неделя, 30 май 2010 г.

Стотици блондинки участваха в парад в Рига

Жителите и гостите на Рига наблюдаваха вчера необичаен спектакъл: стотици блондинки дефилираха по улиците, за да повдигнат духа на латвийците в сегашните тежки времена на икономическа криза, съобщи Франс прес.

Близо 800 блондинки, облечени в розово, участваха за втори път в парада, който организаторите искат да направят ежегоден. Уличките в историческата част на града кънтяха от високите токчета на русокосите красавици, докато те изминаха разстоянието от Градския съвет до централния площад  начело с три свои посестрими на коне.

Минувачите посрещаха с бурни овации безгрижната процесия, чиято цел бе да събере пари за детски благотворителен фонд.

Група британски туристи не можеха да повярват на късмета си, посочва ДПА. "Нямахме представа, че това ще се случи, когато пристигнахме. Мислех, че ще умра и ще отида в рая, казал един от тях пред кореспондент на агенцията и веднага попитал кога ще е следващият парад.

Парите, събрани от блондинките, ще бъдат похарчени за площадки за игра за деца с увреждания. Вчерашният парад бе последната от поредица благотворителни прояви, между които конкурс за прилика с американската актриса Мерилин Монро. 

Източник:  BTV

Тъмните кръгове под очите вече има решение


В 22 от всеки 100 случая мъжете гледат първо очите на жената при първа среща, защото те са огледало на душата. А може ли красива душа да се отразява в очи с тъмни кръгове около тях? Красотата на очите не се определя само от цвета и формата им. Недостатъчно кислород, безсънни нощи, неправилен начина на живот – всичко това води до образуване на торбички и тъмни кръгове под очите.
Кожата около очите е много нежна и чувствителна, което означава, че за нея трябва да се полагат специални грижи. За да водите правилна борба срещу торбичките и тъмните кръгове, първо е необходимо да откриете причините за тяхната поява.
вътрешни заболявания
много тънка кожа. С възрастта кожата и подкожния слой мазнина изтънява.
алергични реакции
неправилно подбрана козметика
недостиг на желязо
обездвижване
недостиг на сън
продължително излагане на слънце
продължителна работа на компютър
цигари и алкохол (алкохола нарушава кръвообращението, а никотина стеснява кръвоносните съдове).
Тъмните кръгове могат да свидетелстват и за повишена невроза при човека.

Тайните на макиажа


    1. Първият е за гримиране на очите, защото те са първото нещо, което се забелязва в даден човек. Преди да положите спирала, напудрете миглите леко с пудра – така те ще станат по-гъсти и по-обемни. За да имате сияещ поглед, поставете във вътрешната бели сенки под формата на буквата V.    2. За да поправите бързо грима преди вечерна среща, попийте лицето с книжна салфетка. По този начин ще премахнете горния замърсен слой, наслоил се през деня. После леко напудрете, но само един слой. Ако поставите много пудра, лицето ви ще изглежда като маска. Добавете туш за мигли.
    3. Дневния грим на деловата жена трябва да бъде енергичен. За офиса използвайте матови оттенъци, от морковено до сливово. Те отлично се допълват с костюмите и придават на биснес-дамите женствен вид. Вечер към него може да прибавите бляскави сенки за очи.

Тайните на грима


    Първо, смекчава се устната с подхранващо червило. След това с молив се очертава контура. Можете да покриете цялата устна молив: тя ще предостави по-добра основа, а червило ще запази дълго.
Положете слой червило, излишъкът попийте с кърпа или салфетка. Може да поставите една идея пудра и отново нанесете червило. За да придадете изразителност на устните, сложете малко по-светло червило на долната устна.
Не се страхувайте да експериментирате с цветовете: смесвайте различни нюанси на червилото, за да се постигнете най-добри резултати! Не трябва да се забравя, че ярките блестящи цветове визуално увеличаване устните, и тъмните тонове - намаляват.
За да изглеждат устните по-чувствени, примамливи и по-обемисти, добавете капка гланц в центъра, която да не се разпределя към повърхността на устните.
Ако едновременно се опитвате да акцентирате върху устните и очите, лицето придобива неестествен вид, така че изберете само едно от двете.
Как да промените формата на устните? Излишно е пълните устни да се правят на по-тънки, но ако устните ви са малки, те ще изглеждат по-големи, ако с молив ги очертаете 2-3 милиметра, но не повече, извън контура им. Опитайте се да не събирате долната и горната линия.

