понеделник, 31 май 2010 г.

Отбелязваме Световния ден без тютюнопушене


Днес, 31 май, отбелязваме Световния ден без тютюнопушене. По този повод от 13.00 ч. в аудиторията на болница "Света София" ще бъде представена темата "Тютюнопушене или здраве и красота - изберете сами". След това ще се предлага безплатно изследване на дишането за жени-пушачки , както и консултации.

Прояви по повод на Световният ден без тютюнопушене се организират и в Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Перник, Пловдив, Русе, Силистра, Стара Загора, Хасково и Шумен и Софийска област.

Обществено полезен труд заради Риана


Аренби звездата Риана изнесе концерт в Израел. Шоуто е част от световното турне на певицата.
Хиляди почитатели привестваха Риана на стадиона в Тел Авив. Изпълнителката заяви, че е дълбоко развълнувана от факта, че голям брой от присъстващите младежи са получили билетите си, след като са положили обществено полезен труд.

Направете си лесен и красив маникюр само с няколко стъпки

Красив маникюр само с няколко стъпки
1. Измийте ръцете си със сапун (добре е да е с овлажняващи съставки).
2. Отстранете стария лак, ако имате такъв по ноктите си.
3. Оформете ноктите си чрез пилене- Формите, в които можете да пилите са: квадратна, овална, полуквадратна, бадемова и остра;
4. Отстранете кожичките, като предварително ги накиснете или използвайте гел за кожички. Този гел ги размеква и улеснява отстраняването им. Не е необходимо да режете кожичките си, ако не го смятате за необходимо;
5. Отстранете чрез пилене или изстъргване с блокче насъбралата се груба, мъртва кожа около двата края на ноктите (на върха на пръстите).
6. Почистете кожата си със скраб, като го втривате само в кожата, но не и по ноктите или около кожната гънка в близост до ноктите.
7. Полирайте ноктите, ако се налага (ако се цепят или имат оцветяване).
8. Лакирайте подготвените нокти в няколко стъпки:
  • нанесете ph регулатор, за да обезмаслите нокътната плочка и тя да задържи по-дълго време лака;
  • нанесете основа или заздравител на по-крехки, чупещи се, цепещи се или изтощени нокти;
  • нанесете 1 основен пласт от лака, на който сте се спрели;
  • в случай, че лака не е достатъчно покривен нанесете втори пласт, за да придобие плътност;
  • декорирайте, ако желаете с боички, фолио, камъчета, лепенки или с каквото друго желаете;
  • нанесете топ лак;
  • ако бързате да излезете просто нанесете изсушител на ноктите, като капвате по капка на всеки нокът по отделно или впръскате с помощта на помпичка от 20-тина см;
  • нанесете мазнина за кожички (има комбинирани масла за здрави нокти и кожички, които стимулират растежа на ноктите).
Най – правилното лакиране става в 4 стъпки:
1. Нанесете една права линия в центъра на нокътя, като се стремите да започнете максимално най-близко до кожната гънка, без да я допирате или нацапвате
2. Нанесете линия от ляво
3. Нанесете дясна линия
4. Последната линия е по свободния край (ръбчето на ноктите погледнати, когато леко присвиете пръстите си сякаш, за да погледнете под ноктите си). Това място се лакира само при наличието на по-ярки цветове и ако е необходимо, за да не стой нокътя незавършен с бяло крайче непокрито с лак.
Ще бъдете доволни от постигнатия резултат.

Как да отслабнем с помощта на хронобиологията

Как да 
отслабнем с помощта на хронобиологията
Какво е хронобиологията? Това е наука за биологичните ритми (биологичния часовник) на живите организми. Биоритмите са регулярни и спонтанни събития, които се проявяват периодично. Благодарение на тях голяма част от процесите в човешкия организъм могат да бъдат предвидени и изчислени. Чрез хронобиологията се описва 24-часовият цикъл на пикове и спадове в активността на различни жизнени органи (черен дроб, бъбреци, панкреас и др.) и метаболични процеси (елиминиране, разграждане, натрупване и др.). Съществуват също така хронобиологични ритми от 28 дни, 33 дни, 3 месеца, 1 година, 7 години и др.

Главните биоритми при отслабването са 24-часовите цикли, а главните органи и тъкани, участващи в процеса на загуба на тегло, са мастните тъкани, черен дроб и бъбреци. Те имат собствени биоритми на активност. Клетката не извършва всички дейности едновременно и съответно не осъществява всички метаболични процеси по едно и също време - наблюдават се различни фази:

*Фаза на елиминиране (между 6-16 ч.) - дневна (катаболитна) фаза на разграждане и освобождаване от ненужните вещества:
бъбречна и чернодробна елиминация (6-11ч.);
разграждане на мазнини (10-16 ч.);
лимфен дренаж (7-10 ч.).

