четвъртък, 27 май 2010 г.

Домашна козметика

Дългоочакваният летен сезон вече дойде. Едни ще заминат на море, а други ще се отправят към планината. И на двете места обаче трябва да сме много предпазливи с първата слънчева баня. Тя не трябва да трае повече от 10 минути. После, като постепенно увеличаваме времето, стигаме най-много до половин час по гръб и половин час по корем. Преди всяка слънчева баня се намазвайте с лосиони с висок UV филтър - минимум 15 фактор. При неподвижно печене на слънце поставяйте върху очите влажни памучета или листа. През останалото време носете слънчеви очила.

При едно разумно и постепенно печене на слънце не може да се получи изгаряне. И все пак, ако се случи, веднага направете компрес от сурови настъргани картофи или се намажете с кисело мляко. Не се мийте с вода и сапун. Върху мехурите си направете компрес от ленено масло или преварено прясно мляко. Обгорялото място може да наложите с кашица от равни части мляко, брашно и боракс. След 10 минути измийте мястото с преварено прясно мляко. Ако изгарянето е придружено с температура или втрисане, потърсете помощта на лекар.

Избягвайте парната баня, ако кожата ви е зачервена. В такъв случай ще помогне една маска от праскови или три супени лъжици прясна извара с една супена лъжица мед.

За напукана или загрубяла кожа се препоръчва намазване с жълтък, лъжичка сок от лимон и една лъжица зехтин.

Ако очите ви се подуят, сложете им компрес с отвара от лайка или каша от сурови, настъргани картофи (слагат са в торбичка от марля).

За миене употребявайте мек сапун. Ако цял ден сте били на въздух, вятър и слънце, откажете се от всякакво миене със сапун, а употребявайте краставично мляко и не използвайте одеколон или тоалетна вода, които съдържат алкохол. Намажете лицето си с хранителен крем и поставете крем за бръчки около очите.

За да запазите кожата си красива през летния сезон, яжте повече плодове и зеленчуци, особено сутрин на празен стомах. Те регулират стомаха и правят тена свеж. Сутрин закусвайте добре, а вечер яжте по-малко. През горещите дни избягвайте да пиете студени напитки, а предпочитайте кафе или чай.

Мазната кожа мийте с бораксов или серен сапун и я мажете всеки ден, с какъвто и да е плод или зеленчук за 10-20 минути. След това я измийте с хладка, а после със студена вода. За суха кожа правете всеки ден плодова маска, примесена със сметана или каймак.

Ако пигментирате лесно, прибавете към крема, който използвате хинин и сулфатиацол (на 10 гр крем 1 гр хининов прах и 1 гр сулфатиацол). Този крем ще ви предпазва от слънцето.

Силните изгаряния водят до олющване на кожата, в следствие на което могат да се получат нежелани петна, затова слънчевите бани трябва да се правят с мярка.

Тайните на красивата коса

1. Вегетарианците побеляват много бавно и имат здраво тяло и здрава коса. Сурови плодове, зеленчуци и зърнени храни се препоръчват на всеки, който има някакви проблеми с косата си.
2. Не подценявайте подрязването! Правете го по възможност при всяко пълнолуние. Здравословен е 1 см. Но ако не ви достига упорство или нямате навик, порязвайте я на всеки четвърти месец. Така се предотвратява цъфтежа и изтощаването.

3. Сменяйте шампоана всеки месец, а маските – всяка седмица. Сигурно ви е направило впечатление, че за шампоан, от който в началото косата е изглеждала много добре, след известно време не можем да кажем същото. Това е както при храните – еднообразието се отразява по-неблагоприятно отколкото количеството.

Spa и Релакс за двама

При условие, че сте решили да отделите време един за друг, да прекарате заедно един приятен уикенд без да мислите за работа, или пък искате просто да се насладите на присъствието си – можете да изберете Spa преживяването. Представете си – релаксирате заедно с масаж за двама... Това е начин да трептите в една и съща честота. Планирайте Spa уикенд, изберете подходяща дестинация и се подгответе да избягате с любимия човек. Винаги е романтично да си с този, когото обичаш на красиво място.

Занимания за двама

Нищо не скъсява дистанцията така както масажа. Когато се интересувате от условията в хотела, попитайте и дали имат стая за масаж за две масажни легла. Вероятно най-добрият избор е шведски масаж при условия, че за първи път сте на Spa уикенд, но съществуват още много варианти.

Специални допълнения

Spa хотелите и центровете предлагат и други романтични екстри, освен масажа, например различни предполагащи приятни изживявания добавки – камина, сауна, красива градина, басейн, джакузи, ароматерапия.

Обърнете внимание

Много Spa хотели имат отделни помещения за мъжете и жените, попитайте за това. Защото ако се окаже, че сте попаднали на такъв, вероятно ще имате твърде малко време един за друг между процедурите. Това особено се отнася за мъжете. Те по-рядко посещават такива места и често не са от предпочитаните им. Ако са с любимата си, това няма да има значение.

