Необходими продукти за три порции:
1 ч.ч. смлени бадеми ( може да използвате всякакви ядки )
12-15 цели бадема
1 ч.ч. овесени ядки
1 ч.ч. пълнозърнесто или оризово брашно
1/2 ч.л. канела или индийско орехче
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.ч. плодово пюре ( ябълки, банан и пр. )
1 к.ч. сусамово или друго растително олио
1 к.ч. екологично чист мед
Начин на приготвяне:
1. Ядките се счукват или се смилат. Добавят се овесените ядки и по възможност се смилат с миксер. Получената смес се изсипва в купа. Добавят се канелата и солта и се разбърква.
2. В друга купа се смесват медът, мазнината и плодовото пюре. Смесват се сухите и мокрите съставки и се разбърква хомогенна смес. С лъжица се оформят топчета и се нареждат в намазнена и поръсена с брашно тава.
3. С палец се прави малка дупчица във всяка сладка и се поставя по един цял бадем. Сладките се запичат в силна фурна, докато получат златистокафяв цвят.
Външен вид и Красота
Известни личности
проблеми
Мода
Мъже
Здраве
Жени
Клюки и суеверия
Диети
Коса
Музика
Коктейли
Грим
Майки и деца
Секс
Интимно
Кухня
Маникюр
Напитки
Пластична хирургия
България
Домашни любимци
Целулит
измама
политика
GSM
Hair
ЕС
Китай
Наука
продукти
производители
промишленост
стоки
понеделник, 10 май 2010 г.
Пиле по европейски
Необходими продукти за три порции:
3 пилешки бутчета ( или половин пиле )
1 с.л. претопено масло или растителна мазнина
1 буркан доматено пюре
сол, черен пипер, бахар и дафинов лист на вкус
Начин на приготвяне:
1. Пилешките бутчета се измиват и се поставят в подходяща тенджера. Върху тях се изсипва доматено пюре и се добавят подправките.
2. Полива се с мазнината и се оставя да къкри на слаб огън около час, докато ястието остане на мазнина.
Съвет: Според сезона може да се използват и 4-5 настъргани сурови домата.
3 пилешки бутчета ( или половин пиле )
1 с.л. претопено масло или растителна мазнина
1 буркан доматено пюре
сол, черен пипер, бахар и дафинов лист на вкус
Начин на приготвяне:
1. Пилешките бутчета се измиват и се поставят в подходяща тенджера. Върху тях се изсипва доматено пюре и се добавят подправките.
2. Полива се с мазнината и се оставя да къкри на слаб огън около час, докато ястието остане на мазнина.
Съвет: Според сезона може да се използват и 4-5 настъргани сурови домата.
Nagradite na BG radio-Osadeni dushi Cvetan Nedqlkov
object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" width="450" height="403">
Абонамент за:
Публикации (Atom)