четвъртък, 3 юни 2010 г.

Нисковъглехидратни диети и кърмене

Диетите, богати на протеини и бедни на въглехидрати, каквито са диетата на Аткинс (Atkins diet) и диетата South Beach, са много популярни. Тези диети могат да бъдат полезни за диабетици и хора с непоносимост към глутен. При тези диети приемът на храни, богати на мазнини и протеини не се намалява; зеленчуците са ограничени. Основната разлика между диетата на Аткинс и диетата South Beach е в това, че диетата South Beach е по- малко строга и набляга на по-здравословно хранене, главно с ненаситени мазнини.
Основното възражение, което познавам срещу тези и подобни диети – и това се отнася до всички, не само до кърмещите майки – е просто фактът, че те не са балансирани и това ги прави потенциален причинител на неразположение от ваша страна. Тези диети обикновено са бедни на фитохимикали, антиоксиданти и фолиева киселина. Също така са бедни на фибри и минерали (включително калций, магнезий, фосфор и калий), а диетата на Атикнс може да бъде и богата на наситени мазнини. Заради това, дълготрайното им прилагане може да увеличи риска от появата на редица здравни проблеми. Понеже донякъде загубата на килограми при тези диети просто се дължи на загуба на вода, е възможна дехидратация, ако този, който спазва диетата, не внимава и не пие много вода.
Някои майки откриват, че нисковъглехидратната диета намалява количеството на кърмата. Спирането на диетата по принцип връща количеството мляко отново.
Това намаление на кърма може да се дължи на няколко фактора:
•   Дехидратация.
•   Внезапното намаляване на калории, когато майката започва с диетата. Ако една жена е имала определено ниво на калории, едно рязко спадане, дължащо се на спазване на диета (или болест) може да намали производството й на мляко. Това внезапно намаляване на калориите може да даде сигнал на организма на майката, че тя е в „режим на гладуване” и че трябва да  се защити на всички фронтове (така по- малко от ресурсите на организма й  ще се занимават с производството на мляко).
•   Недостатъчния прием на калории. С нисковъглхидратната диета много хора не се чувстват толкова гладни – така че дори да ядете до насита е възможно да не приемате достатъчно калории, за да поддържате добро производство на кърма (препоръчват се 1800 и повече калории на ден за една средностатистическа кърмачка). Хранителните досиета показват, че хората които спазват диетата на Аткинс сами намаляват приема си на калории на по-малко от 1700 калории на ден.
Някои препоръки за майки, които искат да опитат нисковъглехидратна диета:
•   Изчакайте, докато бебето стане най- малко на 2 месеца преди да спазвате диета; изчакването до времето след захранването на бебето ( 6 месеца и повече) дори е още по- добре.
•   Пийте достатъчно вода, за да избегнете дехидратация.
•   Избягвайте внезапен спад в приема на калории. Започнете постепенно.
•   Следете приема ви на калории. Повечето мами трябва да избягват да падат под 1800 калории на ден.
•   Повечето източници препоръчват кърмачките да избягват фаза І на диетата, а вместо това да започнат направо с втората фаза.
•   Наблюдавайте за сигнали за намаляване на производството на мляко.Следете съдържанието на пампесра на бебето и увеличаването на теглото му.

Кои са основните грижи за кожата на лицето

Кои са основните грижи за кожата на лицетоНезависимо от възрастта, всички типове кожа изискват някои основни грижи.



1. Продукт за почистване на лице без сапун
Отстранете натрупванията (мръсотия, грим или крем), за да създадете чиста основа, която позволява на съставките да проникнат по-дълбоко, казва Джефри Доувър, дерматолог в Chestnut Hill, Масачузетс и автор на програмата Wiley. Не е нужно да се харчат много пари за тази стъпка (който и продукт да изберете ще свърши работа). Изберете кремообрзен гел, за да добавите допълнително влага. За мазна кожа, опитайте гел, пяна или алфа хидрокси киселина за измиване. За около 30 секунди масажирайте лицето с  почистващия серум; от толкова се нуждае то напълно да изчезнат грима и себума (секрета от мастните жлези).
2. Антиоксидантно лечение
Антиоксидантите действат като тайните служби за кожата, те спират свободните радикали (от слънце, замърсяване и стрес), дебнат други продукти в кожата, като SPF. Изследванията показват, че някои по-нови видове са по-силни, отколкото старите заместници като витамини Е и С, казва Дейвид McDaniel, директор на научно-изследователския институт във Вирджиния. Потърсете продукт с екстракт от кафе или боровинки, използвайте антиоксидантите в кафети на зърна, както и в плодовете.
3. SPF овлажнител
Много дерматолози смятат слънцезащитните продукти за едно от най-важното оръжие в борбата с времето. Потърсете продължителна защита както срещу UVA, така (които са най-отговорни за стареене на кожата) и срещу UVB (които изгаряа кожата) лъчите. Най-мощните щитове са химически комплекси SPF и физически блокери на титанов диоксид и цинков оксид.