Spa уикендът е добър вариант да прекарате заедно малко време в приятна обстановка с единствените две цели – да се обичате и да си прекарате добре. Освен това Spa преживяванията са създадени за разпускане – на тялото и душата. Какво по хубаво си представяте?

Почистване на кожата

Кожата се нуждае от дълбоко почистване след агресивните външни фактори, които се стоварват върху нея през лятото. Мазнините и мъртвите кожни клетки не се отделят от само себе си, а трябва да се премахват с редовно почистване на кожата.
Образуването на нови клетки е по-интензивно през нощта, отколкото през деня. Затова трябва да свикнете да почиствате лицето си и сутрин, макар че тогава все още не е замърсено. Ако имате мазна и проблемна кожа, това е най-важното правило, което трябва да спазвате. Но всеки тип кожа изисква редовно и грижливо почистване.

Основни правила за почистване на кожата на лицето

* Използвайте колкото се може по-топла вода. Порите се отварят и освобождават излишната мазнина.

* В края на почистването лицето се изплаква обилно със студена вода. Остатъците от почистващото средство трябва да се отстранят напълно. Студът свива порите и забавя поемането на мръсните частици.

* Всяко почистване трябва да завършва с “попиване” с лосион за лице. Така ще сте сигурни, остатъците от почистващо средство са отстранени напълно. С лосиона се премахват и евентуални варовикови остатъци от водата. .Дълбоко почистване на кожата на лицето
почистване на кожатаЗа начало използвайте подходящ лек лосион за премахване на грима от очите (от тежки кремове очите може да подпухнат).

Правете го с леки движения към вътрешната част на окото, за да избегнете разтегляне на кожата.

След това отстранете останалия грим с добро почистващо средство – започнете от основата на шията и продължете нагоре и навън с плавни и нежни движения.

Ексфолирайте кожата, за да премахнете мъртвите клетки, от които изглежда матова.

Използвайте готов ексфолиант за лице или си направете сами от шепа овесени ядки и крем за лице.

Разтрийте леко и нанесете върху кожата. Напълнете купа с топла вода и добавете няколко капки етерично масло по избор.

Увийте главата си с хавлиена кърпа и вдишвайте 5 минути.

Нанесете готова подхранваща маска за лице или си направете сами от смачкано авокадо. Измийте маската с хладка вода и подсушете кожата с кърпа за лице.

Завършете почистващата процедура с нанасяне на крема за лице, който използвате.

Пилинг за дълбоко почистване на кожата на лицето
Пилинг продуктите остъргват мъртвите рогови клетки на кожата и тя става гладка и нежна. Пилингите се нанасят върху вече почистена кожа. Вечер е най-добре да се прави пилинг на лицето, защото кожата може да регенерира.

Пилинг може да си правите обаче само 1-2 пъти седмично, иначе кожата ви ще започне да произвежда още повече мазнина.

Предлагам ви 3 пилинг продукта, които може да си приготвите в домашни условия:

Пилинг с бадеми
Смесете 2 супени лъжици ситно смлени бадеми с 1 жълтък и 125 мл топла вода. Масажирайте кожата си с тази каша и оставете да действа около 20-25 минути. След това изплакнете с топла вода. Този пилинг активира кръвооросяването.

Пилинг с пшеничени трици
Забъркайте на каша 2 супени лъжици пшеничени трици със 125 мл вода. Нанесете кашата върху лицето, като леко масажирате с кръгови движения. След 5 минути измийте лицето си обилно с топла вода. Това е избистрящ и лечебен пилинг.

Пилинг с мая
Размийте в шепата си малко бирена мая с топла вода, докато стане на каша. Нанесете я върху лицето с кръгови движения. Масажирайте леко няколко минути. Пилингът отстранява мъртвите вроговени клетки, разкрива чиста и гладка кожа.

Как да върнем свежестта на кожата си?

Кожата е органът, който е изложен на всички външни влияния. Затова е изключително важно да се грижим за нея постоянно, системно и най-вече сезонно.
А есента е стратегически важен период. Лятото вече е оставило своите следи – бръчки, възпаления и дехидратация. Съвсем скоро зимата ще я направи още по-уязвима.

Как да върнем свежестта на кожата си?


С помощта на съвременната естетична дерматология всякакви проблеми на кожата на лицето могат да се решат бързо и ефективно. Кожата става идеална благодарение на новата технология ELOS-подмладяване. ELOS превъзхожда всички известни методики: фотоподмладяване, лазертерапия и др. С ELOS не се налага да губите време и средства за продължителни терапии.

Технологията ELOS-подмладяване притежава широк периметър от възможности за неоперативен лифтинг на кожата, а също и за премахване белезите на стареене, пигментни петна, повърхностни разширени капиляри.

Как работи ELOS?
ELOS е първата и единствена патентована технология за естетическа медицина, съединяваща 2 енергии: биполярна радиочестота и оптическа светлинна енергия. Процедурите с ELOS са безопасни и ефективни при всички типове кожа.

Технологията ELOS е предназначена за стимулация на синтеза на структурните белтъци (колаген и еластин) в съединителната тъкан, а също и за премахване на пигментни и съдови увреждания.

Възможностите на ELOS се прилагат успешно в дерматологичното отделение на Хил клиник, което е оборудвано с лазери от най-висок клас за подмладяване на кожата, епилация, редукция на целулит и стрии.

За кого е подходящо ELOS-подмладяване?

* За тези, които са използвали различни варианти без да достигнат желания ефект. ELOS -подмладяване води до видими резултати още след първата процедура – без болка и без странични ефекти.

* За тези, които не разполагат с много свободно време. Процедурата продължава максимум 30 мин. Необходими са 5-6 процедури през ок. 1 месец. Голямо предимство е пълното отсъствие на раздразнения на кожата. След процедурата можете да отидете на делова среща или приятелско събиране.

* За тези, които се страхуват от болката. Не е тайна, че много козметични процедури са прекалено болезнени. С ELOS-подмладяване можете да забравите лозунга: „Красотата иска жертви!” За да се избавите от ръбци, белези от акне, разширени капиляри, пигментни петна, всичко, което ви пречи да се чувствате красиви, не се налага да жертвате нищо. Само първата процедура може до предизвика известен дискомфорт от типа на леко пощипване. Страхувате ли се от ухапването на комар? Това е максималното, което ще изпитате по време на процедурата. Макар че много от пациентите на Хил клиник отбелязват, че не са усетили нищо, освен приятното чувство, че кожата се обновява и разкрасява.


Красиви крака за всяка жена

Красивите крака са дълги и стройни – това е наложеното схващане, което комплексира дамите с не толкова дълги и стройни крака. Всъщност красиви крака може да има всяка жена – с движение, правилно хранене и козметични грижи.

красиви крака за всяка женаУдобни обувки за красиви крака
Неудобните обувки са най-голямото зло за краката. Причиняват болезнени червени петна, дебели мазоли и мъртва кожа, дори кокоши тръни. Носете високи токчета при специални случаи, защото ако „живеете“ в тях, ще повредите краката си и ще имате проблеми със стойката.

Освен това те може да скъсят мускулите на глезените, които ще започнат да изглеждат подути. Носенето на тесни обувки също може да доведе до подуване и изкривяване на големите пръсти и възпаляване на чувствителните стави.

За да избегнете увреждания с времето, носете защитни подложки или ортопедични стелки. Ако имате дебели глезени, избягвайте ниските, тънки токчета и се придържайте към обувки с танк подметка – в тях те ще изглеждат по-тънки и по-женствени.

Повече движение за красиви крака
За тонизиране на краката ходете пеша при всяка възможност. Полезно е всяко движение, което активира „помпата“ на вените и мускулите в прасците. Кръвният поток се засилва и се изтласква от краката към сърцето.

А ходенето на босо по чакъл има ефект на истински масаж на рефлексните зони. Подобно действие имат чехлите с бодлички.

Карането на колело укрепва мускулите и се бори с мазните възглавнички по бедрата. Ако краката ви имат излишно тегло, ще ги преобразите само като смъкнете някой и друг килограм от тях с нискомаслена и нискокалорична храна.

Изпъвайте краката си и упражнявайте мускулите си, като правите големи кръгове по часовниковата стрелка и обратно – повторете това упражнение 4-5 пъти във всяка посока. Разбира се, няма да минете и без комплекс упражнения за секси крака.

Козметични грижи за красиви крака

* Мъртвата кожа по ходилата е доста неприятна гледка, но лесно може да се отстрани. Краката се накисват за 10 минути в хладка вода. След това вроговената кожа омеква и се остъргва внимателно. При много натрупана мъртва кожа и мазоли се използват ексфолиращи продукти и специални четки. Накрая ходилата се намазват със специален крем за крака, за да бъде кожата гладка и мека.

* Правете редовно отпускащ масаж на краката. Може да си купите професионални продукти за крака, да използвате любимия си крем за тяло или да опитате ароматерапия с етерични масла, разредени с основно масло.

* За освежаване на краката капнете 10 капки ментово или лимоново етерично масло в 1 л студена вода. Напоявате чифт 3/4 чорапи във водата, обувате ги и лягате с повдигнати нависоко крака.

* Като анти-стрес терапия, с палеца на ръката натискате леко точката в средата на ходилото.

* Намазването на краката с козметично масло ще ги накара да блестят прелъстително. Те ще изглеждат още по-привлекателни, ако имате тен. Дори зехтин, слънчогледово или бадемово масло ще свършат работа.

