четвъртък, 31 май 2012 г.

Измами със стоки в България

   Какъв е произходът на стоките, които купуваме?

   Можем ли да сме сигурни, че етикетът или поставената маркировка върху закупеният от нас продукт съответствуват на истината?

  Отговорът е категоричен - НЕ !!!

    По-големият процент от така наречените производители крият произходът на материалите на техните продукти! Това е така, защото стоките произведени в Европейският съюз трябва да минат тестове според които да отговарят на множество стандарти. Тези норми са наложени както за крайният продукт, така и за отделните му елементи и съставки.
   Но каква е гнусната истина?!!!!
   Голям процент от нашенските производители в промишлеността внасят съставните части за продуктите си от Китай, прилагат сертификати за положително преминали лабораторни изследвания ( които в повечето случаи са манипулирани и неверни), лепват им етикет или отпечатват щампа произведено в BG или EU .
  Какво се случва след това?
  Влизаме в някой магазин за битова техника, за електро-апаратура, за дамско/мъжко/детско облекло, за обувки, за аксесоари и т.н. и си купуваме продукт със спокойствие, защото той е произведен в България - страна членка на ЕС !!!
  Но в крайна сметка сме жертви на крупна измама!!! Процентът на вероятността на не бъдем излъгани е невероятно нищожен!!!

тема с продължение ...

Вашите коментари ще бъдат важни и полезни, за да се намери начин и разумно решение за справяне с проблема.