6 основни причини за напълняване

6 основни 
причини за напълняване
Чували ли сте израза „Като че ли дебелея от въздуха!“ Много често хората се оплакват, че от работа нямат време нито да хапнат, нито да се наспят както трябва, казват, че са постоянно под напрежение, въпреки че вземат лекарства и се чудят, защо при всичката тази натовареност вместо да отслабват – пълнеят.
Отговорът е – именно поради всички тези причини накуп.
Стресът е причина за напълняването №1.
В днешно време стресът е виновник за всичко. Когато някой няма достатъчно добро оправдание за нещо, се обръща към стреса, ако не могат да посочат източника на някоя болест, отново стресът е на линия. Вече си мисля, че със стрес можем да си измием ръцете за всичко и за безотговорност, и за мързел, и дори за това, че сме дебели.
Донякъде имаме право, защото когато тялото ни е подложено на стрес, то минава във военен режим на оцеляване и започва да се презастрахова по всички линии. Започва отделянето на химични вещества, сред които кортизол и лептин, които пък създават предпоставки за напълняване.
Когато сме под стрес от нямане на изход и адекватни решения, започваме да хапваме по-често каквото има наоколо, като за предпочитане са сладките неща. Умората е причина за напълняване №2.
Колкото сме по-уморени, толкова повече ядем, а тялото си трупа запаси, защото вижда, че стресът му идва в повече и се презастрахова. Умората в крайна сметка логично води до преумора и от там до различни видове заболявания, включително и такива, които водят до затлъстяване.
Липсата на достатъчно сън е причина за напълняване №3.
Доказано е, че сънят помага да преодоляваме стреса и ако не ни достига сън, тялото се чувства застрашено и започва да трупа килограми, защото усеща, че има недостиг на енергия. Учените смятат, че дори половин час повече сън драстично променя нещата.
Но как да си го позволим – когато вечер сме преуморени и превъзбудени от емоции, проблеми, задачи и дори да си легнем по-рано не можем да заспим, а пък сутрин не можем да се събудим?
Може би е редно да прибегнем към класическите техники в случая – вечеря не по-късно от 19 ч., кратка разходка на открито след това, душ и топло мляко с мед преди лягане. Ако имаме възможност и за един разпускащ секс сеанс имаме шанс да спим като къпани и да си отпочинем бързо и да възвърнем жизнените си сили по-качествено. Да не забравяме, че не бива да спим на прекалено горещо и задушно, за предпочитане е чист въздух.
Лекарствата са класическа причина за напълняване №4.
Когато сме преуморени, стресирани и отпаднали, често се обръщаме към различни видове лекарства: антидепресанти, против високо кръвно налягане, стимуланти, витамини, хормонални и прочие могат да покачат теглото ни само за един месец дори от 5 до 10 кг. И това се случва, дори при хора, които имат нормално телосложение и приблизително здравословен начин на живот. Веднъж качени по този начин, килограмите е трудно да бъдат стопени и човек все повече се ужасява и губи контрол в ситуацията.
Понякога този ефект се наблюдава дори при хора, чийто начин на живот е напълно в здравословните норми – и храненето, и движението.
Диетите са причина №5.
Колкото и да е странно, неправилното провеждане на диети също може да доведе до покачване на теглото, вместо очакваното намаляване. Затова трябва да сме изключително внимателни при спазването на диети и да не прилагаме ударно дози глад, които да редуваме с безконтролно ядене. Здравословното хранене и движението са много по-добри от всички диети.
Старостта е причина за напълняване №6.
На повечето хора им се иска да живеят дълго и щастливо, но старостта е също вид стрес за тялото. Влезем ли в менопаузата, всичко изведнъж се променя. Някои жени навлизат в менопаузата по-рано, други по-късно. Според специалистите, колкото по-застоял живот водим, толкова по-рано ще влезем в менопаузата и ще ни се струпат всички неприятности на старостта. Загубата на естроген е основният фактор, който се посочва за покачване на теглото през този период. Дори и най-пъргавите баби започват да имат излишни тлъстини в коремната област, което е доста притеснително за всички. Затова отново се препоръчва здравословно хранене и движение, за да можем да отдалечим старостта и нейните негативни последствия, колкото можем по-далеч във времето.

Грижа за ноктите

Ноктите са рогови образования на кожата, структурата им се определя наследствено, но може да се променя заради въздействието на външни фактори – хранене, грижа за ръцете, работа. Здравият нокът трябва да е нечуплив и еластичен. Често проблемите с ноктите говорят за здравословни проблеми.

За да бъдат ноктите ви здрави:

Във всекидневния си рацион включете блюда с желатин – желета, супи, мляко,млечни продукти, мая за хляб, соеви продукти, морски дарове, жито, червено цвекло, яйчен жълтък, витамин Н (биотин).

Ако искате ноктите ви да бъдат здрави и красиви, постарайте се да се храните пълноценно, в храната ви да присъстват витамини и минерали.

