сряда, 19 май 2010 г.

Диетата на Вики Бекъм

    Виктория Бекъм винаги е била слаба, но след раждането на първия й син Бруклин, се появи болезнено кльощава. Тогава Пош обясни, че дължи вида си на нискокалоричната диета, на която се е подложила.

Първи денНай-строгият – само на чай и минерална вода. Закуска: голяма чаша чай (билков или плодов) с 2 с.л. мед. До обяд се приема неограничено количество чай и минерална вода.
Обяд: 2 големи чаши зелен чай с по 1 с.л. мед.
Вечеря: 1 голяма чаша чай от хмел или шипка с 1 с.л. мед

Втори ден
Основна храна – ориз. 1 ч.ч. (125 г) кафяв ориз се вари в 2 ч.ч. вода, не се соли. Разделя се на 3 части. През деня се пият по 2 л вода. Закуска: 75 г нискомаслено кисело мляко, в което се настъргва 1/2 ябълка. Към сместа се добавя 1/3 от приготвения ориз.
Втора закуска: 1 филийка препечен черен хляб
Обяд: салата от 100 г краставици с лимонов сок и малко зехтин, 1/3 от приготвения ориз и 30 г шунка.
Следобедна закуска: 1 филийка препечен черен хляб
Вечеря: омлет от 1 яйце, останалия ориз и подправки, но без сол.
Трети ден
Основна храна - пъпеш. Ако не го харесвате, може да се замени с ябълки или цитрусови плодове. Пие се много минерална вода. Закуска: 1 чаша кафе или чай, 1 филийка черен хляб, тънко намазана с маргарин, 50 г краве сирене, 1 резен пъпеш.
Втора закуска: две парчета пъпеш
Обяд: 70 г шунка или свинско филе, 50 г краставици с лимонов сок, 2 резена пъпеш.
Следобедна закуска: 2 големи резена пъпеш
Вечеря: салата от 2 домата с малко зехтин (без сол), 70 г краве сирене, 1 парче пъпеш.

Четвърти ден
Основна храна - кисело мляко. Пият се 2-3 литра минерална вода и чай. Закуска: в 1 ч.ч. кисело мляко се слага 1 нарязан на ситно банан, плюс 1 с.л. бирена мая.
Втора закуска: 250 мл айрян
Обяд: 2 филийки препечен черен хляб и 2 домата, 1 ч.ч. кисело мляко, 1 ч.ч. билков чай.
Следобедна закуска: 200 г кисело мляко
Вечеря: салата от 150 г чушки и 200 г краставици; 100 г свинско филе на скара, 200 г кисело мляко.


Когато не е на строга диета г-жа Бекъм обича да похапва любимата си салата, която е не само много вкусна, но и здравословна:
7953_2.jpg

Салата от октопод
Продукти (за 6-8 порции): 1 голям октопод, сок от 2 лимона, 800 г пресни, варени картофи, зехтин, 2 краставици, нарязани на кръгчета, 7-8 нарязани на ситно скилидки чесън, 3 с.л. накълцана прясна мента, 1 ч.л. червен пипер, други подправки – по избор.
Приготвяне: Измитият и почистен октопод се сварява, отцежда и нарязва на едри парчета, които преди да изстинат, се овалват в смесените подправки, чесъна, лимона и зехтина. Сипва се в подходяща купа. Добавят се картофите и краставиците.

Няма коментари: