неделя, 27 юни 2010 г.

четирилистна детелина

     Много често,почти всеки ден се срещаме със суеверието-самите ние или хората край нас!
     Ако имате детелинка или някакъв друг символ за късмет вярвате ли,че те ще противодействат?
    Много се говори,че именно годината,в която живеем е високосна и ще донесе много природни бедствия и нещастия за хората.Други вярват,е има специални дни,в които се съчетават по щастлива случайност числа и дати-както беше-8 август 2008година.
     Ето каво пишат за произхода на суеверията:

    Вече сме в началото на третото хилядолетие. И има създадени толкова много нови технологии, да не говорим за постиженията на генетиката и за изучаването на космическото пространство. Но продължаваме, както и преди стотици години, да вярваме в поличби и да следваме някакви правила, които могат да ни предпазят от неприятности. Но сега ще видим какво е мнението на нашите читатели по тези въпроси.

    Учените са на мнение, че суеверията са се родили от неспособността на първобитния човек да установи причинно- следствените връзки в природата. Например това, че вятърът духа, за да клати клоните на дърветата. Съществува суеверие, превърнало се дори в табу, че ако човек яде банани в сряда, ще се разболее. А то се е появило само защото древен човек изял развален банан в сряда и се почувствал зле. Затова хората правят неправилни изводи от правилни ситуации и затова суеверията съществуват. Ненапразно ставаме много суеверни, когато не ни върви. Поради мрачните мисли разсъждаваме и действаме още по-зле, а след това отдаваме всичко на лошия късмет. А психиатрите смятат, че суеверието отслабва напрежението и действа като лекарство.

Разкрий посланията, които носят подаръците на майка му

Отново наближават празници. И отново по традиция цялото семейство ще се събере около коледната трапеза. А това, в повечето случаи, включва родителите на половинката ти. И колкото и добре да се разбираш с тях, със сигурност вътре в себе си тръпнеш от притеснения и очаквания – как ще бъдеш оценена за пореден път от най-важната жена в живота на един мъж – майка му.
Разкодирай подаръците на майка МУ


Дори да си изготвила план за вечерта, дори да не се съмняваш в кулинарните си умения и дори да знаеш, че любимият ти те подкрепя безрезервно във всичко, все пак се чувстваш като пред изпит. Защото си слушала и чела безброй истории за явната или прикрита вражда между свекърва и снаха и не ти се иска това да се случва на теб. И вероятно не веднъж си се питала, дали зад очевидно приятелското поведение на майка му към теб, не се крият користни мисли и лицемерно отношение. Отговорът не може да ти даде никой освен тя, но все пак има един начин, който да ти подскаже как наистина те възприема.А това, в повечето случаи, включва родителите на половинката ти.Защото си слушала и чела безброй истории за явната или прикрита вражда между свекърва и снаха и не ти се иска това да се случва на теб.все пак има един начин, който да ти подскаже как наистина те възприема Подаръците!

На много жени се е случвало да получават от майката на любимия мъж неща, които да трябва да се преструват, че харесват, а и на двете страни да е ясно, че всичко е само спазване на етикета. Но всъщност, именно в малките (и обичайни) жестове се крие истинското отношение на един човек към друг. Затова, без да изпадаш в паника, прочети следващите редове, за да разбереш скритите послания, които майка МУ се опитва да ти предаде и няма смелост да ти каже в очите. Дори това да не се отнася за всички случаи, все пак е хубаво да имаш едно на ум следващия път, когато получиш подарък от свекърва си.

Снимка в рамка -ти не присъстваш

Не че не си събрала достатъчно красиви рамки с още по-красиви фотографии на щастливи семейни моменти. Но явно майка МУ е решила, че в дома ви трябва да има още една – със снимка на нея и любимия й син. Какво се опитва да ти каже? Че тя все още е жената No 1 в неговия живот. Остави снимката докато тя ви е на гости, а след това просто я замени с някоя обща на трима ви. Или пък, ако искаш да отвърнеш на удара и да покажеш как ти виждаш нещата – избери най-хубавата си снимка с твоята половинка и я сложи на видно място в дома ви.