Витамин А способства растежа и укрепването на ноктите. Съдържа се в черния дроб, кравето масло, магданоза, морковите, доматите.

Витамин В помага за усвояването на белтъка и с това способства за растежа на ноктите. Съдържа се в житните кълнове, яйчния жълтък, зелето.

Йод - способства растежа на нокътя. Съдържа се в морските водорасли.

Калций – необходим е за да бъдат ноктите здрави. В най-големи количества се съдържа в млечните продукти.

Желязото е много важно за структурата и формата на нокътя.

Сярата е необходима за образуване на нокътя, спира възпалителните процеси. Съдържа се в зелето, лука, краставиците.

-Ако имате възможност два пъти на ден търкайте ноктите с четка – на тях им е необходим пилинг.

-Редовно правете масаж с подхранващ крем на ръцете.

-Всеки ден избутвайте кутикулите с дървена шпатула. Така по-рядко ще възниква необходимост да ги режете.-Вършете домакинската работа с ръкавици.

-Използвайте лайм или лимон за избелване на ноктите, с отрязан резен се масажират 5 минути.

-Не се препоръчва постоянното лакиране на ноктите, ноктите трябва да почиват от време на време.

- Преди нанасянето на лак за нокти, винаги нанасяйте основа.

Ноктопластика – предимства и недостатъци

Красиво поддържания маникюр винаги допринася да допълнителния чар и ефектна визия на една жена. Занемаряването на ноктите е причина за грубите, дращещи кожички около нокътя. Ако кожичките ви са много болезнени и възпалени, полагайте овлажняващ балсам поне два пъти дневно. Съществуването на кожичките си има основателна причина – те представляват кожна бариера, която предпазва от навлизането на бактерии в тялото ви . затова изрязвайте само онази част от тях, която е суха и не пречи на нормалния растеж на нокътя.

Подхранване
то е най-добро с витамини А и Е, които подпомагат възстановяването на естествения баланс на нокътя, а освен това го заздравяват още в началния стадии на генерирането му. Възможно най-често втривайте балсам за нокти в основата на нокътя и леко масажирайте, докато попие.
Изработка с фибростъкло:
Предимства – ниска цена в сравнение с другите ноктопластики. Добър за подправяне на спукани или счупени нокти.
Недостатъци – отнема влагата от нокътната плочка чрез лепилото. Употребата на активатор е спорна. Не е възможно постигането на естествена извивка на нокътя. Структурата на фибростъклото се показва при по-тежка работа. Често пожълтява.
Твърдост чрез акрилен прах:
Предимства – твърди нокти и ниска цена.
Недостатъци – използва се киселина. Съдържа амини. Пожълтява. Реагира на ацетон и разтворители.
Ноктопластика с цял удължител:
Предимства –най-просто приложение, най-евтин вариант.
Недостатъци – ограничена устойчивост, така се уврежда естественият нокът. Неестествен външен вид. Отнема влагата от естествения нокът вследствие на лепенето. Опасност от гъбички поради въздушните мехурчета между нокътя и удължителя, които не могат да се избегнат.
Ноктопластика с безкиселинен гел:
Предимства – не се използва киселина. Прозрачен и естествен външен вид. Няма неприятна миризма. Не пожълтява. Устойчив на разтворители. Не уврежда естествените нокти.
Недостатъци – по-висока цена, по-труден за работа.

Здрави нокти - лесно е


Три неща не трябва да правите, ако искате да имате здрави и добре оформени нокти. Те са:
  1. Да изтривате лака с обикновен ацетон.
  2. Да избутвате кожичките с остър металически инструмент.
  3. Да пилите дълбоко в ъглите ноктите, което след време ще ги направи чупливи.
Лакът се изчиства със специален лак – очистител.
Пиленето на ноктите се извършва винаги в една посока, от ъглите към върха.
След това ръцете се потапят в топла сапунена вода, държат се няколко минути, докато омекнат кожичките, извъждат се от водата и се забърсват. Кожичките се избутват леко назад, но ако са много големи, изрязват се с ножичка за маникюр и се намазват с крем или вазелин. Ръцете отново се измиват и се подсушават.
Едва тогава се пристъпва към лакиране на ноктите. За да трае лакът по-дълго време и да не изсушава ноктите, поставете най-напред специален безцветен лак и го оставете да изсъхне. Тогава намажете цветния лак, като се стараете това да стане с колкото се може по-малко намазвания. Винаги избърсвайте четката от излишния лак на ръба на самото шише.

Грижа за краката преди лятото

Женските крака могат да бъдат предимство за всяка жена. Те неминуемо привличат погледите на мъжете и така се превръщат в един от символите на нежността и красотата на представителите на женския пол.

Имайте предвид, че през лятото те са на показ през целия ден и е абсолютно задължително да изглеждат добре. Затова е необходимо да се грижите за краката си през всички сезони и особено интензивно - преди лятото, за да можете с гордост да изложите на чуждите погледи изящните си крачета.

