вторник, 11 май 2010 г.

Сиренки със сусам

    Необходими продукти за три порции:
250 гр. извара
80 гр. сирене
1 ч.ч. кисело мляко
1 яйце
3 с.л. пълнозърнесто брашно
2 с.л. галета
1 с.л. сусамово семе
3 ч.л. зехтин
1/2 пакетче суха мая
сол, кимион, чубрица, червен и черен пипер на вкус


    Начин на приготвяне:
1. Маята се разтваря в млякото. Добавят се изварата, натрошеното сирене, разбитото яйце, брашното и зехтинът. Омесва се тестото и се оставя да отлежи 30 минути.
2. Правят се топчета, които се овалват в галетата, размесена с подправките и сусамовото семе. Пекат се в намазнена тава в умерена фурна около 20 минути.

Няма коментари: