петък, 4 юни 2010 г.

Екстракт от праскови и сливи убива ракови клетки

Екстракт от праскови и сливи убива ракови клетки

Една от най-често срещаните форми на рак в света – този на гърдата, може и да е към своя край. В лабораторни условия, учени от Тексас изолирали ракови клетки, след което ги обработили с екстракт от праскова и слива. Не само, че раковите клетки били умъртвени, но проучването показало, че нормалните клетки не били засегнати от екстракта. Това, според учените се дължи на факта, че в екстракта от двата плода, се съдържат фенолни съединения, които всъщност, са причинителя за смъртта на раковите клетки. Фенолни съединения могат да бъдат открити и в други плодове. Те са органични съединения, които са леко киселинни и се приема, че те са причината за различните аромати, вкусове или цвят на плодовете. „Това може би е още една крачка напред за пълното излекуване на болестта. Сегашните методи, например химиотерапията, убиват не само раковите, но и здравите клетки“, твърди д-р Дейвид Бърн, един от изследователите. Друго предимство е, че екстрактът може да бъде инжектиран на определени места в човешкото тяло, без да има негативен ефект върху здравословното състояние на пациента. Тест с животни е установил, че раковите клетки не регенерират, след като са били подложени на лечението. Тепърва предстои да се направят още тестове с животни, но още е рано да се говори за изпробване на новия метод върху хора.

Източник: doctoronline.bg  

Месечният цикъл е виновен за страстта на жените към пазаруването

Месечният цикъл е виновен за страстта на жените към пазаруването

Месечният цикъл е виновен за импулсивните и екстравагантни покупки, които прави всяка жена. Екип от учени от университета в Хертфордшир открили, че десетина дни преди цикъл жените са по-склонни да се отдадат на пазаруване и да се сдибият с купища често ненужни вещи.
Според авторите на изследването, шопингът може да се окаже начин за справяне с негативните емоции и минорното настроение в предменструалния период, свързани с настъпващите хормонални промени.
Заключението се базира на проучване, направено сред 443 жени на възраст между 18 и 50 г., за навиците им относно харченето на пари. Близо две трети от изследваните 153 жени, които били в по-късен етап от месечния си цикъл, признават, че са купували нещо импулсивно, повече от половината заявяват, че са похарчили 25 паунда повече от разумното. Някои от тях заявяват, че са похарчили над 250 паунда повече от разумното и много от тях по-късно изпитват угризения.
Проучването показва още наличието на силна връзка между шопинга и силните емоции. Хормоналните промени в женския организъм засилват негативните емоции, депресивните усещания и стреса. А какъв по-добър начин за ободряване и връщане на доброто настроение от чифт нови обувки или рокля, дори и да не ги облечете никога.

Източник: doctoronline.bg 

Грешки, които допускат жените при търсене на работа

Изображение
Подценяването, липсата на самоувереност и неспособността да се рискува са основните препятствия за служебен успех


В този материал предлагаме да се запознаете с някои от грешките, които пречат на жените в търсенето и намирането на подходяща и удовлетворяваща в материално и морално отношение нова работа

1. Жените недооценяват себе си
Много често жените вдигат летвата пред себе си твърде високо, дори на недостижима височина, което често води до разочарование и загуба на вяра в себе си. Затова е необходимо да се поставят достижими цели, които да укрепват увереността ни в самите нас.

2. Жените не поставят акцента върху опита си в работата, знанията и уменията си
Много жени са склонни просто да изброяват предишните си местоработи, но много рядко пишат за безценния опит и знанията, които са придобили именно на предишното работно място. Мъжете, обратно, задължително наблягат на достойнствата си, на знанията и уменията и непременно добавят дори повече към това, което са добили като опит. Затова жените просто трябва да хвалят себе си в резюмето, а не само да посочват предишните си длъжности и организации, в които са работили.

3. Жените често казват: “Никога няма да успея да направя това”, вместо: “Ще се справя с това” или: “Ще усвоя това”
Жените подценяват способностите си бързо да усвояват новото. Като пример: мъжете никога не казват на потенциален клиент, че никога не са изпълнявали подобен проект. При такива случаи те отговарят: “Можем да го направим”. Ето, именно това “можем да го направим”, понякога е много по-важно от действителния опит. Затова жените просто трябва да придобият тази мъжка черта.

4. Жените не винаги молят познатите си за помощ в търсене на нова работа
По принцип жените имат природен талант да се обръщат към кого ли не. Например, сигурно знаете как жените се обръщат за помощ, когато са се заблудили или не знаят какво да направят, докато мъжете упорито ще търсят посоката или решението сами и няма да попитат околните. Същевременно, когато става въпрос за търсене на работа, жените по някаква причина забравят за таланта си “да разпитват” и се опитват сами да намерят работа, докато мъжете в тази ситуация ще се обърнат за помощ към всичките си познати и дори към такива, които не са им близки. Жените се притесняват да помолят познатите, колегите, приятелите си за помощ в търсенето на работа и вършат грешка – при това голяма.