Педикюрът трябва да бъде перфектен:

- Добре е веднъж в месеца да посещавате педикюрист. Когато педикюрът е направен от професионалист той трае по-дълго - две до три седмици.

- Трябва сами да се грижите за краката си - използвайте пемза или пила за стъпалата веднъж седмично по време на душ.

- Правете вани за крака - освен, че е полезно е и много приятно, особено ако използвате соли с освежаващи и антибактериални свойства,например такива с аромат на розмарин или хвойна.

Не! на уморените крака

От високите температури през лятото краката се подуват и се изморяват по-лесно, а грижите за тях са предпоставка за отпускане и релаксиране на цялото тяло. Освен ваната за крака е много подходящ и масажа. Както знаете, върху тях са разположени множество точки, свързани с останалите органи от тялото и именно поради тази причина понякога е достатъчно да масажирате стъпалата си, за да се почувствате изцяло ободрени.

Козметични продукти

- Гел за крака - успокоява, освежава, овлажнява и ароматизира кожата.

- Пудра - прави кожата по-гладка и я ароматизира.

Легнете с крака на възглавницата и релаксирайте. Може да си направите и масаж на краката със специален уред.

Накрая намажете краката си с хидратантно тоалетно мляко за тяло, бебешко олио или специален крем.

Начините да уморявате краката си са много (един от основните са високите токове), но ако се грижите за тях периодично те ще бъдат не само красиви, но и добре отпочинали.

Сухи, чупещи се нокти

Сухите и лесно чупливи нокти са често срещан проблем при много жени. След като израснат, започват да се разслояват от връхчетата и често това продължава по цялата нокътна плочка. Често са слаби и растат много по-бавно в сравнение със здравите нокти.

По този начин ноктите остаряват. Но има и някои други случаи, поради които ноктите могат да бъдат сухи и чупливи:

Изборът на лакочистител
Използването на лакочистител по-често от веднъж седмично, особено ако съдържа ацетон може да предизвика изсушаване.

Дехидратиране
Липсата на влага прави ноктите лесно чупливи.

Твърде много вода
Ако държите ръцете си във вода за продължителни периоди от време (достатъчно е да миете чиниите без ръкавици), имайте предвид, че ноктите ви ще абсорбират твърде много влага. Този процес е последван от изсушаване и чупене.

Използването на препарати
Честата употреба на химически препарати със сигурност изсушава ноктите.

Пилите за нокти
Металните пили често са твърде агресивни за ноктите, а пиленето в двете посоки може да ги разслоява.

Липсата на витамини и минерали
Липсата на калций, протеини и желязо може да доведе до чупливост на ноктите.

Щитовидни проблеми
Проблемите със щитовидната жлеза са едни от най-сериозните причинители на чупливост на ноктите.

Предпазване и лекуване

Използването на заздравители за нокти е важна стъпка в борбата с този проблем. Но трябва да знаете, че те могат да ги предпазят, но не могат да изкоренят проблема.

Използвайте лакочистител не по-често от веднъж седмично.
Избягвайте лакочистители с ацетон в съдържанието.

Носете ръкавици
Когато чистите или се занимавате с друга домакинска работа, при която ръцете ви ще имат допир с вода за по-дълго, задължително носете ръкавици. Същото се отнася и за дейностите, които изискват употребата на препарати.

Пилете ноктите си внимателно
Използвайте стъклена или керамична пила, вместо метална и се старайте да пилите ноктите си само в една посока.

Обърнете внимание на менюто си
Добавете храни, богати на калций, протеини и желязо. Ако проблемът вече е задълбочен, купете си мултивитамини.

- Биотин – (витамин В) е веществото, което придава здравина на копитата на животните. Швейцарски изследователи използват биотин, с цел заздравяване ноктите при хора. Установили, че при жени, страдащи от чупливост на ноктите, приемали по 2.5 мг биотин на ден за срок от 6 до 15 месеца ноктите им стават с 25% по-плътни. Резултатът е, че ноктите престават да се чупят.

- Витамин Е – е много добър хидратант и може да се открие под най-различна форма. За третиране на ноктите маслото с витамин Е в състава си е идеално.

Споделете с вашия лекар
Здравето на ноктите често е свързано с вашето здраве като цяло. Ако не успеете да се справите с проблема си вкъщи, задължително се посъветвайте с лекар.

Ако кожата ви е суха, а ноктите ви се чупят, замислете се от какво има нужда вашето тяло. Грижата за здравето е и грижа за добрия външен вид.

Да и Не в грижата за ноктите

Посещението при маникюрист действително е приятно изживяване, но за да имат ноктите здрав и красив вид необходимо да бъдат обгрижвани ежедневно.

ДА!

- Да на превенцията. Лакирането и използването на заздравители може да предпази ноктите от нацепване.

- Да на хидратирането. Добре хидратираната кожа около ноктите предпазва от болезнено разслояване.