Арабски грим

1.Избираме източни цветове
Арабският грим може да бъде изпълнен с две техники – с матови или седефени сенки. За предпочитане е блестящият вариант, нали истинската арабска страст е всичко, което блести – използвано не само в грима, но и в дрехите и прическата. За да се акцентира вниманието върху естественият цвят на очите, направете така:
Ако очите ви са кафяви или черни ще ви подхождат наситено сини, светло сини, червени (от огнен цвят до фуксия цвят), кафеви, жълти, зелени цветове. На дамите със сини или зелени очи подхождат следните нюанси: пясъчно-златист, сив, лилав, розов. Не забравяйте, че тези цветове се използват или солово, или съчетани помежду си, но задължително съчетани и с черен цвят.
2. Изравняваме цвета на лицето.
Като става въпрос за руж, при арабския грим обикновено не се използва ярък руж, затова е добре да се избере руж с цвят на естествен тен.
3.Коригираме веждите.
Заедно с грима на очите, винаги се рисуват и веждите, тънки или не, но линията им е винаги пластична и ясна, защото от нея зависи ефекта на самите очи.
4.Рисуваме арабски очи.
С помощта на широка четка за сенки, се нанасят сенките върху целия горен клепач ( до веждите) и под линията на долните мигли. Цветът на сенките се избира в зависимост от избрания грим, но обикновено това е съчетаване на няколко цвята, което придава разкошен вид на грима.
5.Очертаваме очите.
Горния и долния клепач се очертават с черна очна линия, като се придава на очите бадемовидна форма. Заключителния етап е нанасянето на спиралата. Върху горните мигли тя се нанася на няколко слоя, а върху долните – само един слой.
6.Източни устни
Акцента на арабския грим са очите, затова използвайте меки, нежни тонове. Най-подходящ е цветът, който е с един тон по-ярък от цвета на вашите естествени устни – с блясък или матов.

Изразителен поглед

     Нанесете около очите ежедневен хидратиращ крем или гел. Изчакайте 3-5мин, за да попие. Нанесете тънък слой прахообразна пудра. На обезмаслени и сухи клепачи сенките за очи ще се задържат по-дълго време. После поставете сенките - първо тънък слой, а после постепенно увеличите интензивността. Като нанесете сенките отново леко напудрете. Това ще удължи живота н вашия грим и сенките ви няма да залепнат в гънката на окото. За да подчертаете изразителността на очите може да ги очертаете. Ако сте решили да използвате молив, той трябва да е остър. Очната линия винаги се нанася върху сенките, а с молив може да си подчертаете очи и преди и след поставянето на сенките - в зависимост от това какъв ефект искате да постигнете. Постарайте се да направите равна линия от вътрешния ъгъл примерно две трети към външния. И това се прави с едно движение. Когато използвате молив е по-добре да опънете с пръст кожата на клепача, за да се получи равна линия. В средата линията може да бъде по-дебела, това ще увеличи зрително окото. Като продължавате линията към външния ъгъл на окото старайте се линията да върви по-високо и като стигнете външния ъгъл продължете по долния клепач и се старайте линията да върви колкото се може по-близко до миглите, малко преди средата прекъснете линията. покрийте с сенки буквата У, която се е получила. Очертанието с молив може леко да се размаже с памучен апликатор - това създава нежен, мек преход. Така се получават очи с бадемовидна форма. Освен това очите могат да се очертаят и с по-тъмни сенки, като използвате страничната част на апликатора. Линията трябва да бъде колкото се може по-близко до миглите. Сега е необходимо да се обърне внимание на миглите. За да изглеждат спретнати първо трябва да се срешат със специална четчица. Започнете да нанасяте спиралата от корените към върха, като внимавате четката да не се изкривява, защото така могат да се слепят миглите ви. След нанасянето на първия слой, изчакайте 3 мин и нанесете втори. Слепените мигли може да се разрешат. Може да ги извиете със специални щипки. Но ако вече сте поставили спиралата, щипките се поставят по-далеко от корена на миглите, за да не се изцапа клепача. Можете да премахнете тъмните кръгове под очите, като нанесете коректор със светъл оттенък само на сине ватите участъци на кожата под очите. Ако клепачите ви също са тъмни, нанесете маскиращото средство и на тях. Ако очите ви са подпухнали и искате да ги прикриете, очертайте с молив само горния клепач. Под очите нанесете крем-основа, а след това покрийте участъците на кожата под очите с компакт-пудра.