Педикюр – финални щрихи за красиви крака
Освен двигателната и козметичната програма за добра форма на краката, важна роля играе и педикюрът:

1. Ноктите на краката се изрязват с клещи-нокторезачка. По-тънките – със стабилна ножичка. Ноктите се режат плитко и под права линия.
2. Ръбовете се изпилват с пиличка под права линия, а ъглите леко се заоблят.
3. Кожичките на ноктите на краката се вроговяват по-бързо, отколкото тези на ръцете. Затова се намазват с разтвор за отстраняване на кожички, след което се избутват назад. Размекналите се остатъци се изтъркват с четка.
4. Грапавините или загрубелите места по ноктите се заглаждат със специална пила за полиране на нокти. После са готови за лакиране.
5. Лакирането става по-лесно с разделител за педикюр. Така прясно лакираните нокти няма да се размажат.

Бонус! Красиви крака с подходящ чорапогащник
Бъдете изобретателни с чорапогащниците. Черните, непрозрачни материи правят краката стройни и отиват почти на всичко. Избирайте чорапогащници с вертикални нишки – те удължават и изтъняват краката. Мрежестите също може да стоят фантастично, но се придържайте към по-красивите ситни мрежи в тъмни цветове. Избягвайте червените и белите чорапогащници, които правят краката да изглеждат по-пухкави.

Идеалната прическа

Коя прическа е идеална за теб? Тази, която не изисква много грижи? Тази, която стриктно следва модните тенденции? Не. Идеалната прическа преди всичко е съобразена с формата на лицето и цялостното излъчване.

Във връзката прическа - визия хармонията превъзхожда контраста. Спортно маце със сложен кок или елегантна дама с дръзко разрошени коси – крайности, които са по-скоро отблъскващи, отколкото екстравагантни. Но докато тук проблемът се решава лесно (с преобличане или с бърза смяна на фризурата), подстрижката е далеч по-дълготрайна. Затова е изключително важно да се съобразите с формата на лицето си преди да прибегнете до ножиците. А основното правило гласи: Ръбестите и издадени черти на лицето трябва да се прикриват, а не да се подчертават!

Кръгло лице – къса коса
При този тип лице разстоянията от едното до другото ухо и от челото до брадичката са почти равни.

Чертите са меки, не личат остри ръбове. Късите и обемни прически са най-подходящи, защото стесняват лицето и оптически намаляват бузите.

Добри варианти са правата коса до брадичката с бретон и пуснати кичури към лицето, както и къдравата, подстригана на черта, без бретон. Ако държите на дългата коса, отново имате две възможности – страничен път или асиметричен бретон.

Овално лице – повече обем
Дълго и тясно лице, без ръбове и изпъкнали кости. Тук обемът е важен. Жените с естествено къдрави коси са истински щастливки.

Малко гел на връхчетата и шнола в горната част на главата, и прическата е завършена.

Правата коса до брадичката стои най-добре оформена на страничен път, с краища, подвити навън. А дългата права коса изглежда перфектно, „зализана“ назад.

Четириъгълно лице – асиметрична прическа
Лице, при което брадичката и челюстта са с ясно очертани ръбове.

В този случай заложете на асиметрична прическа с мека форма, която да компенсира твърдостта на чертите ви. Косата на едри вълни стои чудесно.

Бретонът може да е много дълъг и гъст, а ушите трябва да са открити. Вързаната на висока опашка коса, също е добър вариант.

Триъгълно лице – без бретон
Този тип лице се отличава с тясна брадичка и широко чело. Отиват му доста прически, при това лесно изпълними. За да приравните оптически тясната брадичка с широкото чело, подстрижете се на линия до брадичката, пригладете косата назад и я закрепете с шноли зад ушите.

Оставете върховете да стърчат, навити с малко гел. Триъгълното лице изглежда най-добре без бретон. Страничният път стои много добре, както и коса на вълни, която се стеснява към тила.

Не забравяйте, че прическата е израз на вашата индивидуалност. Защо да не е идеална?

Грим на скорост

Грим за няколко минути – това е решението за всяка работеща жена. Сутрешният грим трябва да става на скорост, без да загубва от своята прецизност. Как да го постигнем?

Ако обичате да си поспивате сутрин, със сигурност не ви остава време за гримиране. Дори да сте от жените, които скачат от леглото още при първия звън на будилника, едва ли ви е приятно да губите време пред огледалото.

Каквато и да е причината, неоспоримо е, че сутрешният грим трябва да става на скорост. Затова си пригответе предварително всички необходими инструменти - основа за грим, фон дьо тен и/или пудра, сенки за очи, молив за очи, спирала за мигли, руж, контурен молив за устни и червило, действайте бързо, но прецизно и сигурно.

Важно! Гримът винаги трябва да е в хармония с облеклото. Преди да се гримирате, първо решете какво ще обличате. Зеленото има нужда от топли цветове като праскова, слънчево жълто и мед. Сивото позволява всичко – класическото червено червило, както и пастелен грим.

При бялото основата на грима не трябва да е много тъмна. Подходящ е светлият фон дьо тен, който съответства на вашия тен. Не слагайте прекалено ярък грим на очите - мекото сиво, кафявото и пастелното синьо изглеждат най-добре.