Книга за бременни

Да, явно майката на твоя любим се опитва да ти каже, по не толкова скрит начин, че иска внуци. И то веднага. Е, дори двамата да сте планирали това да се случи след няколко години, погледни ситуацията от положителната й страна – няма да ти се налага да си купуваш подобно ръководство, защото „маминка” се е погрижила предварително. А за да се справиш с положението сега, с усмивка и ентусиазъм кажи: „Благодаря! Това е идеална възможност да разбера през какво преминава сестра ми / приятелката ми / колежката ми”. Със сигурност ще отбележиш точка в своя полза.

Хавлиен халат

Майка МУ е наясно, че двамата с любимия ти правите секс, нали? Разбира се, живеем в XXI в. Но също така не иска й да си помисля, че синът й те намира изключително секси в бельото, което си прибрала в чекмеджето на скрина. Затова ти подарява една „топла и плътна дреха, която те пази да не настинеш”. Странно? Да. Ужасно? Всъщност не. Този хавлиен халат може да се окаже твоето спасение, в моментите, когато не си в настроение, когато си сама и не искаш да обличаш ефирната пижамка или пък просто, когато наистина ти стане студено. (Но до тогава ще стои на сигурно място в гардероба).
Разкодирай подаръците на майка МУ


Глинен съд за готвене (гювеч)

Прекарването на два часа в готвене над печката всяка вечер, някак не се вмества в представите и на двама ви, но майка МУ не спира да отбелязва колко отслабнал изглежда напоследък любимият й син. Затова тя ти подарява глинен съд за готвене – при това, без да пропусне да отбележи (случайно), че всеки може да се справи с употребата му. Сякаш ти намеква, че никой друг по-добре от нея не може да се погрижи за нейното момче. Вместо това, ти се обърни към половинката си и ентусиазирано му припомни, че е искал точно такъв съд за любимото ястие, което ТОЙ обича да приготвя.    

Прахочистачка

Добре де, домът ви не блести като огледало – но това е, защото все пак и ти имаш едно нещо, наречено живот. А с този подарък майка МУ сякаш те предупреждава да вземеш мерки навреме, за да не се намеси тя. Просто го сложи при другите ненужни вещи. Свекървата винаги ще има за какво да мърмори, ти следвай своите правила.

Лосион за тяло или крем

Докато ти си направо пристрастена към лосиона за тяло с аромат на плодове, с който се мажеш всяка вечер или използваш точно определен крем за лице, този е абсолютно... обикновен. Или по-точно – продава се във всички търговски обекти, дори и в аптеките. По-лошото е, че майка МУ е наясно какви точно са твоите предпочитания (вероятно сте го обсъждали по женски, а и не може да не е забелязала, когато ви е гостувала). Но с жеста си, тя недвусмислено ти казва, че няма никакво намерение да губи време и усилия да търси това, което ТИ харесваш или от което се нуждаеш. Е, какво пък. Сложи го в банята, когато приятели и роднини ти гостуват (дори майка МУ), да го използват. А на ум си отбележи да й купиш пакет с три душ-гела за следващия рожден ден – защото не знаеш какъв аромат харесва.
Когато става дума за подаръци, не е важно какво получаваш, а самият жест на внимание към теб е онова, което стопля сърцето ти. И без значение дали вкусаът на свекърва ти ще съвпадне с твоя, винаги мисли практично и приемай с отворено сърце това, което ти подарява. Дори да имаш усещането, че ти прави намек, колкото по-малко мислиш за това, какво не одобрява тази жена в теб, толкова по-свободно и пълноценно ще можеш да живееш живота си. А и винаги можеш да намериш начин да й върнеш жеста – все пак на Коледа се разменят подаръци.