5. Жените се притесняват да обсъждат въпроси, касаещи заплатата, социалния пакет и условията на труд
Безспорно, работодателите в повечето случаи заплащат на новите служители по-ниска (т.нар. “стартова”) заплата. Не правете грешката, обаче, да не уточните колко ще продължи “старта”. В края на разговора винаги трябва да задавате подобни въпроси, ако работодателят сам не ги повдигне.

6. Жените са склонни да смятат, че “домакиня” - това не е работа
Много жени-домакини считат, че след като работят в къщи, нямат никакви професионални навици. Въпреки че всъщност те великолепно се справят с разпределянето на семейния бюджет, разрешават конфликти, възпитават деца. И това съвсем не е всичко.

7. Жените чакат, докато им позвънят, вместо да вземат инициативата в свои ръце
Жените винаги чакат работодателят да им звънне, вместо сами да проявят инициатива. Запомнете: В някои случаи е уместно вие да се обадите – така ще разберат, че наистина ви вълнува перспективата да работите в тази компания. Просто звъннете и попитайте какво решение е взел работодателят. Ако разглеждането на кандидатурите още не е приключило, се осведомете кога следва да позвъните пак. Не чакайте докато те ви се обадят.

8. Опитайте се да изглеждате като незаменим човек по време на интервюто
Понякога на интервю работодателят се опитва да изясни какво не бихте искала да вършите. Не бива да се оплитате – кажете, че сте способна да се справите с много задачи, но изяснете каква работа всъщност очаквате. Ако кажете, че можете да правите всичко, бъдете сигурна, че ще ви дадат работа, която съвсем не сте искала за себе си.

9. В случай на отказ жените не се опитват да разберат защо не са одобрени
Често след интервю, жените очакват отговор от работодателя. Ако не последва такъв, след известно време става ясно от само себе си, че са им отказали работата. Повечето жени, освен че се притесняват да позвънят и да попитат какво става, никога не биха се опитали да разберат защо са им отказали. Най-добре, обаче, е да позвъните и да изясните ситуацията. Нищо не губите, напротив – може да научите повече за себе си, за пропуските си, което ще ви помогне да се справите по-добре следващия път.

Източник: tiabg.com

Мъжката менопауза е мит


Терапия с тестостерон не трябва да се предписва на възрастни мъже без оплаквания Източник: sxc.hu


Няма достатъчни доказателства, че мъжката менопауза съществува.
От десетилетия учените спорят дали състоянието на ниски нива на тестостерон, което е нормално явление с напредването на възрастта, може да се свърже със симптоми като понижено либидо, депресия и намалена сила (признаци на менопаузата).

Нивата на тестостерона обаче се понижават с около 1-2% на година при мъжете на възраст над 40. Освен това намаляването на хормона често не предизвиква симптоми.

Статия, публикувана в Drugs and Therapeutics Bulletin, предупреждава, че приемането на синтетичен тестостерон може да има някои странични ефекти, дори да увеличи риска от рак на простатата.

Според специалисти терапия с тестостерон не трябва да се предписва на възрастни мъже без оплаквания или без основателна причина.

Източник:  actualno.com

6 на всеки десет двойки са нещастни

Половината от анкетираните смятат, че сексуалният им живот е твърде еднообразен

Три четвърти от британските двойки не правят секс както в началото на връзката Източник: perfectpeople.net


Шест на всеки десет двойки се чувстват нещастни по отношение на връзката си, сочи проучване на сайта UKDating.com., в което са участвали 3000 британски двойки, съобщи в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

63 на на сто от хората признават, че има много да се направи за подобряването на любовния им живот. 39 на сто дори са обмисляли да напуснат партньорите си.

Изследването показва, че липсата на секс, спонтанност и романтика затруднява поддържането на любовните взаимоотношения.
Всъщност по десетобалната система повечето двойки оценяват сексуалния си живот с шестица, а 25 на сто твърдят, че заниманията в спалнята са по-скоро повърхности, отколкото перфектни. Повече от половината анкетирани казват, че техният партньор вече не е толкова "нежен и всеотдаен", както в началото на връзката.

33 на сто от двойките смятат, че е изчезнала спонтанността в отношенията им като организиране на романтични пътувания, приготвяне на любимото ястие на партньора или подаряване на букет цветя без повод.

"Тъжен е фактът, че когато в началото двама души започнат да излизат заедно, те вършат най-различни неща, за да се харесат един на друг - държат да изглеждат секси, романтични и всеотдайни са. Но щом свърши меденият месец, хората започват да възприемат партньора си като даденост", казва Дейвид Браун, говорител на сайта, извършил анкетата.

