вторник, 27 април 2010 г.

Четири от най-ефикасните диети в света

    
Отслабвате бавно, но постоянно

  1.  Закуска: чаша кафе, 50г хляб, 50г сирене.
  2.  Втора закуска: ябълка.
  3.  Обяд: 100г варено месо.
  4.  Вечеря: 100г печено месо, 2 варени картофа, чаша чай, 50 хляб.
  5.  Преди сън – чаша мляко.

Млечна диета

  • Всеки ден изпивате 1 литър мляко (по една чаша на 2-3 часа).
     Тя е доста драстична, но пък е полезна.
     Прилага се не повече от 5-7 дни.




Дълготрайна диета

  1.   Закуска: чаша кафе с мляко без захар.
  2. Обяд: 250г месо на грил или варено, лимон, 40г ръжен хляб, ябълка чаша чай без захар.
  3. Вечеря:200г печено пиле, 40г ръжен хляб, ябълка. 



Бързо-ефективна диета

С нея се отслабва много бързо.
Допълнете диетата със сауна и масаж.
Прилага се за кратко време.

Първи ден: Едно печено пиле, разделено на три порции.

Втори ден: 300г телешко на грил или варено, разделено на три порции.

Трети ден: 3 до 5 чаши кафе.

Протеинова Диета за пълни вегитарианци

    Протеинова Диета

    Много е трудно да се отслабне, когато сте вегетарианец, особено с протеинова диета, защото повечето източници на протеин са от животински произход.
    Протеиновата диета за вегетарианци може да се прави за период от 2-3-4 седмици, след това трябва да започнете да се храните повече и с разнообразни храни, защото лимитирането на храни за дълъг период от време не е здравословно.
    Концепцията, която съм заложила е хранене с протеини и съчетаването им с добри (бавни) въглехидрати (няма вегетариански храни, които да съдържат само протеин).
    Най-добрият вегетариански протеинов източник е Тофуто. Знам, че повечето от вас не го харесват, но това е така, защото никога не сте го приготвяли по подходящ начин. По-надолу в диетата има вкусни рецепти с тофу.
Понеделник – 1100 калории
    Закуска – 100 грама сурово авокадо (160 калории) с домати (яжте ги на корем) и 50 грама ниско маслено тофу (70 калории). Нарежете авокадото и доматите, добавете малко сол и оцет. Не добавяйте зехтин, защото авокадото е достатъчно мазно. Ако нямате авокадо, тогава добавете 3 супени лъжици зехтин Extra virgin (не олио).
    Късна закуска – една средно голяма ябълка (около 200 грама). Ако имате възможност изпийте една доза соев протеинов шейк.
    Обяд – 100 грама варен кафяв ориз (110 калории) със 150 грама нискомаслено тофу (210 калории). Можете да сварите ориза и тофуто заедно и задължително добавете много подрпавки на вкус (черен пипер, червен пипер, чубрица …), не слагайте мазнина. Кафявият ориз, ако не е предварително накиснат се вари около час и половина! Позволена е салата ит домати и краставици или зеле или маруля.
    След обед – чаша ниско маслено соево мляко. Аз лично не му харесвам вкуса и най-лесно го пия със сламка, така че влиза директно в гърлото (съжалявам, но това все паке е протеинова диета за вегетарианци). Това е 80-100 калории в зависмост марката на соевото мляко.
    Вечеря – купа гъста супа от леща, около 200 грама отцедена леща. Това е около 220 калории.