- Да на ръкавиците. Носенето на домакински ръкавици е задължително по време на домакинската работа.

- Да на предпазливостта. Необходимо е внимание по време на офис работата – не махайте телчета от телбода с нокти и използвайте ножица, когато отваряте писма.

- Да на крема за ръце. Хубаво е да мажете ръцете си с крем, след като ги миете.

- Да на слънцезащитния крем за ръце. Кремовете със SPF фактор предпазват кожата и кутикулите от вредните слънчеви лъчи.

- Да на педантичното почистване. Инструментите, които използвате за грижа за ноктите е необходимо да бъдат старателно почиствани. Така бактериите и микробите се унищожават и няма опасност от инфекции.


НЕ!

- Не на вредните съставки. Не използвайте продукти, които съдържат формалдехид или фенилметан. Те застрашават здравето на ноктите ви.

- Не на грубото отношение. Не използвайте ноктите си като инструменти. Например: да отваряте кутии.

- Не на накисването. Не дръжте ръцете си дълго време във вода, това нарушава структурата им.

- Не на прекаляването. Не използвайте лакочистител твърде често. Използвайте минимално количество, като избягвате досега му с кожата и кутикулите.

- Не на агресивното отношение. Не избутвайте кожичките си твърде много навътре. Оставете ги в естественото им състояние колкото е възможно по-дълго и изрязвайте само тези, които не са залепнали за нокътната плочка.

- Не на небрежното отношение. Не оставяйте маникюриста си да използва инструменти, които преди това не е стерилизирал.

- Не на дърпането на кожичките. Колкото и да ви дразнят, не ги гризете или дърпайте. Внимателно ги изрязвайте.

- Не на пренебрежителното отношение. Никога не пренебрегвайте възпаление или различни структурни промени на вашите нокти.

Изкуството на Лакирането

Всяка уважаваща себе си жена знае кои нюанси й отиват и подбира дрехите и грима си според това. Когато става дума за лака за нокти често, обаче изборът не е толкова прецизен. И странно...

Нали всички толкова добре знаем как възрастта се отразява на ръцете, толкова ясно, колкото и на лицето. Нали всички знаем колко е важно ръкуването и как детайлите правят най-голямо впечатление?...

Фактите са прости – различните цветове на маникюра (подобно на тези на дрехите и грима) могат да създадат различно впечатление в околните за вас.

Например ако имате по-жълт или маслинов поднюанс на тена – избирайте лакове за нокти на основата на бяло или бежово. А ако искате по-ярки цветове – опитайте тези на основата на оранжево като корал или шоколад.

Ако имате син подтон на тена – избирайте лак в розово или в циклама или дълбоко виолетово.

Ако сте почитатели на червения лак – избирайте черешово червено – за жълт поднюанс на кожата или доматено червено – за син.

За да разберете дали някой цвят за лака за нокти ви отива – лакирайте всичките си пръсти като нанасяйте по два пласта лак. А цветовете, които отиват на вашата кожа ще хармонират на тена и ще изглеждат по-ярки и на място.

За повече блясък, използвайте перлени лакове за нокти.

Върху любимия си лак за нокти винаги нанасяйте безцветен топ лак, това ще придаде дълбочина на цвета, без да го променя.

Удължители за педикюр

Предстоят поредица от топли и слънчеви дни, които неминуемо ще ни накарат да извадим от гардероба си красивите сандалки, но това автоматично означава, че изважда на показ нашите крака, ето защо ние от "Kozmetikata.com" решихме да попитаме професионалист в тази област, който да ни посъветва как да направим крачетата си красиви и изящни. Ето какво каза Аншегюл Исмаил маникюрист и педикюрист в студио за красота "ESKALATE".

Според нея е добре да се направим ноктопластика на ноктите на краката със специални удължители в зависимост от големината и формата на нокътната плочка. Колкото и да ви звучи странно тя беше категорична, че това е най-добрия начин. "Ние можем да ви помогнем - казва Аншегюл - лакът ви да се задържи по-дълго и да ви спестим неудобствата ако имате например дефектен нокът или малка нокътна плочка."

Самият метод се извършва на два етапа:

- Записва се час, оформят се ноктите, почистват се изцяло ходилата, махат се мъртвите клетки чрез предварително накисване, слагат се подходящи омекотяващи кремове и след период от ден-два се преминава към втори етап.

- Няколко дни непосредствено след горепосочените процедури се поставят удължителите, оформя се желаната форма и големина, след което за перфектен завършек се рисуват декорации според предпочитанията на клиента. "Държа да отбележа, че така направени ноктите издържат 10-15 дни, защото удължителите не позволяват лесното обелване на лака, задържат го по-дълго и съответно имате прекрасен педикюр в продължение на две седмици."