Проучването показва също, че 13 на сто от двойките вече не искат едно и също от бъдещето, а 19 на сто не си обръщат достатъчно внимание. За 16 на сто ябълката на раздора е в липсата на общи теми за разговор, а 7 на сто вече не се харесват един другиму.

Половината от анкетираните смятат, че сексуалният им живот е твърде еднообразен и нямат представа как да възродят страстта, която някога са изпитвали. 46 на сто желаят любимият или любимата по-често да е инициатор на сексуални удоволствия, а 45 на сто искат половинките им да бъдат по-авантюристични в леглото.

Три четвърти от британските двойки не правят секс както в началото на връзката. Един от всеки 10 души вече не изпитва доверие към партньора, което не е учудващо, като се има предвид факта, че 16 на сто са признали, че са имали връзка или са прекарали нощта с някой друг.

Една трета от анкетираните изразили разочарование, че вече ги възприемат като даденост, 22 на сто - раздразнение, че половинката работи твърде много. Независимо от плашещо големия брой нещастни двойки, 61 на сто от хората са казали, че партньорът им е мил; 40 на сто, че с добър външен вид; 63 на сто,че е смешен и има добър характер.

Източник:  actualno.com

Какво искат мъжете? 11 вероятни отговора

Сексуалната революция от средата на миналия век и развитието на отношенията между двата пола след нея са отдалечили много представите ни за това как трябва да бъде изградена една интимна връзка и какво може да я спаси. Въпреки това природата и на мъжа и на жената е същата. Други са само възможностите.

1. Мъжете не обичат еднообразието в секса.
Ако не искате вашият любим да "кривне от правия път", разнообразявайте интимния си живот. Все пак има над 600 начина за предварителни интимни ласки, а в "Кама Сутра" са описани 1253 сексуални пози.

2. Мъжете не обичат жените, безразлични към секса.
Ако жената иска преди всичко да подчертае своето целомъдрие и богат душевен свят, най-често постига обратен на желания ефект – в очите на съвременния мъж такава жена обикновено изглежда лицемерка или престорено вярваща.

3. Мъжете не обичат жените, които се стремят да получат оргазъм на всяка цена.
Това наистина е част от гена – еволюцията е заложила мъжът да стига винаги до края, а жената... съвсем не е задължително. Ако идеалният секс се получаваше всеки път, едва ли щеше да се цени толкова и от двете страни в него. Пък и в края на краищата това в повечето случаи не е последната нощ.

4. "Живият труп".
Поведението, характерно за пуританските английски госпожици, на което са били възпитавани още от детството, би донесло на съвременната жена... самота.

5. Непознаването на мъжката физиология не освобождава жената от отговорност.
Не бъдете от онези жени, които смятат, че непознаването на точката G от мъжете се смята за страшно невежество. Не повтаряйте подобни грешки!

6. Мъжете не обичат жените тип "генерал".
Поне повечето от тях. Психолозите съветват, дори да сте свикнали винаги и навсякъде да определяте правилата, да забравите този свой навик поне в леглото.

7. Не изтъквайте комплексите си – мъжът не обича това.
"Изключи светлината, защото съм дебела, грозна, имам целулит..."

Защо ви е всъщност да посвещавате мъжа във вашите комплекси? Ако търсите съчувствие, защото знаете, че този начин работи при вас, силната половина е със съвсем друга психика - мъжът решава с коя да бъде. Поне иска той да си мисли, че е така...

8. Мъжете не обичат прекалено много приказки.
Речевите центрове при жената доказано са много по-силно развити отколкото при мъжа. Но интимната обстановка не е най-подходящото място, на което жената да демонстрира своето красноречие. Почти всички мъже се дразнят от това.

9. Интимната близост предизвиква нежелателни откровения.
Понякога дори такива, за които и двете страни после съжаляват. В тези откровения много често се намесват реплики за бившите партньори. Никога не правете това. И не сравнявайте, дори сравнението да е в полза на партньора ви. А най-голямото оскърбление за мъжа е недоволството от неговите "полови параметри".

10. Мъжете не обичат прекалената загриженост за външния вид, както и прекалената немарливост.
И двете крайности трябва да се избягват. Не давайте възможност на счупения нокът да ви развали удоволствието, но и не си позволявайте да ходите с мръсно бельо.

11. Не манипулирайте мъжете с помощта на своя чар.
Не използвайте своята сексуалност за пресметливи цели! Това отношение ще ги обиди и те ще си потърсят... по-безкористно създание.

Разбира се, взаимоотношенията между двама души са много по-разнообразни и не може всичко да се постави под общ знаменател. Но могат да се положат максимални усилия за постигането на хармония.

Източник:  actualno.com