вторник, 14 септември 2010 г.

Модни тенденции за сезон есен-зима 2010/2011

Теодора Денева
Все още поглеждайки през прозореца успяваме да бъдем докоснати от слънчевите лъчи и ни се струва, че това може да продължи вечно. На много от нас не ни се иска да разваляме тази илюзия, но за съжаление трябва да сме реалисти. Лятото е към своя край и идва време за приятните разходки из парка, където детето в теб проговаря и ти започнеш да ходиш по изпопадалите пъстроцветни листа от дърветата. Есента е красив сезон, дори и със своите по-хладни, по-дъждовни и дори много мрачни дни. Да, есента чука на вратата и е време да обърнем поглед към тенденциите за новия сезон.

Безспорно много от вас са си задавали въпроса "Какво ли ще е модерно тази есен?". Не се питайте повече, защото ние ви представяме основните тенденции за сезон есен 2010.

Определено модата е циклична. Все по-често на модния подиум можете да видите модели и кройки, които са били актуални във времената на младостта на нашите майки и баби. С една дума - консервативност. Това според дизайнерите ще е основният стил през тази есен-консервативният. Дизайнерите залагат на по-семплите палта - дълги, вталени, без излишни украси и орнаменти, модели, с които жената ще изглежда скромна, но в същото време и много женствена и елегантна.
Тенденции есен-зима 2010Тенденции есен-зима 2010
Тенденции есен-зима 2010Тенденции есен-зима 2010
Панталоните са дълги или скъсени до глезените, широки или тесни. Широките в ханша и стеснени към дъното панталони, с дължина до глезена, ще са едни от най-актуалните през този сезон. Модерни ще бъдат и панталоните тип "банан" и панталоните под коляното. Забравете за пъхнатите джинси в боти или ботуши - те няма да са на почит през тази есен и зима.

Тенденции есен-зима 2010Тенденции есен-зима 2010
Тенденции есен-зима 2010Тенденции есен-зима 2010
Тенденции есен-зима 2010Тенденции есен-зима 2010
Костюмите с панталон са не само една практическа необходимост, особено при бизнес срещи, но ще бъдат и много актуални за есен 2010. В комбинация с различни материи, стилове и цветове, едно обикновено сако и панталон могат да привлекат окото на другите и с право да залсужите овации за добър избор.

Модните блузи за сезон Есен-Зима 2010-2011 са преди всичко женствени и в прозрачни материи. Романтика и сексапил са думите, които характеризират стила и модата сред блузите и ризите за наближаващия сезон. Като цяло прозрачните тъкани стават все по-популярни и използвани в колекциите на наши и световни дизайнери. Тези материи изглеждат едновременно скъпи и съблазнителни и могат да намерят приложение както в ежедневието, така и при официални поводи (ако са премерени разбира се). Една строго официална блуза с деколте до шията, но с прозрачни ръкави също би стояла добре. Друг хит са сатенените ризи с панделка на яката.
Тенденции есен-зима 2010Тенденции есен-зима 2010
Основните цветове през есента на 2010 ще са бежово, светло сиво, цвят горчица, черно и червено. Ако искате да избягате от черното, то алтернатива не него ще бъде светло сивото или пепелявите му оттенъци, които дизайнерите най-често използват за палта и елегантни бизнес костюми. Ако държите в гардероба си да имате и нещо в по-ярки цветове, то се насочете към по-пастелните нюанси на жълтото и червеното, като цвят горчица и цвят череша.
Тенденции есен-зима 2010Тенденции есен-зима 2010
Тенденции есен-зима 2010Тенденции есен-зима 2010
Да не забравим да обърнем внимание и на аксесоарите и на онази материя, която вече пореден сезон не слиза от модните тенденции. Това е кожата.
Кожа, кожа и само кожа. До сега дизайнерите наблягаха на коженото яке, но сега кожата ще присъства почти в целия ви гардероб - от поли и къси панталонки до рокли и дори до панталони за официални поводи. Според някои дизайнери една жена може да изглежда елегантна, консервативна и делова дори в кожено черно сако в комбинация с бяла пола.
Що се отнася до вида на кожата - тя ще е за всеки вкус, еко, естествена или с косъм. На модните подиуми не спират да дефилират манекени, облечени в луксозни палта от лисици, як или норка. От кожа са обувките, ботушите и чантите. Именно на това наблягат едни от най-големите модни брандове - Chanel, Roberto Cavalli и Marc Jacobs. Кожените шапки, качулки, яки, маншети и ръкавици също акцентират върху хитовата материя. Така че не се отказвайте от кожата и през този сезон.
Тенденции есен-зима 2010Тенденции есен-зима 2010
Тенденции есен-зима 2010Тенденции есен-зима 2010
Снимки:
1-2. Модел с марка KENSOL на модна къща Месалина
3. Модел на модна къща Маркам фешън
4. Модел с марка KENSOL на модна къща Месалина
5. Модел на модна къща Маркам фешън
6. Модел с марка KENSOL на модна къща Месалина
7. Модел на модна къща Маркам фешън
8. Модел на модна къща Роси
9. Модел с марка KENSOL на модна къща Месалина
10. Модел на Marc Jacobs
11-12. Модели на Alexander Wang
13. Модел на модна къща Роси
14. Модел на модна къща Маркам фешън
15. Модел на Mодна къща Роси
16-18. Модели на Chanel
19-20. Модел на Marc Jacobs

Борба с целулита


Разделно хранене
Козметиците, които поддържат тезата относно антицелулитната диета, настояват, че целулитът може да се предотврати изключително с помощта на разделното хранене. Калоричността на храната при този подход не се ограничава. Внимание се отделя преди всичко върху съчетаемостта на продуктите. Правилно подбраните хранителни продукти по-добре се усвояват от организма и подпомагат евакуацията на токсините и шлаките, които са преките виновници за развитието на целулит.
Ако вземете решение да се храните именно по този принцип, помнете, че всекидневното ви меню трябва да бъде много разнообразно. Трябва да избягвате едновременната консумация на белтъчини, които се съдържат основно в продуктите от животински произход, и въглехидрати (захар и скорбяла).