Перманентният грим - модерен, удобен и траен

    
Перманентният грим е продукт на натурална основа, който гарантира добрия Ви външен вид по всяко време. Днес все повече дами залагат на този революционен метод в козметиката, за да се избавят от досадата на прекараното с часове време пред огледалото и да си осигурят безупречен вид.

Състав 

Изготвен на базата на минерални или растителни пигменти, перманентният грим е абсолютно безвреден. За разлика от обикновените татуировки, дермопигментацията използва само естествени съставки и много по-щадящи технологии за постигане на отлични резултати. Нейната трайност е ограничена, което дава възможност за сменяне на цветовата гама. Обикновено перманентният грим издържа около 4 години. Процедурата се извършва чрез инжектирането му в участъка между дермата и епидермиса като по този начин се придава желаното оцветяване.Перманентният грим е идеално решение за някои значителни козметични дефекти по лицето като например неправилен контур на устните или асиметрия във формата на очите. Освен всичко това, той е и идеална, (при това дълготрайна възможност) да акцентувате на Ваше козметично преимущество като подчертаете красотата му и привлечете вниманието върху него. Дермопигментацията успешно се справя с козметичните дефекти, използвайки методи за оптическо въздействие. Освен, че изглежда перфектно, перманентният грим възвръща самочувствието на много хора с подобни проблеми.

Красивите жени могат да бъдат вредни за здравето, според учени

Beautiful women can be bad for your health, according to scientist
Актрисата Анджелина Джоли е редовно гласували най-красивата жена на света. Снимка: СИП
    Само пет минути насаме с привлекателна жена води до повишаване на нивата на кортизола, стреса,  хормони в организма, според проучване от университета на Валенсия.
    Ефектите са повишени при мъжете, които смятат, че жената  е "извън надпреварата".

   Кортизола е произведен от организма при физически и психологически стрес и е свързана с болест на сърцето.
    В изследването били тествани 84 студенти от мъжки пол, като всеки един от тях трябвало да стои в една стая и да решава пъзели Судоку. Двама чужденци, един мъж и една жена, също са били в стаята.
   Когато непознатата жена излезе от стаята и останат само мъжете, нивото на стрес в доброволеца  не се увеличава. Въпреки това, когато доброволците останат  насаме с жената нивото му на кортизола се повишава.
   Изследователите заключиха: "В това изследване ние считаме, че за повечето мъже присъствието на привлекателна жена може да предизвика представата, че има възможност за ухажване.
    "Докато някои хора може и да избягват привлекателни жени, тъй като те смятат, че са " прелъстителки или съперници ", мнозинството ще отговори със задържането и едновременно хормоналната реакция.
    "Това проучване показва, че при момчетата нивото на кортизола се увеличава след излагане на пет минутен контакт с млада и привлекателна жена."
    Кортизола може да има положителен ефект в малки дози, подобряване на бдителността и благополучие. Въпреки това, хроничното повишение на нива на кортизола може да влоши заболявания като сърдечно-съдови заболявания, диабет, високо кръвно налягане и импотентност.

Алогизъм в природата – Хубави жени с грозни мъже

Ако не ви се стори прекалено глупава темата, може да коментирате… би ми било интересно да погледна мненията ви.
Момче 1: Умен, забавен, мил, добър, романтичен, отракан, атлетичен, с хубава визия, съчетава хубавите качества от така наречените „добри“ и „лоши“ момчета. Също така и е доста талантлив и почти всичко му се отдава повече отколкото на останалите :)
Момче 2: Общо взето СМОТАН – затворен, срамежлив и неестествен (защото се опитва да изтъкне по глупави начини, които дори дете би разпознало), с не особено хубава визия и без елементарна поддръжка.
Интересното е, че по-голямата част от красивите момичета избират точно втория тип момчета… Имам теории
1. Всичко е заради парите.
2. Понеже е такъв си мисли, че не би й изневерил.
3. Все пак знаем славата на красивите жени, че не се славят с кой знай колко интелект… момичетата търсят някой като тях за да ги разбира и т.н. а той е достатъчно близо до тях по интелект?
4. Хванала си е такъв, за да мами… неща от сорта на това колко важен е характера и затова,че обича добротата в него и т.н., а общо взето той е само за да изпълнява детинските й, глупави прищявки.
5. Хванала е този, за да не е сама, докато чака своя принц…
6. Възможен е вид страх от такива момчета при някои момичета :)
Общо взето това са моите теории :)