Коктейлът Белини е създаден някаде между 1934 и 1948 година от Джузепе Киприани, главен барман в Harry`s Bar. Поради неговия уникален цвят, който напомня на Киприани за цвета на тогата на светец, в картина на художника от 15 век Giovanni Bellini, той нарича коктейла на негово име. Рецептата на Giuseppi доразвива дългата традиция да се смесват мариновани праскови със вино. С миксирането на свежо бяло пюре от праскови със шампанско, Джузепе създава нова сензация.
Коктейлът става сезонен специалитет в Harry`s Bar във Венеция , любимо място на Ърнест Хемингуей, Синкеър Луис и Орсън Уелс. По-късно коктейла става популярен и в баровете на Ню Йорк.
Рецепта :
даш Archers ( шнапс от Праскова)
Шампанско до ръба
Украса : Резен Праскова
Няма коментари:
Публикуване на коментар