Поддръжката на този тип удължаване се прави след период от 20-30 дни. Можете смело да се възползвате от този сравнително нов вид услуга без да имате притеснения, че това по някакъв начин може да увреди вашата собствена нокътна плочка. За период от 4 месеца е достатъчно дълъг за израстване на собствения нокът и когато удължителят се махне собствения нокът е здрав, пораснал и красив. Спестяват се много неудобства и време, а и най-важното е, че сте красиви и неотразими през всички топли предстоящи месеци...

И Природата се грижи за вашите ноктите

Когато говорим за красиви нокти, обикновено си представяме добре полиран и лакиран маникюр. След като свалим лака обаче, често ноктите изглеждат зле и това е моментът да им дадете допълнителната грижа, от която се нуждаят.

Зехтин

Грижете се пръстите и ноктите да бъдат винаги добре хидратирани

Липсата на влага води до начупване и цепене на ноктите. Много добър хидратант е зехтина. Масажирайте пръстите си и ноктите със зехтин веднъж или два пъти на ден.

Мед

Не на лошите навици!

Ако имате навик да гризете ноктите и кожичките си, вероятно ви се е случвало да прекалите – мястото се възпалява, кърви и може да се инфектира. В такъв случай намажете кожичките около ноктите с мед за около 20 минути, а ако действително раничката ви е голяма, сложете ръкавици и спете с тази маска през нощта. Медът има антибактериално действие и ще ви предпази от инфекция.

Сусамово олио

За здрави нокти

В китайската традиционна медицина и Аюрведа, сусамовото олио е традиционно средство за грижа за здравето и красотата. При условие, че имате чупливи нокти, стоплете в купа сусамово олио и потопете пръстите си за 15 – 20 минути. Периодичното използване на тази домашна "терапия" ще заздрави ноктите.

Оставете ноктите си да дишат

Ноктите, както кожата имат нужда да дишат, затова давайте им почивка. Най-малко един месец в годината не ги лакирайте.

Как да си направиш сама маникюр с цветни мотиви

Жените трудно устояват на професионално изрисуваните нокти. Добрите маникюристи умеят да създават истински произведения на изкуството върху мъничките нокътни плочки. Мотивите, които освежават и украсяват лятото са цветята. Ето как да си направите нежен флорален маникюр вкъщи:

1.

Поставете основа за лак. Не я забравяйте, тъй като тя предотвратява пожълтяването на ноктите.

2.

Нанесете два слоя лак. Нека бъде контрастен на този, който сте избрали за цветята.

3.

Използвайте готови декоративни елементи за нокти или с помощта на въображението си опитайте с подръчни материали – пайети, мъниста, дори малки пластмасови формички. Можете да използвате хартиени мотиви. Залепете ги върху ноктите, докато лакът не е изсъхнал съвсем и още е сравнително лепкав, без да се разтича.

4.


Можете да направите и стилизирани цветя като подреждате по подходящ начин точки или мъниста – една в средата и шест в различен цвят около нея.

5.

Покрийте с топ лак. Ако използвате хартия за цветята, експериментирайте с различен тип. Хартиите с различна плътност се променят по различен начин след като нанесете топ лак.

6.


Използвайте дървени пръчици за маникюр или пинсети, за да не размазвате лака, докато поставяте цветята.

Защо не мога да забременея?

Все повече млади двойки, на практика здрави, не съумяват да забременеят. Основния момент в забременяването е на първо място в "главата" на жената и след това в детеродните й органи.
Напрежението, стреса, неудовлетворението и психологическата неустойчивост са основните причини, на които лекарите отдават невъзможността за забременяване на повечето млади съпруги, тогава, когато и двамата партньори са здрави и не би трябвало да има проблем за забременяване.
Причини за този проблем могат да се търсят още в неудовлетвореността от работата, дома, а защо не и в партньора. Когато жената е намерила истински мъж на живота си, тя се чувства много по-спокойна, доволна и удовлетворена от живота. Това, което на прост език се нарича щастие. Сексуалния живот на такава двойка също е пълноценен. Научно е доказано, че при когато жената достигне до оргазъм, вероятността на сперматозоидите да достигнат до яйцеклетката е в пъти по-голям, отколкото при липса на оргазъм. Пълноценен секс, а не секс за забременяване. При мъжете такъв проблем не съществува, тъй като мъжа достига до оргазъм винаги.
Средно между пет и седем години са необходими на такава двойка, за да преодолее или осъзнае проблема - липсата на дом; наличие на такъв, но не отговарящ на представите на жената; неудовлетвореност от работата или съпруга й.
Най-верния път за решаване на проблема е да осъзнаете причините за тази неудовлетвореност и да се опитате да ги игнорирате, като моя съвет е да потърсите съдействие както от психолог, така и от сексолог. Семейните консултации са начина час по-скоро да изчистите съзнанието си от негативната енергия и да получите това, към което се стремят всички - дом, и семейство, и деца.

Психология на безплодието. Защо не мога да забременея?

