събота, 29 май 2010 г.

16 важни стъпки в лятната грижа за косата

Не позволявайте на почивката да съсипе косата ви...

1. Късата коса се чувства най-добре през лятото.

2. Ако не искате да подстригвате косата си, носете шапка.

3. Връзвайте косата си, така слънцето ще достига до по-малка част от нея.

4. Когато ходите на плаж, използвайте продукти за коса със слънцезащитен ефект.

5. Използвайте подхранваща и хидратираща маска веднъж седмично.

6. Избягвайте да използвате допълнително топлина върху косата, като сешоар или преса. А ако се наложи, не забравяйте да използвате балсам преди това.

7. Избягвайте да миете косата си с гореща вода.

8. Избягвайте продукти за коса, които съдържат алкохол. Изберете натурални такива.

9. Миенето с шампоан всеки ден лишава косата от естествената и хидратация.

10. През лятото заменете обичайния си шампоан с такъв с овлажняващи елементи.

11. Не пропускайте балсама след като сте измили косата си с шампоан.

12. Продуктите с подхранващи съставки са много подходящи за лятото.

13. Пиенето на много вода през лятото е здраве за цялото тяло и за косата.

14. Много увредените кичури третирайте с масло от жожоба. Намажете ги вечер, сложете найлонова шапка и си легнете. На сутринта измийте с шампоан.

15. Хлорът изсушава косата. Преди да влезете в басейна, намокрете косата си, така ще попие по-малко хлор.

16. Продуктите за обем изсушават косата, въздържайте се от употребата им през лятото.

Модните тенденции при сандалите за 2010-та

Тази година изчистените модели сандали са допълнитело украсени с аксесоари. В разнообразието от модели има за всеки по нещо. Дали искате да се разхождате по плажа или в градска среда, или пък искате да отидете на парти има подходящи сандали за всеки. Главен акцент ще са каишките около глезена.
Намирането на добра обувка точно за топлия сезон не е толкова лесна работа особено сред разнообразието от цветове и височини.
- Първата стъпка към избирането на сандали за лятото е правилният избор на височина. Плоските сандали например, тази година идват в много стилни форми и цветове, от класическите до нестандартните изцяло украсени с най-различни мотиви. Те са много подходящи за носене с прави дънки или дълги рокли и поли.
-Любителите на плоските сандали ще имат голям избор. Бляскави дизайни, ресни и много мъниста ще украсяват сандалите, различни цветове ще ви дават възможност за съчетание с всякакви дрехи.
-Високите обувки с платформа украсени с различни декорации ще са в готовност за всеки по-официален случай или кратка разходка до офиса. Тях също можете да ги съчетаете с къси поли, панталони - тесни или широки няма никакво значение. Експериментирайте, Лято 2010 е лятото на експериментите.

Обувки с кристални коршуми от Giuseppe Zanotti

Тези интересни сандали са част от новата колекция на Giuseppe Zanotti, срещаме ги на пазара от няколко седмици, а сега аз реших да ви ги покажа  подробно.
Тук няма платформа, а само високи токчета - 4,5 инча. Сандалите са от черна естествена кожа с Т-образна каишка и кръгли сребърни пръстени. Уникалното в дизайна е лентата около глезена украсена със златисти и сребристи метални коршуми с кристали.
Това са едни страхотни сандали за латото които можем да опишем с три думи: различни, стилни и сексапилни.

Морски дарове за красотата

Твърде вероятно е да не прекарвате лятото си на екзотичен остров... Това не значи обаче, че не можете да се насладите на предимствата, които имат морските дарове що се отнася до красотата. Продуктите от морето се използват успешно в почти всички области на козметиката – почистване, хидратиране, ексфолиране, тонизиране...

Морето създава уникална екосистема, предлагаща субстанции, богати на минерали, полезни за кожата. Голямо предимство на морските продукти е и лесното абсорбиране на полезните вещества от кожата.

Морска сол

Едва ли представляват изненада за вас предимствата на морската сол за здравето. Особено солите от Мъртво море – най-ниската точка на земята, 400 метра под морското равнище. Солта там е във възможно най-голяма концентрация, което значи, че нутриентите са повече, от което и да било друго море на земята.

Солите от мъртво море за известни с високото качество на полезните за здравето и козметиката свойства.

Можете да откриете множество почистващи и ексфолиращи продукти, съдържащи морска сол – не само от Мъртво море, но и от други региони. Освен това морската сол се ароматизира и използва за продукти за вана. Прекрасно, отпускащо изживяване.

Водорасли

Водораслите имат силни подхранващи свойства и са често срещана съставка в кремовете за лице и тяло. Те съдържат множество полезни минерали, които лесно се абсорбират от кожата и така ефектът им е действително добър. Именно поради тези причини можете да ги откриете в продуктите за подхранване, релакс, детоксикиране и възстановяване.

Ако сте сред почитателите на домашната козметика, можете да си купите водорасли от специализираните магазини и да ги използвате като маска, достатъчно е само да ги намокрите и да добавите ароматно масло, за да си направите истинска SPA терапия.

Морски гъби

Морските гъби са сред най-подходящите продукти за почистване и ексфолиране на кожата, освен това не са скъпи и можете да си ги купите на много места. След ексфолиране с такава гъба, кожата става чиста и гладка.

Можете да си купите морски гъби в различни форми и големини.

Тяхно голямо предимство е, че не абсорбират миризми, както синтетичните гъби.

Консумацията на два литра течности на ден води до отслабване

Липсата на течности в организма забавя метаболизма и затруднява обмяната на веществата. Консумацията на поне два литра вода на ден води до намаляване на телесното тегло. Препоръчителното количество вода на ден е два литра.

Консумацията на вода никога не може да бъде прекомерна. Жаждата е критерия за необходимост на вода в организма. Винаги когато изпитате жажда, задължително пийте вода, дори и няколко глътки са достатъчни, за да излезе организма от неконфортната ситуация в която е изпаднал.


Не оставяйте организма да изпитва необходимост за вода или течности. При консумацията на течности не бива да прекалявате с такива, с високо сържание на алкохол. Предпочитайте натурална или минерална вода и сокове от плодове или заленчуци.


Избягвайте консумацията на напитки с консерванти, високо съдържание на захар и оцветители.


Не очаквайте обаче прекомерната консумация на вода да намали драстично вашето тегло, тя може единствено да спомогне за оптималното функциониране на организма.