петък, 21 май 2010 г.

Изобретиха революционен шоколад

Изобретиха революционен вдишващ се шоколад, който засища глада и топи килограмите

Отговорът на молитвите ни може би се крие в новото откритие – вдишващ се шоколад, с който ще се насладите на сладкия вкус, без да трупате килограми. Шоколадовият спрей ви доставя цялото удоволствие, което изпитвате, докато ядете истински шоколад, но без да е необходимо да се чувствате виновни.
Дейвид Едуардс, професор в Харвард и изобретател на спрея, наречен "Le Whif", твърди, че само с едно вдишване ще задоволим всичкия глад, който изпитваме към сладкото и ще намалим апетита си. "Le Whif" е нов подход за хранене, вдишвайки", каза още той. Шоколадовият спрей ще излезе на пазара в три различни вкуса- обикновен шоколад, малина и мента.

Наша книга за Рим пътува към папата

Наша книга за Рим пътува към папата
Излязлата през февруари книга "Легенди за Рим. Етюди от Италия" на Университетското издателство "Св. Климент Охридски" отпътува с делегацията на българския кабинет към Ватикана по повод Деня на славянската писменост 24 май.
Авторът на стилното издание Люба Коспартова (под псевдоним Нихело Немо) е отделил в него подобаващо място за Св. Константин-Кирил Философ и гроба му в църквата "Сан Клементе". Делото на Константин-Кирил Философ е в глава "Чудеса" редом по значение с издигането и просъществуването на Колизеума - едно от новите 7 чудеса на света. "Легенди за Рим. Етюди от Италия" бе осветена на 14 февруари в църквата "Св. Седмочисленици" в София - деня на успението на Константин-Кирил.

На 24 май министър-председателят Борисов и водената от него делегация ще присъстват на церемония по полагане на венец и молебен на гроба на Св. Кирил в базиликата „Сан Клементе”.

Музикантите от ФСБ поканиха най-верните си почитатели на промоцията на диска си

Музикантите от ФСБ поканиха най-верните си почитатели на промоцията
 на диска си
Официалната премиера на дългочакания проект на легендарните музиканти “ФСБ.” премина при невероятен интерес в „Sofia Live Club” снощи.
На промоцията Иван Лечев, Румен Бояджиев и Константин Цеков поканиха най-верните си почитатели, платили предварително по 25 лева за диска чрез сайта на групата, приятели и фенове. Стартовият тираж, в който е произведен диска е 6000 броя, от които за първите 1000 от тях почитателите на групата са платили предварително, а производството на останалите 5000 е обезпечено от емигранта Константин Щерев, който от години живее в Англия. 6000 холографски и 6000 гаранционни стикери пък са произведени и дарени от „Горан Пик”. Безвъзмездно са заснети и два клипа на песни от новия албум, който излиза след 20-годишно мълчание, а феновете ги видяха първи на промоцията в „Sofia Live Club”, предоставен също безвъзмездно от Пепи Коев. Останалите нови композиции също ще бъдат представени с ефектни мултимедии при наличие на финансиране. Румен Бояджиев благодари на 2 милиона 718 хиляди и 328 фенове, които са влезли, чули и изтеглили от fsb.bg нова супер продукция на легендарната банда. „Благодарение на вашето съпричастие и съдействие “точката на мълчание на ФСБ” е сложена.”

Моника Бабикер ще става майка

Моника Бабикер ще става майка
Снимки:БУЛФОТО
Певицата от дамското трио "Cacao" е бременна в петия месец от приятеля си Ивайло,
Екзотичната красавица на българската музикална сцена - мулатката Моника Бабикер, очаква  дете. Певицата от дамското трио "Cacao" е бременна в петия месец от приятеля си Ивайло, с когото наскоро се сгоди. Той е треньор по фитнес и собственик на СПА център.
Двамата са лудо влюбени, а новината ги хвърлила в истинска еуфория. Самата Моника, обаче, предпочела да запази в тайна състоянието си поне в първите месеци от бременността.  Тя продължава да се явява на изпити по бизнес и финанси във Варна. Предстои  й един от най-тежките.
Моника нашумя след изявите си в първото издание на денс риалити формата на Шоуто на Слави "Танцувай с мен".

Родна красавица води в класацията "Лице на британската нация"

Родна красавица води в класацията "Лице на британската 
нация"
Българска студентка изненадващо поведе в конкурса "Лице на британската нация", който се организира от британското издание на списание Cosmopolitan.
До момента красивата пловдивчанка Мануела Стаменова, която учи в Лондон, води в допитването на официалния сайт с близо 70% положителен вот от гласовете на участвалите в допитването.
Гласуването вече е във финалната си трета фаза, което означава, че сънародничката ни има реални шансове да спечели надпреварата и за пореден път да докаже непреходната сила на българската красота.
Мануела не е непознато лице и у нас - през 2005 година тя беше избрана за "Мис България Лондон", като сред журито бе и шефката на "Визаж" Евгения Калканджиева.

Наоми Кембъл на разпит за военни престъпления

Наоми Кембъл на разпит за военни престъпления
Следователи по военни престъпления от Хага заявяват, че супермоделът Наоми Кембъл трябва да бъде призована, за да свидетелства по делото срещу бившия президент на Либерия Чарлс Тейлър.
Обвинителите твърдят, че топмоделът е получил необработени диаманти от Тейлър през 1997 в дома на Нелсън Мандела в Южна Африка. Наоми Кембъл е отклонила многократни искания да бъде разпитана. Тя е обвинена в използване на "кървави диаманти" за подхранване на съпротивата в Сиера Леоне, довела до смъртта на десетки хиляди.