Основни правила при избор на руж

     На светлата кожа подхождат по-студени оттенъци - пурпурно-розов, розов. На мургавата кожа - по-тъмни тонове - коралов и меден. И на блондинките, и на брюнетките се препоръчват прасковени и коралови цветове. За тъмнокосите жени са подходящи махагонови и кафяви цветове. Притежателките на рижави коси ще изглеждат много добре с руж, чиито цвят е смесен с жълти и оранжеви тонове.
    Ако не сте сигурни, точно в коя част е необходимо да освежите лицето си, изпълнете следните действия: разгледайте лицето си на дневна светлина без грим, ще забележете по-тъмни и по-светли розови места. С помощта на ружа подчертайте местата, които изглеждат по-розови. Това е най-простият начин, и така гримът ви ще изглежда по-естествено. Ако обичате да експериментирате, правете това и с ружа - средата на бузите под очите трябва да бъде началната ви точка. Поставете там четката и я придвижете нависоко към скулите. Нанесете лек прозрачен слой и на слепоочията и брадичката. Ще забележете, как лицето ви ще започне да изглежда по-розово и по-свежо.Ако заради фон дьо тена лицето ви изглежда по-тъмно от шията може да коригирате това с нанасяне на руж в средата на шията. Широкото плоско лице ще изглежда по-релефно с нанасянето на руж върху слепоочията, скулите, външната част на бузите. За да удължите визуално кръглото лице, нанесете ружа под формата на разтеглен триъгълник от скулите към ъгълчетата на устните. Подчертайте скулите, за да се получи обемен контур. За коригиране на квадратно лице се нанася руж отдолу-нагоре, подчертайте скулите. Можете на направите чертите на лицето ви да изглеждат по-изразителни, ако нанесете ружа напречно на скулите. Острата брадичка ще изглежда по-мека и кръгла, ако я маскирате с по-тъмен руж. Челото ще изглежда по-широко, ако нанесете руж напречно от веждите към косата. Визуално на дългото лице може да се придаде приятна форма, ако ружът се нанесе по средата на костите на скулите. Участъците на лицето, които искате да останат на втори план се подчертават с по-тъмен руж (или пудра), а тези, които искате да изпъкнат със по-светъл (светла или перлена пудра). Гримът ще изглежда лек и естествен, ако след поставянето на ружа нанесете много тънък, прозрачен слой пудра. Светлият руж с перлени частици изглежда превъзходно на изкуствено осветление, нанася се в големи количества, особено за романтична вечеря на свещи. Съблазняващо изглежда върху устните и златист руж. Обаче през деня трябва да се използва по-матов руж, който изглежда по-естествено.

