неделя, 23 май 2010 г.

Новата страст на звездите


Звездите са полудели по невероятните обувки на френския дизайнер Кристиан Лоботин.
 
обувките на Лоботин
 
звездите собувките на Лоботин
 
черни чизми на Лоботин
 
сандали на Лоботин

Риана с Лоботин
 
Шакира с Лоботин

Лятно приключение

Image
 
 Фотографии на Nicolas Langot, стилна визия за модерната жена в плен на романтично  лятно приключение.
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image

Фотосесия на CANDICE

Image
 
Фотосите са от портфолиото на фотографа Warwick Saint. CANDICE е въвлечена в горещо приключение на плажа облечена в изкусителни бански. 
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image

Абитуриентски маникюр

Абитуриентски 
маникюр
Как да бъдем перфектни на абитуриентския си бал? Като помислим за всеки детайл! Маникюрът е важен. Ако вече сме избрали роклята и обувките, време е да помислим и за дребните, но набиващи се на очи неща.
Какво да направим от сега, за да имаме перфектен маникюр на абитуриентския си бал?
Да подхраним ноктите си.
Ако се чупят и цепят, най-добре да започнем да вземаме витамини.
Можем да правим баня за подхранване на ноктите със зехтин. Просто за няколко минути накисваме ноктите в топъл зехтин.
Можем да използваме и заздравител за нокти.
Да си изберем подходяща форма за абитуриентския маникюр.
Сега е моментът да експериментираме – дълги или къси нокти. Естествени или изкуствени. Тази година са актуални ноктите с нормална дължина (нито прекалено къси, нито прекалено дълги). Можем да изберем овалната или квадратна форма.

Трябва да се запитаме как си се представяме?
С ярък лак в тон с роклята или със семпъл френски маникюр с апликация.
Не трябва да се ограничаваме, а да експериментираме и да открием точно нашия нюанс, нашата апликация, а защо не и татуировка върху ноктите? Да поддържаме ноктите си в желаната форма.
По принцип всяка дама се грижи за маникюра си, но това е малко подсещане, за онези, които не са свикнали да ходят с лак и смятат да заменят дънките с рокля само за една вечер. Е, за да не си личи, най-добре оформете ноктите, изрежете кожичките още от сега.
Пилете ноктите с хартиена пила.
Да решим кой ще ни направи маникюра за абитуриентския бал.
Ние самите – тогава трябва да се готвим като художник преди изпит. Платната ни са малко малки, но пък са цели десет.
Приятелка – добре е да експериментира с вашия маникюр и да видите дали одобрявате уменията й.
Маникюристка – за голям ден като този, повечето от нас се доверяват на професионалистите. Но ние си знаем, че от професионалист до професионалист има разлика. Говорете с приятелки, проверете цените, пуснете някой и друг въпрос по форумите и си осигурете най-добрата маникюристка във вашия град.
Изпробвайте уменията й преди това.
Направете пробен маникюр за абитуриентския си бал. Една седмица преди това отидете при избраната маникюристка, приятелка или при себе си:) и си направете маникюра, с който искате да бъдете на бала. Тъкмо ще видите колко време ще издържи, дали няма да се олющи до вечерта и дали ви харесва.
Посъветвайте се с човек, на чието мнение държите и знаете, че има набито око и добър вкус. Дали наистина ви отива? Дали се съчетава добре с роклята, обувките и аксесоарите?
И най-важното – с маникюр или без, изобщо да не ви пука – важното е купонът да е на 6. Абитуриентският бал е един път в живота и можем да се облечем както ни харесва, да си сложим какъвто лак на нас ни харесва (от безцветен до ярко червен или черен). Е все пак да не е съвсем безвкусно или кич.

Математика за отслабване

Отслабването е чисто и просто математика. Независимо колко тежим в момента, все ни се струва, че още едно килце в минус никак няма да ни се отрази зле. Отказваме се от хамбургерите, пиците, шоколада, а всъщност няма нужда.

Превърнете смятането на калории в навик и повече няма да се чудите как да преодолеете желанието си да хапнете няколко бисквитки, а йо-йо ефектът ще се превърне само в понятие.

Ключовият момент е точното пресмятане на това колко калории са ни нужни на ден, тъй като за всеки това е различна величина. Общото правило гласи 2000 калории за жени и 2500 калории за мъже. Ако нямате проблеми с килограмите може просто да се стремите да не надвишавате този брой. За тези обаче, които искат да намалят теглото си, следва да обърнат най-сериозно внимание на следващите няколко реда.

