да направи първата крачка, съвсем сериозно ви казваме, че изпускате голяма доза сексуално удоволствие. Силата понякога може да е страшно възбуждаща, особено, ако това не е част от вашата същност. Особено, ако имате проблеми в сексуалния живот. Това може да удари и най-умрялото либидо в тавана.
Решението
Трябва да бъдете инициативна, колкото пъти ви се удаде възможност, и да не пропускате шанса си за секс, дори и да не сте на тази вълна. Човекът се ръководи от навиците на тялото си. Ако не вярвайте, започнете да изяждате след обяд по едно кубче шоколад в продължение на 4-5 дни. Ще видите, че след петия ден тялото само ще си иска шоколада, като ви дава сигнали, т.е. ще ви се дояжда всеки път по това време шоколад. Същото е и със секса. Както е казал Мечо Пух, “Колкото повече, толкова повече”. Ако всеки ден правите секс, в един момент тялото ще почне да си търси своята доза шоколад и то все по-настоятелно и все повече.

Секс грях 5: Много лесно се притеснявате

На всеки се е случвало да попадне в сконфузна ситуация точно в най-горещия момент. Като да ви дойде цикъла по-рано, например и чаршафът да заприлича на декор от филм на ужасите. Или пък да се дочуе някой леко неромантичен звук. Неприятните и понякога развалящите момента неща, които могат да ви се случат, са хиляди.
Решението
Запомнете, че когато имате желание да се сближите с някого, вашите и неговите смущващи действия, волни или неволни, стават част от ежедневието. Просто няма смисъл постоянно да се опитвате да сте на ниво. Нали затова сте решили да сте само с един човек – за го опознаете, да ви опознае и той. Та дори и с някой негови досадни за вас щрихи. Това е животът. А и е толкова забавно да седнете след някоя и друга година и да си припомняте тези случки със смях. Ако разбира се нито вие, нито той, не сте оперирани от чувство за хумор.

12 тайни на перфектната любовница

1. Идеалната любовница винаги разбира без думи какво желае сексуалният й партньор. Тя познава какво го кара да се чувства желан и винаги намира точните думи, с които да погали неговото чувствително мъжко его.
2. Страстната любовница е дръзка и обаятелна. Популярна е притчата за Наполеон, който заповядал на своя личен адютант да му открие любовница за една нощ, която обаче задължително да бъде умна.
„Простете, господарю, но за какво ви е умна жена в леглото?” – „А с кого ще си говоря в паузите” отговорил без да се замисли великият Наполеон. Сами си правете изводите дали сексът е всичко, от което се интересуват мъжете.
3. Идеалната любовница винаги кара своя партньор да се чувства като страхотен мачо, а той съответно я окуражава да се чувства още по-съблазнителна и по-секси. Този тандем в леглото винаги дава добри резултати!
4. За добрата любовница мъжът може да бъде оприличен на дългоочакван празник. С нея  той отново ще се почувства като най-желания, най-привлекателния. Тя се стреми винаги да бъде интересна и разнообразна – прави му стриптийз, купува разнообразни секс-играчки, или каквото тя прецени, че ще го възбуди максимално.
5. Едновременно с всичко това, идеалната любовница обича и уважава себе си изключително много. Мислете за нея като за японска гейша – мистериозна и недостъпна.
6 . Перфектната любовница обича своето тяло. Запомнете, че манекенските размери не са самоцелни, а идеалната фигура въобще не е гаранция за щастие. Помислете как ще се почувствате, ако вашият партньор открито изпитва отвращение от собственото си тяло? Анти-възбуждащо, нали? Е, и за него важи абсолютно същото.
7. Добрата любовница има искрящ поглед. Очите и погледът понякога са достатъчни да издадат желанието за секс, да приласкаят, да подмамят …
8. Освен със техники, страстната любовница винаги знае как да създаде подходяща атмосфера за секс, за да накара мъжа да се почувства сякаш е на седмото небе.
9. Добрата любовница може притежава външност на невинно момиче, но може също така да изглежда като същинска секси мръсница.
10. Никак няма да е излишно перфектната любовница да може и да сготви нещо, макар и лесно за приготвяне. Домашната храна е неразделна част от любовната игра, според сексуалните експерти. Така, че постарайте се!
11. Идеалната любовница не се срамува да опитва нови секс пози в леглото. За нея няма табута в секса, а Кама Сутра й е едно от любимите четива. Нейното сексуално желание и фриволност са сред най-силните й качества.
12. След секс перфектната любовница никога не забравя да каже „Благодаря ти, скъпи! Беше невероятен!”

Дарина свети на Бойко и Берлускони

    Дарина Павлова се появи изненадващо в залата, където Борисов и Берлускони дадоха изявления.
    По-късно вдовицата на шефа на Мултигруп Илия Павлов присъства и на церемонията по откриване на паметник на Иван Вазов в Рим (на снимката). Докато течеше изявлението на премиерите Борисов и Берлускони след срещата им в Рим, в ъгъла на залата внезапно се появи вдовицата на Илия Павлов - Дарина Павлова.
    Тя блесна в лилава рокля, хвърли няколко загадъчни усмивки и отново се изниза през вратата.