Красиви и обемни мигли

    Дългите, обемни и извити мигли са мечтата на всяка жена. Но как да я осъществим? Известно е, че очите и миглите остро реагират на мръсният въздух, прахта и даже на грима: очите се възпаляват и сълзят, миглите стават тънки и безжизнени... Можем ли да ги защитим?Два пъти на ден - сутрин и вечер, очите и кожата около тях имат нужда от специални грижи. Първо се откажете от сапуна. Сутрин измивайте лицето си с минерална вода, преварена вода или зелен чай. Вечерта, преди лягане задължително почистете грима от лицето си. За това ползвайте само специални средства и крем за кожата около очите. Най добре е да имате два крема - гел и емулсия. Гелът ползвайте сутринта, а емулсията вечер. През нощта може да нанесете на миглите специално масло или балсам за подхранване. Остатъците задължително премахнете със салфетка, излишния крем може де предизвика оттоци на очите. Продуктите за кожата около очите се нанасят с леки масажиращи движения. Започнете от вътрешния ъгъл на окото, след това по горния клепач в посока към слепоочието и накрая по долния клепач към носа. По този кръг могат да се правят и много леки потупващи движения, особено върху горните клепачи. Но бъдете много внимателни, при силен натиск масажът може да има обратен ефект и дори да предизвика появата на бръчки. Съвременните продукти за подхранвате на миглите се продават под формата на прозрачна спирала с четчица. Нанасят се върху миглите по същия начин, като спиралата. Вечер гримът се почиства с помощта на тампони, напоени с тоник. Поставят се за няколко секунди върху горния и долния клепач. След това с тампоните се почиства размекналата се спирала. Процедурата се повтаря два пъти без да се търка кожата около очите. След 25-годишна възраст се нанасят върху кожата на лицето профилактични подхранващи кремове до появата на първите бръчки. А в по-зряла възраст се използва специален крем против бръчки, желателно съдържащ витамини А и Е.
    Но колкото и красиви и обемни мигли да имате няма да изглеждате привлекателна, ако имате торбички под очите. Ако това ви се случва често трябва да отидете на лекар, който да прегледа бъбреците ви. Ако торбичките под очите не се дължат на заболяване, трябва редовно да използвате хидратиращи кремове и тоници, които не съдържат спирт. Премахват оттичането охладените кръгчета краставица, суров картоф или пакетчета зелен чай. Или може да си направите компрес от лайка, мента, липов цвят, шалфей и ленено семе. Билките се смесват в равни части и 1 супена лъжица от билковата смес се залива с 1чаша вряла вода. Запарва се около 20 минути, прецежда се и се охлажда. Ако не ви помагат домашните средства може да посетите козметичен салон, една ефективна процедура за торбичките под очите отнема около 20 минути, включва масаж и специална маска.
    Когато избирате спирала обърнете внимание на съставките, особено ако искате тя да е подхранваща. Желателно е да съдържа протеини от пшенични зародиши, те благоприятно влияят на растежа на миглите и кератин, той предпазва миглите, като обгръща всяка мигла в прозрачна невидима пелена. Такава спирала се нарича подхранваща и витаминизирана. На опаковката задължително трябва да е отбелязано, че е минала офталмогически контрол. Ако имате чувствителни очи, лошо зрение или използвате лещи изберете спирала "за чувствителни очи" или "без консерванти и ароматизатори". Спиралата се сменя не по-рядко от веднъж на четири месеца.     Притежателките на много тънки и редки мигли, които не могат да решите този проблем с помощта на грима, могат да се обърнат към специалист за процедура по нарастване на миглите. Изкуствените мигли се изготвят специално и биват три вида: средни, къси и дълги. Прихващат се с помощта на специално лепило към миглите ви, и са безвредни, ако не ги дърпате и не си търкате очите. Могат да се залепят към всички мигли или само в краищата, за да се постигне ефектът "изразителни очи". Срокът им на ползване е 2-3 седмици, толкова време живеят и истинските мигли, те растат и отмират също като косата. Изкуствените мигли няма да променят начина ви на живот. Можете да не се страхувате от водата, тя няма да им навреди. Спокойно може да използвате обичайния си грим, освен спиралата. А почистването на грима трябва да става със средства, който не съдържат масла, защото маслата ще разтворят лепилото. По същите причини върху изкуствените мигли не трябва да попада крем. След 2-3 седмици изкуствените мигли се премахват със специални средства, съдържащи масла. Как правилно да нанасяме грима около очите? Първо миглите трябва да са добре обезмаслени, т.е. ако има остатъци от крем трябва да се отстранят с помощта на салфетка. Очите могат леко да се напудрят, за да се задържи грима по-дълго. Нанасят се сенките и контурът върху горния клепач. Спиралата се нанася първо по долните, а след това по горните мигли.