Червеното ограничава. Червилото и ружът трябва да са съчетани с него. Очите се гримират много дискретно. Черното е неутрално и понася много – например светъл фон дьо тен със силно червени устни или студени цветове.

А сега да пристъпим към поставянето на скоростен грим в бързи стъпки:

Грим стъпка 1
Почистете основно лицето си и нанесете дневен крем, съобразен с типа на вашата кожа.

Грим стъпка 2
Намажете устните си с балсам.

Грим стъпка 3
Ако имате време, останете за малко пред отворен прозорец. Така ще се разсъните и ще прогоните съня от очите си.

Грим стъпка 4
Нанесете основа за грим. Започнете от средата на лицето и размажете навън. Трябва да стигнете чак до корените на косата, като не забравяте и шията.

Грим стъпка 5
Нанесете равномерен слой фон дьо тен като започнете от средата на лицето. Размазвайте равномерно навън. Накрая разтрийте преходите към корените на косата и шията. Ако по лицето ви се виждат зачервявания и пъпчици, заличете ги с коректор. За матиране на склонна към омазняване кожа, напудрете цялото лице като използвате четка за пудра или пухче.

Грим стъпка 6
Изтеглете очната линия с черен или цветен молив. Ако нямате опит, може да се откажете от тази процедура. Тя отнема време и може да бъде заменена с красиви сенки и спирала за мигли.

Грим стъпка 7
Поставете сенки за очи и ги размажете равномерно или в съответствие с формата на очите. Препоръчвам ви да изберете дискретен пастелен тон. Ако не сте използвали молив, може да сложите малко по-тъмен цвят в края на очите или да нанесете по-плътен слой от избрания цвят сенки, а после да ги размажете към веждите.

Грим стъпка 8
Идва ред на спиралата за мигли. Внимавайте да не слепите фините косъмчета. Когато свършите, сведете миглите за няколко секунди, за да изсъхнат.

Грим стъпка 9
Нанесете руж с голяма четка, като внимателно го размажете от бузите към слепоочията. Потупвайте кожата с четката, за да прикриете преходите.

Грим стъпка 10
Сложете дискретно червило на устните. Ако устните ви са с неправилна форма, преди това ги очертайте с молив.

С този грим може спокойно да се появите на работното си място. Ако сте навън по цял ден, носете в чантата си червило и пудра. Когато кожата ви заблести или червилото се е изтрило, може да реагирате своевременно.

Как да ударим джакпота



Ясновидци и нумеролози прогнозираха печелившата комбинация

Числата, които ще бутнат джакпота от ТОТО 2, ще са по-скоро малки. Tова успяха да прозрaт едни от най-големите феномени на България. Помолени от "Стандарт", те дадоха своите условни прогнози за печелившата комбинация. "Зная, че това е невъзможно, но пък аз обичам предизвикателствата. Числата, които ми се дават като информация, са 5, 8 и 33. В четвъртък или в неделя има голям шанс да излязат. Джакпотът ще падне до 10 дни", заяви топясновидецът Божидар Караджов. В предишния подобен експериметн на "Мистериите" той уцели две числа от три прогнозирани и според мнението на старите тотаджии имаше голяма заслуга за събарянето на тогавашния джакпот.
Победителката от втория сезон на риалити играта "Ясновидци" Мариана Стефанова предрече, че шестицата ще се излюпи от числа някъде посредата между 1 и 49. "Около двайсетте ще се движат. Според мен двата милиона от играта 6 от 49 няма да паднат в четвъртък. По-скоро в неделя, но в тия игри на късмета дори ние не знаем със сигурност", заяви Мариана. Видението, което тя получи, е за 11 и 13.
Трима известни нумеролози също пожелаха да помогнат на българина да се опаричи в тая криза. От страх да не би да сбърка, единият пожела да остане анонимен. Последователка на Кабала от столицата изчисли по деня на теглене на 41-вия тираж, че е твърде вероятно от сферата да се изтъркули 17 или 18, както и 23. "Други числа, които по принцип са шансови, са 14 и 24", добави нумероложката.
Феноменалната Цветанка Рангелова не се ангажира с конкретна цифра, но предрече, че печалбата ще се раздели на две в неделя.
Колежката й от Пловдив Муси Дачева ей така "за шоуто" даде 3 и 27. Тя обаче побърза да уточни, че това са личните й числа и не би се ангажирала с някакви по-сериозни изчисления. "Тук играе теорията на вероятностите, отделно комбинациите се манипулират технически", обоснова се именитата астроложка.
Рекордьорът по тото-печалби - футболният рефер Христо Ристосков заяви, че от суеверие няма да си даде най-твърдите числа. "Как, иначе ще си дам късмета", уточни съдията. Той обаче все пак склони да сподели с хората - 17 и 32.
"Нека хората си играят с постоянните числа и да не ги променят. А онзи, който спечели парите, ще посъветвам да ги харчи разумно и ако иска да даде известна част от сумата за благотворителност", заръча заклетият тотаджия, който на два два пъти "обира" Спортния тотализатор. Топреферът обаче винаги успява да финтира проклятието на лесните пари с щедри дарения в Руенския манастир.