Вторник
– 1150 калории
    Закуска – един банан около 200 грама – 180 калории.
    Късна закуска – чаша ниско маслено соево мляко или протеинов шейк.
    Обяд – Сварете 200 грама броколи (70 калории) с 200 грама ниско маслено тофу (280 калории). Нарежете броколите и тофуто на малки парчета, добавете сол и варете 10 минути, отцедете водата и тогава яжте.
    След обед – 50 грама сурови орехи – 320 калории.
    Вечеря – Сварете 1 чаша грах заедно с 2 нарязани домата, добавете подправки. Сервирайте с магданоз. 200 калории.
Сряда – 1400 калории
    Закуска – залейте с вряла вода 3 супени лъжици овесени ядки – 200 калории, добавете половин супена лъжица мед – 150 калории.
    Късна закуска – 50 грама сурови бадеми – 280 калории.
    Обяд – Нарежете 200 грама тиквички (30 калории), добавете 200 грама ниско маслено тофу (280 калории), запечете във фурната за 20-30 минути. Сервирайте с копър.
    След обед – една круша и протеинов шейк – 200 калории.
    Вечеря – една голяма купа боб яхния, сготвена без мазнина или със съвсем малко зехтин (да се пада не повече от 1 лъжица зехтин на човек/купа).
Четвъртък – 1150 калории
    Закуска – 100 грама пълнозърнест хляб (около 2 филии Бонус), смачкайте един суров домат заедно с 50 грама ниско маслено тофу, малко сол, намажете хляба с тази смес.
    Късна закуска – протеинов шейк.
    Обяд – 200 грама печени картофи със 100 грама тофу.
    След обед – една ябълка.
    Вечеря – супа от тофу и праз. Нарежете 200 грама тофу, добавете нарязания праз и варете заедно с чесън и сол за около 20 минути.
Петък – 1100 калории
    Закуска – 300 грама киви
    Късна закуска – 50 грама сурови тиквени семки (белени).
    Обяд – сгответе 200 грама тофу с 2 нарязани домата, добавте 1 супена лъжица зехтин и задушете за 20 минути. Сервирайте с босилек.
    След обед – 200 грама сурови моркови. Измийте ги и ги нарежете по дължина на тънки ленти. Изцедете сока на един лимон в чаша, добавете сол и поставете морковените ленти в чашата. По този начин морковие стават още по-сочни и вкусни.
    Вечеря – 300 грама сварена леща, можете да я сготвите със зеленчуци – домати, моркови, чесън.
Събота – 1100 калории
    Закуска – голям грейпфрут
    Късна закуска – 200 грама сурови червени чушки.
    Обяд – задушете 200 грама спанак с 200 грама тофу, добавете 1 супена лъжица зехтин, сол и подправки.
    След обед – 50 грама сурови бадеми.
    Вечеря – задушете 200 грама картофи с 2 домата, 2 червени чушки и чесън, добавете подправки.
Неделя – 1300 калории
    Закуска – една ябълка
    Късна закуска – 300 грама пъпеш (или пак ябълки).
    Обяд – 200 грама спагети (200 грама след като са сварени). Птигответе сос от домати и тофу.    Задушете 100 грама тофу с 2 нарязани домата.
    След обед – протеинов шейк или 50 грама сурови лешници.
    Вечеря – купа гъста супа от леща около 300 грама.
Допълнителни указания към протеиновата диеата за вегетарианци:
    Ако 1100-1300 калори на ден са ви малко, тогава добавете по още 2 плода на ден, едният сутрин, другият за следобедна закуска. Също може да увеличите количеството на тофуто.
Протеиновите шейкове в диетата не са задължителни и обикновено не препоръчвам честото им пиене, но тъй като това е лесен начин да се набави протеин, затова съм ги включила. Не е проблем да се пият протеинови шейкове, проблем е ако се храните само с тях и не консумирате храна, която има нужда от смилане. Къде да намерите протеинов шейк – в магазините за хранителни дообавки, обикновено хората, които тренират във фитнеса знаят къде има такива магазини. За вегетарианците е подходящ соев протеин, гледайте да няма захар и въглехидратите да са му под 15%. Обикновено в опаковката на протеина има мерителна лъжица, която е 1 доза, сипвате в малко вода и разбивате, после добавяте още малко вода – това е протеиновия шейк.
Тофуто, особено нискомасленото, е отличен източник на протеин, особено за вегетарианците. Има различни видове/марки тофу и те имат различен вкус. Пробвайте ги, за да намерите този, който ви харесва най-много (аз лично харесвам тофуто сготвено на супа или нещо друго, но не и чисто).
    Ядките са много здравословна храна, но са високо калорични. За периода на диетата ограничете ги до 50 грама на хранене.
Зеленчуци – яжте от тях на корем, няма ограничения, защото те съдържат фибри и помагат да организма ви да изхвърля токсини, както и държат корема ви пълен (понижават апетита). Ако вечер преди да заспите изпитвате силен глад, тогава преяждайте със салата, само не й слагайте олио. Сол и оцет са позволени, хайде и 1 лъжица зехтин . От зеленчуците ограничете картофите, защото те имат доста въглехидрати.
    Ако сте вегетарианец, който яде мляко, яйца и сирене, тогава можете да заменяте тофуто с белтъци на яйца. 100 грама тофу да се заменя с 3-4 белтъка. Сирене и кашкавал можете да ядете до 100 грама на ден. Белтъците на яйцата са 100% протеин, така че за тях няма ограничения, но сиренето и кашкавала са мазни и затова слагам ограничение.
    Протеиновият шейк има за цел да достави протеини, които в растителната храна или са малко или са в комбинация с въглехидрати. Ако искаш хапвай 25 грама сурови ядки вместо протеинов шейк, макар че това не е равностойно заместване от гледна точка на количество протеин, което ядеш, но като калории е същото като шейка.    Успех с протеиновата диета за пълни вегетарианци! Ако имате въпроси, използвайте коментарите по-долу.