математика за 
отслабване

За да пресметнете броя калории, който не трябва да превишавате на ден, за да отслабнете, ви трябват първо следните две величини: Основно Метаболитно Ниво (BMR) и Дневен Енергоразход (TDEE).

Да започнем с BMR:

Формулата за жени гласи:
BMR = 655 + (9.6 x тегло в kg) + (1.8 x височина в cm) – (4.7 x възраст)

Имайки предвид получения дотук резултат, може да пресметнем TDEE.

Започнете като определите към коя от следните пет групи принадлежите:

математика за 
отслабване1. Заседнал начин на живот, работа в офис, никаква или много слаба физическа активност.

2. Слаба физическа активност (1-3 дена в седмицата).

3. Средно ниво на физическа активност (3-5 дена в седмицата).

4. Високо ниво на физическа активност (6-7 дена в седмицата).

5. Тежка физическа работа (ако например спортувате здраво два пъти дневно).

Ако принадлежите към първа група, умножете вашия BMR по 1.2. Втора група по 1.375. Група номер три 1.55. Четвърта по 1.725 и пета по 1.9.

Последната стъпка е да сметнете колко калории може да поемате на ден, ако искате да отслабнете. Важно е да отслабвате с не повече от 0.91 килограма на седмица, ако искате да задържите резултатите и да избегнете появата на здравословни проблеми.

И така, ако целта ви е да смъквате 0,45 кг на седмица, извадете от вашето TDEE 500. Ако искате да смъквате по 0,68 кг на седмица извадете 750, а ако желаете по-бързи резултати (0,91 на седмица) извадете 1000.

И така, вече знаете броя калории, които може да поемате на ден. Така например може да хапнете нещо леко за обяд и вечеря обаче следобеда да си хапнете сам самички цяло шоколадче!

Добър апетит и успех в борбата с килограмите!

Мода при балните прически

А ще следвате ли модните тенденции или ще заложите на свой собствен стил и на това, което мислите, че ви стои най-добре независимо дали е "последна мода" или не!

Ако приемем, че българската мода се определя от световната, то всички абитуриентки могат да бъдат спокойни - тази година всичко е модерно!
Бални прически с къдрици, прави и гладки като коприна, сладки, къси, секси, женствени, екстравагантни... всичко, което ви роди главата е модерно.
Е, може би някоя прическа от 70-те или 80-те би била различна, но едва ли ще е най-добрият избор за абитуриентския бал. :)

Както винаги, актуални ще са блондинките, но това по никакъв начин не омаловажава чара на брюнетките!

Къси бални прически
t;
къси бални прически 2009
>













Свободно падащи коси
свободни бални прически 2009














Секси и екстравагантни бални прически
секси , екстравагантни бални прически 2009

















Бални прически с къдрици
бални прически с къдрици 2009

Връчват "Аскеер"-ите в навечерието на 24 май

Връчват "Аскеер"-ите в навечерието на 24 май
Йосиф Сърчаджиев ще получи наградата за цялостно творчество. Посмъртно почетен приз ще бъде връчен и на режисьора Крикор Азарян.
Най-престижните награди в родния театър, "Аскеер", ще бъдат връчени за 20 път тази вечер.
Церемонията, по традиция се провежда в навечерието на 24 май, а неин домакин ще бъде Театърът на Българската армия.
Тази година призът за цялостно творчество ще получи актьорът Йосиф Сърчаджиев. Посмъртно почетна награда ще бъде връчена и на режисьора Крикор Азарян, който почина в края на миналата година.
С най-много номинаци, шест, е спектакълът "Приятнострашно" на Театър 199.
След него, с пет, се нарежда "Дама Пика" на Малък градски "Зад канала". Четири номинации са получили "Госпожица Юлия" и "Козата или коя е Силвия". Тази година списъкът с потенциалните призьори се оглавява от Народния театър "Иван Вазов", който има общо 11 номинации.

Лимузина - хит за абитуриентите

Лимузина - хит за абитуриентите
Луксозна 12- местна лимузина "Линкълн", в която преди са се возили баскетболистът Майкъл Джордан и съотборниците му от Чикаго Булс, е хит за баловете в Русе.
Треската за екстравагантното придвижване в празничната вечер завладя родители и абитуриенти и графикът на колата до края на май е запълнен. Луксозното возило е единственото в Североизточна България и надпреварата е голяма. Цената за час престой в уникалния автомобил е 90 лв.

През 2006 "Линкълн"-ът става собственост на предприемчиво русенско семейство, което закупува возилото от Германия. Преди това лимузината няколко пъти е сменяла собствениците си, а в края на миналия век гордо е разхождала важни персони по улиците на Чикаго.