"Стандарт"

Просто феминизъм или скандална сексуалност?

Просто феминизъм или скандална сексуалност?


    Новото поколение жени демонстрират своята силна сексуалност и либерални схващания. Някои приемат това като нова форма на феминизъм. Други обаче смятат, че са попаднали в капан, където емоциите са подтиснати, а надмощие взимат физическите нужди.
    В една пролетна нощ в английския клуб  Mayhem в „Саутенд“, млади мъже и жени се движеха колебливо по дансинга, в очакване на гласа на дисководещия. А ето го и него: „Остават пет минути! Пет минути да посрещнем момичетата участнички в състезанието на леглото. Очакваме десет от най-кръшните, най-сочни птички днес. Помнете, не става въпрос само за цици, а също и за личностно излъчване“.
    Голямо легло разположено в центъра на дискотеката приканва оскъдно облечените момичета да покажат своите възможности в конкурса за модел на еротичното списание  Nuts.
„Модел съм от няколко години. Имам си агент, който ме откри онлайн. В това състезание, да моделстваш е много престижно“, казва една от участничките, цитирана от „Тайм“.
Напрежението в клуба нараства, защото момичетата стават все по-смели. Те скачат една след друга на леглото, във все по-провокативни пози, свалят сутиените си, разкривайки силиконови гърди.
    „Жените сега имат доста по-доминираща роля в обществото“, казва една от участничките, бивша студентка по право. „Ако някоя жена реши да работи за списание, което се купува в това няма нищо лошо, ако вие не го харесвате, просто няма да си го купите“, добавя тя.
„Честно казано смятам, че хората на моята възраст намират за странно младите жени да са толкова уверени в своята сексуалност на такава крехка възраст“ споделя един от редакторите на  Nuts, Фил Хилтън. По принцип тези момичета годините преди бракът и семейството са техните златни години – те искат да преживеят куп приключения.
    Въпреки че за много хора тази култура може би изглежда маргинална, тя може би е много по-всеобхватна отколкото си мислим. През 2006 г. проучване направено сред тийнейджърки показа, че повече от половината биха искали да са моделите от кориците на списания.
Еротиката залива младите жени отвсякъде – месечни списания, седмичници, таблоиди, музикални клипове, риалити телевизии, както и почти всеки аспект на интернет, от социалните мрежи до личните блогове.
    Натискът върху жените да станат по-сексуални се засилва. Някои от тях негодуват срещу това, но други го приемат, определяйки себе си като феминистки.Тези, които усещат отрицателното влияние на тази тендецния споделят: „Ако си девствена и си на парти, то веднага ще чуеш гласните и безгласни призиви – направи го, направи го“.
    Сексуално уверените момичета не се притесняват да разкажат на непознат, че нямат задръжки относно своя сексуален живот. Така 22-годишната Бела, споделя пред „Тайм“, че е имала 22 сексуални партньора – 13 мъже и девет жени, както и това, че често й се налага да доказва на мъжете, че наистина не търси любов и романтика.
    Предишните поколения жени трябваше да подтискат физическите си нужди и сексуални преживявания, за да са в унисон със социалните порядки, а феминизмът по онова време им беше нужен, за да избягат от клетката на целомъдрието. Днес някои жени се чувстват така, сякаш са попаднали в друга клетка, където сдържането на чувствата замества подтискането на физическите нужди. Много млади жени виждат живота си провален от обезценяването на секса и превръщането му в средство за размяна и мярка за постижения.

Жените, които пият, не пълнеят

Жените, които пият, не пълнеят
     Алкохолът в умерени количества е полезен за фигурата. Това важи обаче само за жените, сочи ново проучване. Една от версиите на учените е, че алкохолът се разгражда по различен начин при жените и мъжете.
Жените могат спокойно да се наслаждават на алкохолна напитка и да останат със стройни фигури. Това показва ново американско проучване сред 19 000 жени, което е проведено за период от 13 г.
    Жените, които пиели червено вино, наддали най-малко килограми, предава ВВС. Въпреки че алкохолът съдържа калории, американските учени смятат, че дамите са заместили някои храни с пиенето, като по този начин общото количество калории, които поемат, се запазило.
    Проучването включва жени над 39-годишна възраст, които са били с нормално тегло, когато са се присъединили към него. Най-много са наддали тези, които не са консумирали алкохол.
Дори след като се вземат предвид начина на живот, диетите и фактори като пушене и физическа активност, резултатите показват, че тези, които пият най-малко, напълняват най-много.
Става въпрос, разбира се, за умерено пиене или около две чаши по 150 милилитра на ден. Проучването не включва мъжете, но неговите автори смятат, че заключенията не се отнасят за силния пол.
    Твърде възможно е алкохолът да се разгражда по различен начин в черния дроб при мъжете и жените, което може да обясни защо жените пиячки не трупат килограми.
     Съществуват доказателства, че алкохолът оказва физиологично влияние върху апетита и метаболизма, което може да е причината жените да слабеят, докато пият. Учените обаче предупреждават, че пиенето не бива да се приема като начин за сваляне на килограмите.