Все повече млади двойки, на практика здрави, не съумяват да забременеят. Основния момент в забременяването е на първо място в "главата" на жената и след това в детеродните й органи.

Напрежението, стреса, неудовлетворението и психологическата неустойчивост са основните причини, на които лекарите отдават невъзможността за забременяване на повечето млади съпруги, тогава, когато и двамата партньори са здрави и не би трябвало да има проблем за забременяване.

Причини за този проблем могат да се търсят още в неудовлетвореността от работата, дома, а защо не и в партньора. Когато жената е намерила истински мъж на живота си, тя се чувства много по-спокойна, доволна и удовлетворена от живота. Това, което на прост език се нарича щастие. Сексуалния живот на такава двойка също е пълноценен. Научно е доказано, че при когато жената достигне до оргазъм, вероятността на сперматозоидите да достигнат до яйцеклетката е в пъти по-голям, отколкото при липса на оргазъм. Пълноценен секс, а не секс за забременяване. При мъжете такъв проблем не съществува, тъй като мъжа достига до оргазъм винаги.

Средно между пет и седем години са необходими на такава двойка, за да преодолее или осъзнае проблема - липсата на дом; наличие на такъв, но не отговарящ на представите на жената; неудовлетвореност от работата или съпруга й.

Най-верния път за решаване на проблема е да осъзнаете причините за тази неудовлетвореност и да се опитате да ги игнорирате, като моя съвет е да потърсите съдействие както от психолог, така и от сексолог. Семейните консултации са начина час по-скоро да изчистите съзнанието си от негативната енергия и да получите това, към което се стремят всички - дом, и семейство, и деца.

Децата и разходките

«Вие много добре си играхте вчера на детската площадка» - забелязва бдителна съседка – «А днес ще ходите ли на разходка?». Да отидем ли в парка или не – това е сериозен въпрос, който стои пред родителя, защото обичайната разходка често се превръща от удоволствие в сериозно изпитание. Възможно е вашата представа за прекарване на свободното време с детето на чист въздух да няма нищо общо с последващата го действителност. На улицата децата често се държат не така, както на нас ни се иска. Но как да сведем възможните конфликти до минимум?

Те обичат да се разхождат!

Вашето дете е във възторг от факта, че ще излиза навън. За него не е важно къде точно ще бъде това – на детската площадка, да се заплатят сметки, до супера да се напазарува или да се посети някой роднина – децата винаги кипят от енертия, важното е, че ще са навън. Но на вас ви се иска по-скоро то да си остане в къщи, за да свършите всичко, което сте запланували бързо и без излишно суетене. Омръзнало ви е от безкрайните му въпроси, от тичането му насам-натам, от това, че все ви дърпа за ръката и иска нещо, от постоянните извинения на околните, призоваване към тишина и т.н. и т.н. Но детето така моли да го вземете със себе си и обещава да бъди тихо и послушно!
Какво да направите?
Трябва да определите правилаи да научите детето на тях! Например: «В големите магазини можеш да се загубиш или някой да те вземе, дръж се за количката.», «Чуждите кучета не трябва да се пипат – могат да те ухапят», «На пешеходната пътека винаги се дръж за ръката на мама.» За излизане от вкъщи изберете време, когато детето е спокойно и е способно да възприема информацията. Спокойно му обяснете какво поведение очаквате от него. «на улицата има много хора и автомобили. Моля те, трябва да слушаш какво ти говоря, защото може да бъде много опасно.»
Напомняйте му, че в къщи или на детската площадка то може да си играе колкото иска, да бъде шумно и да се весели, но на улицата и в магазина трябва да бъде послушно и да контролира своето поведение. Разбира се, тези условия трябва да му ги внапомняте постоянно, в продължение на седмици и месеци, но рано или късно търпението ви ще бъде възнаградено.
Допълнителен метод:
Преди да излезете задайте на детето задача: например, кокло червени автомобила ще видите или какви кучета ще срещнете. Напомняйте му за задачата, която ще погълне цялото му внимание и се наслаждавайте на тишината.

Колко важно е детето да спи достатъчно

Нервността у децата, която се проявява в капризи, хленчене, немотивирана повишена раздразнителност, избухване и пр., може да има много причини, които не винаги се откриват. Когато обаче искаме да си дадем сметка, какви нарушения в поведението на детето са настъпили, винаги се стига до нарушения в съня. Нервните деца спят неспокойно, лесно се събуждат, мъчно заспиват и изобщо спят по-малко.

Потребността от сън за правилното развитие на детето през всички възрасти е толкова голяма, колкото и потребността от храна. Но докато твърде рядко е да се пропусне хранене на детето, да се пропусне време за сън се случва доста често.
А по научен път е установено, че през всеки период от своето развитие детето има нужда от точно определена продължителност на съня в денонощието, като колкото по-малко е то, толкова по-голяма е нуждата от повече и по-чест сън.