Борба с целулита
Два литра вода топят целулита
 
Цитрусовите сокове са враг номер едно на “портокаловата кожа”
Слънцето все по-често започна да се показва през облаците, времето се затопля и скоро пролетта ще настъпи съвсем официално. Все по-често започваме да мислим за къси поли, тесни блузки и плаж. И също толкова често изпадаме в паника, като помислим как ще се покажем пред хората с този целулит. Точно краят на зимата и началото на пролетта е времето, когато да се погрижим за себе си и да се отървем от досадната “портокалова кожа”. Има две гледни точки, които са се формирали в козметологията и диетологията до този момент по въпроса как да се отървем от целулита.

Алтернатива на разделното хранене
Козметолозите, които подкрепят втората гледна точка, не са така взискателни към храненето. Те не настояват за стриктното разделяне на продуктите, макар и да не отхвърлят ползата, която принася този метод. Съветите им са следните:

Напитки
Вече е доказано, че за да не се развива целулит, трябва да се пие колкото се може повече течности. Всеки ден трябва да изпивате не по-малко от 2 л. Водата се пие по цял ден, като веднага след събуждане трябва да изпиете не по-малко от 1 чаша. Ако сте любител на минералната вода, пийте я, но не забравяйте на всеки 2 седмици да сменяте сорта и вида й. Помнете, че водата трябва да съдържа не повече от 20 мг натрий в 1 л.
Да се пие естествено може не само вода. Най-важната и полезна напитка в борбата с целулита, разбира се, е прясно изцеденият сок. Соковете са толкова полезни, че не са страшни даже калориите, които се съдържат в тях. Изпивате поне по 1 чаша преди закуска или в течение на деня. Особено полезни за тонуса на кожата са цитрусовите сокове, а също и ябълковият, морковеният, краставичният, а и този от ряпа.
Не прекалявайте с чая и кафето

Борбата с целулита трябва да се води на няколко фронта. Освен храненето трябва да наблегнете и на взимането на допълнително витамини и използването на специални козметични продукти: кремове, лосиони, етерични масла.
 
Спазвайте антицелулитна диета, при която можете да пиете чай и кафе. Но избягвайте да ги консумирате прекалено често, защото това може да доведе до отмиване на необходимите минерални вещества от организма. Важно е да помните, че чаят или кафето се пият без захар.
Заместителите на захарта – аспартам, ксилит или сорбитол, също не се препоръчват, защото съдържат не по-малко калории.
Освен това трябва да се откажете от алкохола или да намалите употребата му до 1 чаша вино на ден.

Хапвайте картофи за стройна фигура

Употребявайки някои храни, ние даже не се замисляме, че те могат да имат и антицелулитно действие. Например картофите. Всички знаят, че те са много хранителни, но освен това се оказва, че този зеленчук предпазва от появата на целулит. Това е свързано с високото съдържание на калий, който подпомага освобождаването на излишната вода от клетките.
Картофът също така способства подобряването плътността и еластичността на съединителната тъкан, а също и извежда шлаките чрез червата.
С тези положителни свойства са снабдени и други продукти: авокадото, бананите, зелето, житото, ечемикът, гъбите (особено печурките).
Ако сте страстни почитатели на сладкото и не можете да си представите живота без десерт, запасете се със сушени плодове. Освен това съществуват още няколко правила, които трябва да се спазват, ако искате да избегнете проблема с целулита.

За тази цел трябва да редувате студените и горещите храни. Вечер яжте горещи блюда, а на работа – студени.

Оризът, основен враг на целулита
 
Как Деми Мур се справи с целулита преди филма “Стриптийз”

В борбата срещу целулита основно място заема ориза, ако искате да се отървете от нежеланата портокалова кожа е добре да започнете да консумирате ориз в големи количества. той трябва да е приготвен на пара или сварен, никога пържен. Холивудските звезди употребяват тази диета са премахването на целулита.
 
Едно примерно антицелулитно меню включва ориз приготвен по гореспоменатият начин без сол и подправки в съчетание с пресни плодове и зеленчуци. Докато сте на антицелулитната диета с ориз трябва да приемате около 2л вода на ден- никога студена и да имате спортни занимания, задължителните 1000 крачки на ден поне. Именно тази диета прилага а Деми Мур, когато на снимките на филма й “Стриптийз” се оказва ,че тя има наченки на целулит. Тя прилага диетата в съчетание с някои отслабителни хапчета и антицелулитни масажи. Ако преминете на диетата за вареният ориз следете храненията през деня д аса по едно и също време,като вечерята не трябва да е по – късно от 18.30ч. след този час е разрешено приемането само на плодове (предимно сливи, ябълки, череши, портокали и ягоди).