Домовете на богатите: по-пищни отвсякога

Домовете на богатите: по-пищни отвсякога
В криза богатите стават по-богати, а жилищата им още по-лъскави. Доказва го списъкът на списание "Форбс" с домовете на най-богатите хора в света.
Наскоро списание „Форбс” публикува своята годишна класация на най-богатите хора в света. Може би се питате къде милиардерите си почиват след дългия ден?
Уорън Бъфет например символизира скромния живот в условията на тежки икономически условия. Независимо от своето състояние от 47 млрд. долара, легендарният инвеститор – и трети по богатство в света – живее в същото имение с пет спални в Омаха, щата Небраска, което си купи още през 1958 г. за скромната сума от 31 500 долара, пише „Форбс”.
Тази негова скромност точно пасва на инвестиционната му философия: Ако не чувстваш, че искаш да притежаваш нещо 10 години, тогава няма смисъл да го притежаваш и 10 минути. И все пак Бъфет има всичко, от което се нуждае един 79-годишен мъж – включително собствено игрище за хандбал, където да поддържа форма.
Бъфет обаче е изключение. Малко милиардери са толкова икономични. Дори в тези трудни времена, скромността е рядко срещана дума сред супербогатите.
Компютърният гуру Майкъл Дел е типичен пример за това. Дел твърди, че живее просто, но имението му в Остин, Тексас, е с площ 3 065 кв.м – дом, който местните наричат „замъка” заради високите стени и строгата охрана, която пази имота. Палатът, построен през 1997 г., има осем спални, конферентна зала, вътрешни и открити басейни.
Диамантеният магнат Лев Левиев пък е горд собственик на екстравагантното имение Паладио извън Лондон. Милиардерът се сдоби с него през 2008 г. срещу 65 млн. долара. Домът му е с площ 1 579, разполага с бронирана врата, позлатен басейн, кино салон и фризьорски салон.
Модерни удобства като това значително оскъпяват имотите, нещо, с което стоманения магнат Лакшмил Митал е доста наясно. През 2004 г. той се раздели със 124 млн. долара срещу имение в бляскавия квартал на Лондон Кенсингтън. То има цели 12 спални, може да се похвали с екстравагантни турски бани и гараж побиращ 20 автомобила.
Вторият по богатство в света Бил Гейтс се шири на 6 131 кв.м – такава е площта на имението му на брега на езерото Вашингтон, близо до Сиатъл. Достойните за завиждане екстри включват 18-метров басейн с подводна музикална система, гимнастически салон и зала за вечеря, побираща 24 гости. Тези, които не са във форма да качат 84-те стъпала до първия етаж на имението, могат да ползват специален лифт.

Шест райски вкусови комбинации

Шест райски вкусови комбинации
Всеки обича да похапва нещо вкусничко. В аналите на хранителната индустрия обаче фигурират някои комбинации от различни ястия и напитки, които са в състояние да заинтригуват и най-претенциозния стомах. Вижте тези, които избрахме за вас!




Яйца с бекон
Нищо не може да даде по-добро начало на деня от едни яйца с бекон (е, може би шкембе с бира, но то идва като следствие на други обстоятелства, на които ще се спрем друг път; или пък няма да се спираме). По принцип беконът може да се съчетава с всичко, дори и със сладки неща, но когато е в комбинация с протеиновия удар на две пържени яйца, изречението може да остане и недовършено.
Тортила и салса
Това не е много популярно в България, но на някои места се намира (например в част от големите кина). Тортилата е нещо като царевичен чипс, ужасно е вкусна и се предлага с лютив червен сос, известен като салса. Тортила със салса е наслада за почти всяко сетиво – като повечето неща с мексикански произход всъщност (текила имаме предвид, мда).
Сол и пипер
Комбинацията от сол и пипер започва да се използва през ХVІІ век от френските кулинари, които смятали, че пиперът е единствената подправка, чийто вкус не е по-силен от този на самата храна. Е, това не е точно така, но премерената доза от сол и пипер прави всяка манджа с поне една идея по-вкусна.
Бургер и картофки
Хората ядат пържени картофи (т.нар. French Fries, в които нищо френско няма; името им е дадено между другото по време на Втората световна от американски войници в Белгия, като още по-якото е, че лингвистиката определя понятието French Fries като американизъм, защото в повечето англоговорящи страни картофките си се наричат просто chips) от няколко века, но те всъщност стават много популярни в последните няколко десетилетия като гарнитура в заведенията за бързо хранене - особено в МакДоналдс. Ние поне не можем да си представим един бургер без топли и приятно осолени пържени картофки.