Детето и играчките

Играчката за детето е нещо повече от забава. Това е първият истински приятел, който ще го запознае с обкръжаващият го свят. А при избора на приятел, както всички знаем, трябва да се отнасяме много сериозно.

Повечето родители смятат, че през първата годинка на момчето трябва да му купуват «мъжки» играчки – оръжия и машини. Но мъжът не е само воин, той е и създател, и бъдещ нежен мъж, и баща.

Човекът, бил той мъж или жена, е цялостно и хармонично същество, затова не е редно да се противопоставя или да се лишава от такива качества, като интелект и емоции. Разнообразните играчки, обединяващите обобщени игри, дават възможност за цялостно развитие. При изборът на играчка родителят трябва да вземе под внимание възрастта, а не пола на детето.

За първи път на детска градина

Рядко се срещат деца и родители, които да не са имали проблеми с адаптирането в детската градина. Родителите на по-малките деца трябва да са особено внимателни и добре подготвени.

Като първа крачка е добре да започнат един или два месеца по-рано да разказват интересни и забавни истории от живота в детската градина. Детето само ще прояви интерес, ако майката отваря в съзнанието му прозорчета с красиви и приятни неща. Детската градина трябва да изглежда като едно желано място. Бихте могли дори да минавате покрай близката забавачка и да "завиждате" на децата, които си играят там. Те не са със своите родители, но не се страхуват, защото за тях се грижат хора, които ги обичат и забавляват. Задължително е да обясните, че това е едно изцяло детско място, и че там родителите само ще пречат на игрите.

Всяко дете иска неговата майка да остане с него през целия ден, но е нужно да бъдете ясни по този въпрос. Разбира се, първите дни може да влезете за малко в стаята и дори да се запознаете с бъдещите му приятели. Изразявайте своето възхищение от обстановката, от играчките (то също може да вземе своя играчка и да я покаже), кажете, че и на вас ви се иска да сте отново дете, но за съжаление няма детски градини за възрастни.

Ако въпреки вашето положително отношение детето ви плаче и не иска да остане, постарайте се раздялата да не продължи безкрайно дълго. Не се чувствайте виновни и не показвайте своето притеснение, вие не изоставяте детето си. Не забравяйте, че по правило детските възпитателки са наистина внимателни и добри с децата. Те няма да наранят вашето дете. Не се поддавайте на паника и мрачни мисли!

За да се чувствате по-добре, вземете детето си по-рано следобед и му покажете колко много го обичате, като го целувате, прегръщате и поздравявате за неговата самостоятелност. То вече ходи на детско училище и вие се гордеете с него. Разговаряйте за всичко, което се е случило в детската градина, вие също може да споделите случка от вашия ден. Детето ви трябва да се чувства важно и значимо в този труден за него момент. Вашата близост е от най-голямо значение...

Но все пак, нека тази близост повече да помага на детето да порасне свободно, смело и самостоятелно, отколкото да го разглезва и прави зависимо. Такъв подход към трудните промени ще спести напрежение, както на вас, така и на вашето дете.

Бъдете смели и естествени, вие най-добре познавате себе си и своето дете. Когато близостта и приятелството са налице, пътят е лесен.

Игри с гримиране и преобличане

Децата обичат да се представят като други хора и игрите с гримиране и преобличане им позволяват да правят точно това. От сандъка с играчки до Интернет игрите това е любимо занимание за деца от всички възрасти.

Защо децата обичат да играят на преобличане?

Когато децата от предучилищна и ранна училищна възраст се преобличат като възрастни и играят роли на възрастни хора, те учат за света около тях и това им помага за тяхната собствена идентификация. Междувременно детето опитва да намери своя собствен път в живота. Тези игри им помагат временно да опитат нова идентичност.

Идеи за игри

Игрите с гримиране не трябва да бъдат сложни. В действителност много от малките деца са щастливи с маска направена от хартиена торбичка и ръкавици от чорапи. Прости костюми и неструктурирана свободна игра често са достатъчни, за да се забавляват и обучават с игрите с гримиране и преобличане. Колкото по-дълго децата се представят за някой друг, толкова по-дълго са щастливи.

Мама и татко за един ден

Децата се стремят да бъдат като възрастните. Позволете им да се разхождат с вашите обувки. Дайте им да си играят с вашите стари дрехи, шапки, обувки и бижута. Това е една добра възможност да се посмеете заедно. Създавайки нови изживявания с тях, вие създавате спомени за цял живот.

Преобличане като вълшебници

Децата обичат да се чувстват като в приказка. Вие може да купите костюм, бижута, грим и маски от магазините за парти аксесоари. Те предлагат и богат асортимент от колани, вратовръзки, магически крила, пръчки и други.

Преобличане като принцеси

Кой не обича да се чувства кралски? Аксесоари за принцеси могат да се закупят и он-лайн в редица сайтове, но също може да се направите на принцеса и с подръчни средства. Нужно ви е старо перде, пластмасова коронка или диадема и красив голям пръстен.