Лек пролетен грим

    Шията и областта на деколтето се нуждаят от допълнителни грижи и тонизиране. След нанасянето на хидратиращия крем, се нанася много тънък слой фон дьо тен. Цветът му не трябва да се различава силно от цвета на кожата ви, макар че е допустимо да бъде на тон по-светъл или по-тъмен от кожата ви, в зависимост от това дали искате да изглеждате като бледа аристократка или да сте с чувствен тен. За скриване на малки дефекти напудрете челото, носа и брадичката си с пудра, която има лек розов нюанс. Така кожата ви ще изглежда чиста и гладка.
    След тези процедури пристъпете към грима. Професионалните гримьори съветват да не се използват много тъмни и светли тонове, тъй като това винаги привлича вниманието на околните и подчертава недостатъците. При това трябва да се спазват и някои други правила: ружът се нанася в горната част на скулите. Желателно е да използвате светло червило с гланц. Не прекалявайте с молива за устни. По-добре е да използвате кафява спирала, вместо черна.

Как да си изберем парфюм?

Ако вярваме на рекламите парфюмите и дезодорантите ни правят: романтични, сексуални, уверени в себе си, иронични, мечтателни, жизнерадостни, дръзки, красиви...

Миризмите предизвикват 8 емоционални състояния, от тях 4 са положителни - щастие, чувственост, възбуждане, понижаване на напрежението и 4 отрицателни: стрес, нервност, депресия, апатия.
Активните, динамични хора предпочитат прохладни свежи парфюми. Спокойните, вглъбени в себе си хора се възхищават на сложни източни аромати. Всеки човек има периоди в живота си, когато ту придобива, ту губи чувствителност към определени аромати. И затова променя вкусовете си.
Възприятието на миризми е много индивидуално, дори интимно. Освен това всеки човек притежава собствена миризма, свои особености на кожата, различна температура на тялото плюс ароматите на кремовете, лосионите, шампоаните и другите козметични продукти, които използва. Всички тези фактори помагат за промяната на композицията на аромата. Как все пак да си изберем парфюм без да сбъркаме?
Правилно е да напръскате малко върху хартиена лента - тестер и да помиришете, за да запазите първите си впечатления от миризмата. Обърнете внимание, че е по-добре да се използва специална хартия с пореста структура. И малко върху опакото на дланта. Даже ако аромата ви харесва не купувайте парфюма веднага, а забележете как се променя аромата през деня.
Парфюмите са нееднородни и имат различна продължителност на действие на аромата. Различават са три основни стадия - начален, основен и остатъчен. Не може да си правите изводи за парфюма веднага слез използването му. Истинският букет от миризми се появява след 15-20мин - това е основният аромат на парфюма, който може да се задържи 20-25 часа. След това силата му намалява, и в следващите 10-15 часа се усеща остатъчният аромат. При оценяването на качествата на парфюмите, трябва да имате предвид, че след определено време обонянието привиква към миризмата и ще престанете да усещате парфюма. Освен това се случва, началния аромат много да се различава от крайния. И даже може да се случи крайния аромат да е неприятен, ако останат тежки компоненти, например - мускусни аромати.
Често се случва един и същ парфюм върху различни хора да има различна миризма. Това се обяснява с факта, че всеки човек си има собствена миризма, а и различните участъци на кожата мириша по различен начин. Понякога върху миризмата на кожата влияят различни причини - вътрешни болести, храни с големи количества подправки. А на миризмата на парфюма влияят външни фактори - температурата и влажността на въздуха, а и хората възприемат един и същ аромат по един начин - сутрин, по друг - вечер. Затова е добре да си изберем парфюм индивидуално, да не се ориентираме по избора на приятел.
Специалистите твърдят, че в 50 процента от случаите хората избират парфюм по опаковката и формата на флакона. Следващият фактор е репутацията на марката. И чак накрая съдържанието. Но все пак ще е прекрасно да не се влияете от опаковката, а да откриете своя прекрасен, неповторим аромат!