вторник, 11 май 2010 г.

Варени яйца с майонеза

Продукти :
3 яйца, 1/2 опаковка майонеза, сол, черен пипер.

Начин на приготвяне:
Яйцата се варят 10 минути, обелват се, нарязват се напречно на половинки и се нареждат в чиния с жълтъка нагоре. Посоляват се и отгоре се маже майонезата, която се разнася с нож, така че яйцата да се покрият равномерно. Поръсва се с черен пипер. Варените яйца може да се настържат и на ренде или да се нарежат на кубчета и да се разбъркат с майонезата. Добър резултат се получава ако прибавим и сирене или извара.

Сиренки със сусам

    Необходими продукти за три порции:
250 гр. извара
80 гр. сирене
1 ч.ч. кисело мляко
1 яйце
3 с.л. пълнозърнесто брашно
2 с.л. галета
1 с.л. сусамово семе
3 ч.л. зехтин
1/2 пакетче суха мая
сол, кимион, чубрица, червен и черен пипер на вкус


    Начин на приготвяне:
1. Маята се разтваря в млякото. Добавят се изварата, натрошеното сирене, разбитото яйце, брашното и зехтинът. Омесва се тестото и се оставя да отлежи 30 минути.
2. Правят се топчета, които се овалват в галетата, размесена с подправките и сусамовото семе. Пекат се в намазнена тава в умерена фурна около 20 минути.

Как да се справим с мъката?

      В много моменти се чувстваме страшно отчаяни и безпомощни. Когато ни се струва, че всички и всичко вървят срещу нас и сме обсипвани с безбройните нападки на хора от обкръжението ни един от най-добрите лекове за тази наша душевна болка е да се облегнем на рамото на любимия. Той ни дава тази така нужна в този миг подкрепа, че само присъствието му или дори гласът му ни успокоява. В дадени моменти не е нужно дори да си говорим, стига ни, че той е до нас. Макар и безмълвно подкрепата му е незаменима. Има неща, които неможем да споделим с приятелите или приятелките си, но с избраният от нас спътник в живота положението стои по друг начин. При него се намира онази липсваща брънка, от която така неистово се нуждаем в дадени моменти.