"Свидетелските показания на г-ца Кембъл са необходими, тъй като има доказателства, че са й дадени необработени диаманти от обвиняемия (Тейлър) през септември 1997", се казва в искането на прокуратурата, подадено до специалния трибунал за Сиера Леоне.

Чарлс Тейлър е обвинен в продажбата на диаманти и закупуването на оръжия за Сиера Леоне за бунтовниците от Революционния обединен фронт на Сиера Леоне, прочули се с отрязаните ръце и крака на граждани по време на бруталната война от 1991-2001. Пред съда през януари е било заявено, че Тейлър е дал на Кембъл "огромен" диамант след вечеря през 1997 в дома на бившия президент на Южна Африка.

Наскоро звездата на световния моден подиум отклони въпрос за диаманта по време на участие в шоуто на Опра Уинфри с оправданието, че не иска да излага семейството си на опасност. Трибуналът в Хага обаче иска пред него да свидетелства и американската актриса Мия Фароу, друга гостенка на вечерята у Нелсън Мандела. Миналия месец тя разказа пред ABC News, че на следващата сутрин самата Наоми Кембъл й разказала за получен от нея огромен необработен диамант посред нощ, връчен й от представители на бившия либерийски ръководител.

Комбинацията: сандали+чорапи


Комбинацията между сандал и чорап са много актуални тази година.Това е една от най-смелите тенденции за топлия сезона на пролет-лято 2010.А съчетанието им с ярки цветове  е зашеметяващо.
От червени, жълти, розови, виолетови до пъстри,с апликации и абстрактни мотиви.
Особено модерни са чорапите които се носят над коляното,до глезените или небрежно набрани.

Има ги от вълна, кашмир, коприна и ликра.

Когато обуете един такъв лъскав чифт обувки и  шарени чорапки, мимолетно се сдобивате с известна доза самочувствие и забравяте за плахостта и задръжките.



Асортиментът на чорапки тази година е предостатъчно богат, остава само да направите своя избор .

Бански Victoria’s secret за сезон пролет/лято 2010.


„Когато си избираш бански костюм вече си настроен за плаж или басейн. За да се чувстваш добре и същевременно да изглеждаш секси , ние от Виктория Сикрет предлагаме различни стилове за различните форми на тялото.”, казва моделът Алесандра Амброзо.

Предложенията на Victoria’s Secret за сезона са , в различен дизайн и богата цветова гама.Колекцията включва 40 модела различни бански костюми..Актуална тенденция при банските е – бикините с ниска талия,горните части на банските с една презрамка или горнища без презрамки. Преобладаващи са бански в метални цветове или с щампи на цветя, различни фигури и пайети .
Новото :
монокини с връзки за врата, но с една важна липсаваща част - горнище.Банският е представен от Линдзи Елингсън.
Още модели от колекцията бански на Victoria’s secret за сезон пролет/лято 2010.

 




Сексът и Градът: Красивите тоалети на актрисите

The release of Sex and The City The Movie 2 is getting closer and closer, and it looks like it's going to be another big hit. The stars' looks are coveted and imitated by many. Today we wanted to show you and tell you about the best ones...

One of the promotional photos features the four stars together. Samantha wears a black dress, Miranda's in mustard, Carrie's in white and Charlotte's in pink. Samantha (Kim Cattrall) is wearing Ray-Ban sunglasses and a VBH clutch in python skin worth $1,300.

Miranda (Cynthia Nixon) looks taller than ever in a pair of YSL Triumph platforms ($795). Miranda's outfit is a tribute to chewing gum pink: her Dior bag, jacket and skirt are worth $10,000 in total.
But Carrie (Sarah Jessica Parker) is wearing the most coveted look: a Halston Heritage dress worth $325, teamed with a spectacular Solange Azagury-Partridge necklace worth $198,200. The sunglasses are by Mykita and Bernhard Wilhelm, and the stilettos were designed by Christian Louboutin.
When Carrie walks alongside Miranda, she wears jeans, a fluorescent wristband and a pair of Brian Atwood heels worth $835.
We like Carrie's $425 purple dress designed by Halston Heritage (the brand Sarah Jessica Parker collaborates with). And of course there's her $865 Christian Louboutin Gino T-Straps and $1,795 Sylvia Hobo bag.
Oh, and the classic newspaper Dior dress Carrie's wearing is a piece she wore during the third season. Stylist Patricia Field brought it back and teamed it with a pair of Louboutin shoes worth $1,785.

Кейт Мос с един Банкси по-малко

    Намиращият се в предградие на Лондон дом на британския модел Кейт Мос е бил обран рано сутринта в четвъртък,  съобщи в. "Дейли телеграф". Крадците са успели да вземат три произведения на изкуството, сред които оценена на 80 000 британски лири творба на графити художника Банкси.

    Полицията вече е задържала 24-годишен мъж, за когото се предполага,  че е участвал в обира.

    По време на кражбата в къщата са били Кейт Мос, приятелят й, китаристът на "Килс" Джейми Хинс и майката на манекенката Линда.

    Полицията предполага, че обирът е извършен от банда. Членовете й са побързали да напуснат дома, разтревожени от внезапното събуждане на Кейт Мос и приятеля й.

    Освен откраднатия портрет, Кейт Мос притежава още няколко произведения на Банкси. Едното е с размери 3,5 на 5,5 метра и изобразява самата манекенка в различни периоди на кариерата й. Според слуховете за него супермоделът е платила на художника 150 000 лири.