 

Цветът на очите

    Цветът на очите ! Какво вещае той ? Под какви общи знаменатели може да се обединят ?

    СИНИ очи - те са с богато въображение и фантазия, артистични, обаятелни, контактни. Често правят щедри и благородни жестове към околните. Характерът им е открит, прям и с чувство за хумор. Понякога гледат по-леко на живота отколкото трябва и затова от известно лекомислие проиграват някой важни професионални и любовни шансове. Подходящи професии за тях са всичко в сферата на комуникацията и общуването с много хора. 
    ЧЕРНИ очи - те са страстни, чуствителни, огнени. Понеже са избухливи, често стигат до конфликти дори с близки хора, който имат най-искрени и добросърдечни намерения спрямо тях. Те приемат любовта и секса като неизменно единство, но са ревниви, мнителни и твърде настойчиви в желанията си. Предпочитат самостоятелна работа без началници и често имат проблеми с закона.
    ЗЕЛЕНИ очи - те са изключително пробивни хора, надарени с блестящи способности. Умът им е остър като бръснач и веднага оценяват всяка ситуация в живота си. С големи скокове вървят нагоре в кариерата, изпреварват всички съперници елиминирайки препятствията. Имат труден характер и уважават само преуспелите хора. Сексът за тях е още една дисциплина от всички други, при който не са на техническа висота. Външно са красиви именно поради този рядко срещан зелен поглед, но са студени и всъщност са големи егоисти. В професията и в личният живот непременно са лидери.  
    СИВИ очи - са влюбени натури, амбициозни с желание да постигнат висока кариера, общественото признание и материални придобивки. Любовта към жените е проява на внимание само когато думата притежава цени качества да бъде тяхното второ "аз" и благотворени от любимият пол. Сивооките господа могат да бъдат понякога студени, резки, властни и никога сантиментални.
   ПЪСТРИ очи - те са добродушни, веселяци, симпатяги. Имат навика да преувеличават и да послъгват. Много добри съпрузи и родители, а в любовта са на първо място приятели. Не са егоистични и винаги ще направят услуга на всекиму. Способни и ценени в работата, често са безсъвестно използвани от началници и близки хора. Предпочитат професии на енергичното действие - творчески и импулсивни, без строги ограничения.

3 коментара:






lilitooo каза...
tova za pastrite o4i e naistina vqrno,pone tova v na4aloto de.