Пуканки с масло
Пуканките са измислени от индианците, но стават супер популярни в Щатите по време на Голямата депресия (ако не знаете, началото на 30-те години на ХХ век), защото са страшно евтини. В момента пък са много вървежни в киносалоните и по домашните партита, защото за три минути в микровълновата един сплескан правоъгълен пакет със зърна се превръща в хартиен плик, пълен със свежи и топли пуканки с масло, готови да те изстрелят директно във вкусовия рай.
Пица и бира
Какво по-приятно от една гореща пица (все тая каква, стига да не е вегетарианска) и една леденостудена бира? Хипотетично си очертайте една вечер - вкъщи, с приятна компания, хубав филм, няколко пици, хладилник, пълен с бира, и за десерт пуканки с масло. Кой би устоял?!

Tu Cafe´-N.O.H.A.


  Летен хит и летен ритъм. Топлото време и хубавата музика си оказват ефект ;)

Гърците най-заклети пушачи в Европа


Много висок процент на пушачите е отчетен и в България
Според Евробарометър 44 процента от гърците и 49 процента от гражданите на ЕС заявяват, че никога не са пушили

Гърците са първи в Европа по тютюнопушене и потребление на тютюневи изделие, сочат резултатите от публикувано днес проучване на Евробарометър, цитирани от гръцките медии. Според анкетата, направена през периода 3-19 октомври, 42 процента от гърците пушат (47 процента от мъжете и 38 процента от жените), спрямо европейска средна стойност от 29 процента (35 процента при мъжете и 25 процента при жените), допълва БТА.
Много висок процент на пушачите е отчетен и в България (39 процента) и Унгария (38 процента), разкрива анкетата. Най-малко пушачи има в Швеция (16 процента) и Финландия (21 процента).
Според Евробарометър 44 процента от гърците и 49 процента от гражданите на ЕС заявяват, че никога не са пушили. В Гърция пушат 39 процента от младите на възраст 15-24 години, във вързастовата група 25-39 години процентът на пушачите достига 54 процента, а при тези между 40-54 години - 57 процента.
Пушачите в Гърция пушат средно по 21,4 цигари на ден (средната стойност за Европа по този показател е 14,4 процента). Според проучването 20 процента от гърците (спрямо 5 процента от гражданите на ЕС) заявяват, че са изложени на рисковете от пасивно пушене поне по пет часа дневно.
11 процента от гърците (спрямо 15 процента от гражданите на ЕС) заявяват, че поне веднъж през последната година са се опитали да спрат да пушат, но усилията на 54 процента от тях (51 процента средно за Европа) са продължили по-малко от една седмица.

Нова прическа и ново гадже за Джанет Джаксън

Джанет Джаксън направи драматична промяна със себе си – промени си прическата. Преди дни тя се появи в Лондон с нов приятел – Уисам Ал Мана. Джанет беше в Великобритания на премиерата на новия си филм Why Did I Get Married Too?. Все още няма официално изявление относно новата връзка на певицата.





Елтън пристига с над 300 очила в сребърен куфар

През кой дизайнерски чифт очила ще намигне закачливо на феновете сър Елтън Джон остава загадка. Той ще пристигне в София с уникалната си колекция от над 300 броя скъпоценни рамки, грижливо подредени в изящно бронирано сребърно куфарче.

Ексцентричният музикант не спира да работи на пълни обороти. Медии от различни континенти констатират, че той е навсякъде.

Само през последната седмица Елтън Джон изнесе два концерта - в Лисабон (на 22 май) - виж видео в галерията - и Рабат (на 26 май), организира два търга - с награден фонд безплатни билети за фенове и благотворителен, разделяйки се с любимия си чифт култови жълти обувки Yohji Yamamoto с автограф.

Сър Елтън не пропусна да отпразнува 60-тия рожден ден на своя верен текстописец Бърни Топин, да заяви участието си в мащабен турне проект в Австралия през 2011 г., да отскочи до Кан, за да изгледа 3D филма "Гномео и Жулиета". В саундтрака на лентата са включени три от най-големите му хитове.

Елтън Джон междуверменно подготвя нов албум за средата на октомври.

В София на 13 юни той е следван от верния си виртуозен бенд. Освен Дейви Джонстън (китари) и Найджъл Олсън (барабани), публиката ще види Боб Бърч (бас) и Джон Махон (перкусии).

Вече е известен и репертоарът, с който музикантите ще се представят в продължение на повече от два часа на стадион „Локомотив". I Guess That's Why They Call It The Blues, Daniel, Rocket Man, Goodbye Yellow Brick Road, Sorry Seems To Be The Hardest Word и Candle In The Wind са част от хитовите заглавия, които групата ще пресъздаде ефектно и със завладяващи аранжименти.

Музикалната обиколка на земното кълбо, по време на която сър Елтън и неговия бенд ще преминат през България, е спрягана като най-мащабната по успех и времетраене пътуваща поп продукция за 2010 година.