събота, 1 май 2010 г.

Фрапето

   Фрапето е една от най-предпочитаните и употребявани напитки през летния сезон. Студената напитка тонизира и ободрява! приготвянето му е лесно и постижимо за всеки. Табуто за съставките, от които то се приготвя отдавна е разбито. Какво ни трябва за приготвянето на една чаша от невероятната напитка - много малко! Чаена лъжица нес кафе, лъжичка захар  (по избор) и мляко (също по избор). За да го направим качествено и перфектно на външен вид, първоначално сипваме 50-60 гр. студена вода и изброените по-горе съставки (без млякото) и  разбиваме с шейкър до получаване на гъста пяна. Изсипваме във висока и подходяща за това чаша. Прибавяме 3-4 кубчета лед. Ако желаем да приготвим т.нар. бяло фрапе добавяме и мляко, ако не доливаме с вода. При изпълнението на посочените препоръки ободряващата напитка става в няколко цвята и нюанса, от бяло до тъмно кафяво
Приятно забавление с приготвянето и пиенето на ФРАПЕ :)

Хитове за съблазън

    Корсетът. Тази година корсетът излиза от сянката на белтъото и се превръща в отделен елемент на облеклото. В следствие на модната тенденция "белъо на показ" той еволюира в детайл на официалните рокли. Доказателство са пролетно-летните колекции на D&G, Versace и Cavalli. Корсетът е секси, защото привлича вниманието към ключови за съблазняване зони-бюст, шия, рамене. Носи се на голо, върху тюлена мрежа или върху памучно поло. Ако сте по-консервативни, ограничете се до вдъхновен от корсетите широк колан.


  Усмивката. Хубавите устни и снежно бели зъби са много важни за сексапилното излъчване. Но докато цветът на зъбите зависи от вашите гени или в по-неприятния случай от стоматолози, то за устните можете да се погрижите и сами. Естествено, с качествена козметика. Устните са секси, защото карат мъжа да се пита "Какви ли са на вкус?" и "Дали я бива в целуването?". Постижимо е благодарение на червилото Color Sensational на  Maybelline. то ще оцвети устните в желания нюанс, а гланцът Vitamin C Lip Smoothe Antioxidant Lip Colour на Clinique защитава и хидратира.

  Коланите. Актуалната секси визия не може да мине без колан. Благодарение на него дори дамите без слаба талия могат да постигнат силует "пясъчен часовник". Дизайнерите е вдъхновяват дори от традиционното японско кимоно. Ефекта е препасани като пояс широки колани. Актуални и предпочитани са, защото се постига оптическо вталяване и се скриват излишните килограмчета :)).

Бижута с главни роли

Новият мюзикъл на Роб Маршал е истински хит! Но не само заради звездната селекция на актьори, която включва София Лорен, Никол Кидман, Пенелопе Крус и Кейт Хъдзън. Той е моден хит благодарение на зашеметяващите бижута на Chopard, които "играят главни роли. Швейцарската компания е основен партньор на филма и създава всички накити, които носят актрисите в "Девет". Колекцията е резултат от съвместната работа на президента и артистичен директор на Chopard Каролине Груози-Шойфеле и дизайнера на костюми Колийн Атууд. "Създадохме колекция haute joaillerie, в която всяко отделно бижу отразява характера на героинята, за която е направено", казва Груози-Шойфеле.