K.Georgieva каза...
:D:D:D znam si az znaaam




Анонимен каза...
ami ne6to za kafevite o4i nqma li da se ka4i vse pak ima i takav cvqt o4i ako ne se laja :D

Силиконова жажда


Силиконова жажда
Жената, символ на нежност и красота! Това не е мит, нежния пол винаги е символизирал качества като чар, обаяние, доброта, милосърдие и т.н.
През последните 10 години все по-често наложения модел за подражание са така наречените силиконови богини. Началото на новия облик започна с оголемяването на бюста, а то е последвано от ботокса !
Въпроса ми е налага ли се всичко това? Нима природата не е свъшила своето ? Безопасно ли е?
Първата гледна точка, която си стува да разгледме ... Ако това е неизбежна необходимост съм абсолютно съгласна ! Например при неотложна хирургична намеса - ако някоя от нас е пострадала при даден инцидент, било то травма в бита, трудова злополука или ПТП. Това е често срещано в така интензивния ни начин на живот и тези злощастни инциденти също са част от нашето ежедневие. В тези случаи бързата и прецизна намеса на "чичко доктор" е от жизнена важност!
Другата гледна точка, на която ще обърнем внимание е , когато използваме намесата на пластичните хирурзи за подобряване на външния си вид ;) :) Във фолк индустрията и на българският моден подиум вече е почти непостижимо да се справиш с конкуренцията ако не си направил маса корекции на външния си вид ! При фолк певиците се вижда и една нова тенденция - да копират западните силиконови идоли. лисия често сама се сравнява с Виктория Бекъм. Двете си приличат по късата прическа и сходната съдби. И двете започват своите кариери като певици, но това, което по-късно ги определя като светски личности, е бракът им с футболисти. Галена пък след раждането променя напълно своята визия. Нейните фотосесии и новите й костюми невероятно напомнят за имиджа на нашумялата в световен мащаб Лейди Гага. Друга даровита фолкаджийка - Андреа, често е сравнявана с една от най-сексапилните блондинки в Холивуд - Памела Андерсън. И двете имат солидно количество силикон и буйни дълги коси с руси къдрици. Известни са със склонността към т.нар. "неволно" показване на прелести на публични места. Камелия създава имидж на българската сексикона подобно на световната сексикона - Мадона. Тя копира прическите и костюмите й, познати от клиповете и турнетата на поп звездата и многократно показва прелестите си в българския Playboy. Случаини ли са тези съвпадения и струва ли си да загубиш собствения си облик и самия себе си като личност, за да заприличаш на някой който не си?! Едно е да се възхищаваш на някой, който е преуспял с чара и външния си вид, а съвсем друго е да се опиташ да откраднеш външността му.
А не е ли вредно? По този въпрос споровете са много! За това и срщаме много неуспорими факти за незаконния и в доста случаи вреден силикон. Така например преди разрешаването у нас през 2004 г. на точно определени френски силиконови импланти, (по думите на доц. Бояджиев в сп. Св Валентин, декември 1999) са поставили в гърдите на над 2000 жени уж „френски” импланти Евросиликон, внесени нелегално у нас и абсолютно забранени във Франция за употреба, производство и износ. Поради липса на обществен контрол много пластични хирурзи са рекламирали забранени силиконови импланти и продължават да рекламират свободно във вестниците и списанията инжекционен силикон, без да зачитат нито закона, нито медицинската клетва да не вредят на хората.
И най-скорошното доказателство за вредния силикон, което ''взриви'' всички медии в средата на месец април 2010 година. Почти 50 000 британки са били предупредени от Националната здравна служба на кралството, че техните силиконови имплантанти могат да експлодират. Най-продаваният силиконов имплантант, производство на френската компания Poly Implant Prothese, може да се пръсне. Правителствената здравна служба на Великобритания официално предупреди чрез писма всички жени, които носят в гърдите си този тип силикон, да се свържат с пластичните си хирурзи и да помислят дали не би било по-добре да ги премахнат. Според службата, ако това не стане, всички жени с този тип силикон могат да получат симптомите на токсичен шок или гангрена. Националната здравна служба на страната вече забрани бъдещото използване на този тип имплантанти, защото е изключително вреден и може да нанесе трайни увреждания на жените, които го носят. Но това известяване с писма бе направено само в Англия, а не малък процент от българските силиконови богини носят същия тип импланти!
Отново остава същия въпрос ? Струва ли си ?