четвъртък, 27 май 2010 г.

Шест райски вкусови комбинации

Шест райски вкусови комбинации
Всеки обича да похапва нещо вкусничко. В аналите на хранителната индустрия обаче фигурират някои комбинации от различни ястия и напитки, които са в състояние да заинтригуват и най-претенциозния стомах. Вижте тези, които избрахме за вас!




Яйца с бекон
Нищо не може да даде по-добро начало на деня от едни яйца с бекон (е, може би шкембе с бира, но то идва като следствие на други обстоятелства, на които ще се спрем друг път; или пък няма да се спираме). По принцип беконът може да се съчетава с всичко, дори и със сладки неща, но когато е в комбинация с протеиновия удар на две пържени яйца, изречението може да остане и недовършено.
Тортила и салса
Това не е много популярно в България, но на някои места се намира (например в част от големите кина). Тортилата е нещо като царевичен чипс, ужасно е вкусна и се предлага с лютив червен сос, известен като салса. Тортила със салса е наслада за почти всяко сетиво – като повечето неща с мексикански произход всъщност (текила имаме предвид, мда).
Сол и пипер
Комбинацията от сол и пипер започва да се използва през ХVІІ век от френските кулинари, които смятали, че пиперът е единствената подправка, чийто вкус не е по-силен от този на самата храна. Е, това не е точно така, но премерената доза от сол и пипер прави всяка манджа с поне една идея по-вкусна.
Бургер и картофки
Хората ядат пържени картофи (т.нар. French Fries, в които нищо френско няма; името им е дадено между другото по време на Втората световна от американски войници в Белгия, като още по-якото е, че лингвистиката определя понятието French Fries като американизъм, защото в повечето англоговорящи страни картофките си се наричат просто chips) от няколко века, но те всъщност стават много популярни в последните няколко десетилетия като гарнитура в заведенията за бързо хранене - особено в МакДоналдс. Ние поне не можем да си представим един бургер без топли и приятно осолени пържени картофки.

Пуканки с масло
Пуканките са измислени от индианците, но стават супер популярни в Щатите по време на Голямата депресия (ако не знаете, началото на 30-те години на ХХ век), защото са страшно евтини. В момента пък са много вървежни в киносалоните и по домашните партита, защото за три минути в микровълновата един сплескан правоъгълен пакет със зърна се превръща в хартиен плик, пълен със свежи и топли пуканки с масло, готови да те изстрелят директно във вкусовия рай.
Пица и бира
Какво по-приятно от една гореща пица (все тая каква, стига да не е вегетарианска) и една леденостудена бира? Хипотетично си очертайте една вечер - вкъщи, с приятна компания, хубав филм, няколко пици, хладилник, пълен с бира, и за десерт пуканки с масло. Кой би устоял?!

Няма коментари: